Pri nas v Sloveniji ni nikoli dolgčas, nikoli nam ni dolgčas od političnega idiotizma! Pahor je dobil največ glasov v prvem krogu, kar je bilo malce presenetljivo, saj so ankete kazale na drugačen razplet. Še bolj je presenetljivo in nerazumljivo, da je kar 1/3 desničarjev volilo Pahorja v prvem krogu, Pahorja so izbrali pred svojim kandidatom Zverom, za katerega so vsi vedeli, da bo izgubil v prvem krogu. Na preteklih državnozborskih volitvah so vsi na veliko govorili, da so za Jankovića ljudje glasovali zato, ker je bil Anti-Janša, torej glas za Jankoviča ni bil glas zanj, temveč je bil glas proti Janši. Tako so tudi opravičevali svoj poraz, vse se vrti okoli Janše in skrbno negovanemu liku žrtve, žrtve stricev iz ozadjem in udbomafije! Tokrat mediji in desničarji niso servirali podobne zgodbe, pa čeprav je vsem jasno. Glas za Pahorja ni bil glas za Pahorja, temveč proti aktualnemu predsedniku dr. Danilu Türku. Sovraštvo do Türka je tako močno, da so desničarji glasovali za Pahorja, katerega so še letno nazaj čisto spljuvali in zmerjali.

Desničarji so mi res smešni, ne razumem jih. Teolog Štuhec je rekel, da bo glasoval Pahorja, nekdanji komunist Jerovšek (SDS) je rekel, da je Stanovniku in Kučanu z Jankovićem uspela zadnja prevara v Sloveniji, ter da so tokrat ljudje sprevidel in niso več glasovali za Türka. Butasta izjava. Kvečjemu je Janši s Pahorjem uspela še ena izmed številih prevar, ki jih še ne bo tako kmalu konec. Zver se lahko tudi malo zamisli, njegovi strankarski kolegi niso niti malo razočarani, ker je izgubil volitve, vsi se ukvarjajo s Pahorjem in njegovo zmago, vsi desničarji Pahorjevo zmago v prvem krogu rinejo v obraz sedanjemu predsedniku države.

Še pred letom in pol si nisem v najbolj divjih sanjah predstavljal, da bodo desničarji in klerikalci kdaj glasovali za Pahorja, ga promovirali in zagovarjali (o tem sem že pisal). Nikoli! Še enkrat več se vidi, da so desničarji ovce, ki ne razmišljajo in naredijo tisto, kar jim pravi pastir Janša. Kako si lahko sicer drugače razlagamo to, da so desničarji Pahorja, ko je bil še premier v vladi, blatili na vsakem koraku, na cerkvenem radiu (tisti, ki ga sedaj zagovarja in promovira) so govorili, da so njegove reforme protiustavne, domobranska klika, klerofašisti in desničarski poslanci so mu dejali, da je umazan s krvjo »žrtev« povojnih obojev (gre za domobrance – zločine in izdajalce), ker je bil predsednik naslednice ZKS (krivec po povezavi) itd. O njem so imeli povedati le najslabše, zmerjanje se ni nehalo, za njih je bil vse le človek ne! A to sedaj ni pomembno? Da kar čez noč pozabiš, kaj si o njem govoril še leto nazaj? Človek, ki ima neka načela in prepričanja, recimo v tem primeru desničarska, ne bi nikoli volil Pahorja zaradi njegovih »dosežkov« v prejšnji vladi, volil bi Zvera, v drugem krogu pa sploh ne! Nekaj let je bil referendum o arbitraži, kaj so že takrat Janšisti govorili o Pahorju? Ali je to že vse pozabljeno? Človek, ki tako spreminja mnenja in prepričanja nima svojega mnenja, uporablja mnenja drugih ljudi, nima svojega prepričanja, temveč naredi tako kot mu drugi rečejo. Temu se reče poslušni strankarski vojak ali pa ovčica za navadne ljudi. V tem primeru so se ovčice pridno sledile Ivanu, ki je ukazal, da mora Türk pasti.

Fantomski strici iz ozadja so tudi tokrat odigrali vlogo, tokrat ne vsemogočno (kakor jih ponavadi predstavlja Ivan Janša), temveč so nastopali v vlogi poraženca. Zmaga Pahorja v prvem krogu, nekaj odstotkov pred Türkom je zaušnica stricem iz ozadja! Tako vsaj razmišljajo desničarji. Njim se to zdi logično. Če pa bi potegnili glavo iz riti, pa bi videli, da je Janša tudi Pahorja, ko je bil še premier in ko Janković še ni imel svoje stranke, kar naprej nadlegoval s strici iz ozadja. Strici iz ozadja so delovali tudi v času Pahorjeve vlade, strici iz ozadja so upravljali s Pahorjem, Pahor je bil po vplivom stricev iz ozadja! Danes to ni važno? Danes so strici iz ozadja kontrolirajo Jankovića in Türka? Zanimivo, kako strici hitro spremenijo vlogo, kot da ne bi bili resnični? Ja, saj niso. To je Janševa fabrikacija, teorija zarote, ki se sklada z vsem in je lahko uporabi kadarkoli. Pahor je pred državnozborskimi volitvami tudi začel govoriti o stricih iz ozadja, prisvojil si je Janševo retoriko, Janševo teorijo zarote, Janševo fibrikacijo, saj je z njimi moral opravičevati svoj porazni mandat in predvsem, bil je jezen, ker Janković prehitel njegovo stranko, v Jankoviću je videl konkurenta, ne v Janši, zato si je poslužil Janševe taktike. Janša je vsezkozi govoril, da za Pahorjevo vlado stojijo strici iz ozadja, pred volitvami je o stricih iz ozadja začel govoriti tudi Pahor, ki pa jih ni nikoli poimensko omenjal. Zanimivo, če so strici iz ozadja stali za Pahorjevo vlado, kot je pravil Janša, potem Pahor zagotovo ve, kdo so ti strici in kdo mu je dajal komande? Kaj pa… če strici iz ozadja ne obstajajo? Zakaj Pahor še vedno uporablja to vsemogočno besedno zvezo »strici iz ozadja« če pa bi on moral vedeti, kdo so ti ljudje? Komedija zmešnjav.

V demokratičnem svetu pa nas res ne bi smeli skrbeti strici iz ozadja, saj konec koncev so volivci odločajo, kdo bo predsednik vlade ali države, in to je vse kar šteje! Teorija stricev iz ozadja je priročen izgovor desničarjev, takšne teorije uporabljajo še ljudje, ki z mislijo živijo še v prejšnjem sistemu (kar Janša s svojimi metodami in razmišljanjem zagotovo še živi tam), kjer je obstajal vsemogočni CK, ki je odločal o vsem, v demokraciji pa takšen CK stricev iz ozadja ne bi imel kaj prida moči, saj bi moral »njihov« kandidat najprej zmagati na demokratičnih volitvah – saj veste, volja ljudstva! Ali kaj narobe, da Kučan podpre določenega kandidata? Ne, kot nekdanji predsednik in v demokratičnem sistemu ima vso pravico, kot recimo ima Janša pravico podpreti Pahorja na volitvah.

Sicer pa, desničarji veselo gledajo na strice iz ozadja na levici, kaj pa pri njih, na desnici? Janša nima človeka v ozadju? Mogoče, ker je Janša tisti, ki je človek v ozadju in v ospredju, je tisti, ki vleče vse niti na desnici, je alfa in omega! Da boste desničarji razumeli povezavo, Janša je Kučan na desnici, če se izrazim z vašimi besedami. Janša ima takšno moč na desnici, kot jo ima Kučan na levici! Razumete, desničarji? Čeprav pa mislim, da tudi Janša ima za sabo nekaj ljudi, v prvi vrsti gre zagotovo za kler, ki ga vodi kardinal Rode, mislim pa da tudi Drobnič in ostali iz Nove slovenske zaveze imajo kar precej vpliva na Janšo.

2. december bo dan, ko bodo desničarji volili Pahorja – nekdanjega komunista in nekdanjo lutko stricev iz ozadja (tako so oni še nedolgo tega trdili)…  Tisti desničar, ki je zmerjal Pahorja in glasoval proti njegovim reformam, sedaj pa bo za njega glasoval na predsedniških volitvah, naj se malce zamisli nad sabo in svojim političnim prepričanjem. Kaj pa če ste samo politične ovce, ne razmišljate, sam sledite pastirju? Patetični ste!

 • Share/Bookmark

Komentarji2 komentarjev

 1. stefani, dne 13.11.2012 19:38

  pahor je drugi človek janeza janše. sam napuh ga je…postal je nadut dandy. zakaj ga bodo volili klerikalci…zato, ker je postal človek mahničevskega kova…vsi so pozabili, da je razsul vlado in nam na oblast pripeljal janeza janšo. postal je odličen igralec, pred televizijskimi kamerami, ko ga snemajo pahor se prime lopate, metle, čopiča..itn….
  naivno ljudstvo ga bo volilo zaradi njegove iskrenosti…človek je pač iskren in iskreno priznava, da je zavozil državo…kdo bo pa za to odgovarjal…kdo…????s svojo iskrenostjo gre tako daleč, da celo janševe grehe vzame na svoja pleča….res je iskren…in te njegove iskrenosti je najbolj vesel janez janša…če zmaga pahor, mislim, da bo pri janši šampanjec tekel v potokih!!!!

  zato dober razmislite koga boste volili…jaz bom g. tirka!!!ker je pač normalen človek…čeprav mu očitajo velike svinjarije….a ja, ne bom podprla simpatizerja kapitala…neoliberalca….pa nisem nora…

  not difficult to govern stupid and stupider

 2. Klemen, dne 14.11.2012 09:34

  Patetični ste ekstemni levičarji s telim nabijanjem kako je Pahorj Janšev človek…edini, ki je v zadnjih osmih letih kontra janši je bil Pahor, ki je poslušu stranko in ni šel kandidirati za predsednika 2007, samo za to, da je lahko levica spet prevzela oblast v državi…in kaj je naredu turk v petih letih? kaj? predlaga kandiodata, ki še vlade ni znal sestavt…….

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  November 2012
  P T S Č P S N
  « Okt   Dec »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930