Na Teharjah so se spomnili povojno pobitih 3000 kvizlinških domobrancev, po ocenah pa naj bi tam skupaj umrlo 5000 ljudi. To so seveda ocene Nove slovenske zaveze in Cerkve ter lojalnih zgodovinarjev, iz izkušenj pa vemo, da znajo v številkah veliko pretiravati po želji zavajanja in predstavljanja napačnih dejstev, ki jim gredo seveda v prid.

Inštitut za novejšo zgodovino je nekaj mesecev nazaj predstavil najnovejše podatke iz naslova slovenske žrtev med in po 2.SV, takrat smo mislili, da se bo s tem tudi končalo potvarjanje in predstavljanje napačnih in izmišljenih številk, ki so jih znali na združenju domobrancev vedno pretiravali. Tudi na Teharjah je bilo tako. Upokojeni škof Pirih je postregel s podatkom, da je v Sloveniji v 2.SV in po njej izgubilo 95 000 ljudi, če kot 30 000 tisočim pa je bila odvzeta pravica do spomina, do groba in pokopa. Škof je tukaj seveda mislil na pobite domobrance in civiliste, ki so bodisi izdajali ali pa bili zajeti skupaj z bežečimi izdajalci. Zagotovo pa ni imel v mislih tistih civilistov, ki so jih ubili nacisti ali domobranci.

Po podatkih INZ je življenje izgubilo 97 500 ljudi. Od tega je za 20 000 žrtev neugotovljeno, kdo je povzročil njihovo smrt. Nacistični okupator je povzročil 31.700 žrtev, fašistični okupator 6400, vaške straže, četniki in vse tri veje domobranstva, so zakrivili 4400 žrtev – to so žrtve, ki so padle v njihovih samostojnih akcijah, ne pa žrtve, ki so jih povzročili skupaj z okupatorjem (te žrtve so prištete žrtvam okupatorja; po moje bi moralo biti za te žrtve poseben segment, da bi točno vedeli koliko ljudi so še ubili domobranci družno s svojim gospodarjem!), ustaši (večina jih je v Hudi jami) pa so povzročili 800 žrtev. Torej, nacifašistični okupator je skupaj s svojimi pomagači (vaške straže, MVAC, črna roka, domobranci) v Sloveniji povzročil več kot 43 300 žrtev – od tega jih je bilo 28 000 partizanov in 5000 neoboroženih aktivistov OF, ostali so bili civilisti!

Partizansko-revolucionarni tabor pa je povzročil več kot 24 000 žrtev – med vojno in po njej! Domobranci so med vojno in po njej imeli 14 000 žrtev! Po vojni je bilo ubitih še okoli 1000 civilistov. Po vojni je Jugoslovanska armada izpustila skoraj vse domobrance, ki še niso bili stari 18 let!

Kljub temu, da so podatki danes bolj kredibilni in raziskani kot kadarkoli prej, pa očitno protizavezniška oz. protikomunistična stran, kot se radi zavajajoče in napačno poimenujejo, še vedno brez sramu potvarja in navaja napačne podatke z propagandnim namenom. To je storil tudi že Jože Možina v svojem dokumentarcu nekaj let nazaj, enako pa počnejo tudi ostali, npr. Dežman, Griesser-Pečar, Žajdela, da ne omenjam cerkveno-desničarske medije, ali pa ŠCNS.

Nacistična in domobranska zastava

Škof Pirih je tudi povedal, da je bila 30 000 ljudem odvzeta pravice do spomina in pokopa. Če se ta podatek nanaša tudi na vse civilne žrtve, ki sta jih povzročila nacifašizem in domobranstvo, bi mogoče deloma pritrdil, ker pa vemo, da njih zanimajo samo domobranske povojne žrtve, pa lahko sklepamo, da ima v mislih izključno 14 000 domobrancev in nekaj civilistov, ki so jih izvensodno povojno usmrtili. Torej, podatek, ki ga navaja je napačen in močno pretiran. Konec koncev je domobranska vojska štela okoli 15 000 mož, vsi pa niso bili usmrčeni. Angleške sile so nazaj v Slovenijo poslale okoli 7000 domobrancev, ki so jih zajeli na Koroškem. Več kot očitno je, da je škof namerno prištel 20 000 žrtev, ki jim niso mogli določiti, kdo jih je ubil, kar enostavno k tistim povojno pobitimi izdajalci, ter tako dobil visoko, šokantno – a čisto nepravilno številko žrtev.

Poglavje zase je tudi govor Boštjana Zadnikarja, predstavnika Nove slovenske zaveze, ki pa, zanimivo, ne priznava (se mu je odrekla) njihovega domobranskega generala in velikega simpatizerja Hitlerja in nacistične ideologije, Leona Rupnika. Kar tako preprosto so ga črtali iz svoje čiste zgodovine, v kateri niso nič krivi. Zadnikar je dejal, da je nemški kancler Willy Brandt leta 1970 padel na kolena v Varšavi kot znak velikega kesanja in spoštovanja do 56.000 žrtev varšavskega geta, ki so jih leta 1943 pobili nacisti. Ob tem se je Zadnikar vprašal, kdaj bomo mi dočakali podoben padec na kolena tu na Teharjah ali v Kočevskem Rogu. Tukaj gre seveda za lažno in napačno primerjavo. Zadnikar namreč enači naciste in partizane, posledično pa napačno enači tudi njihove zločine. Nacisti so namreč okupirali del Poljske in izvajali masakre, prav tako pa so okupirali Slovenijo, kjer so imeli svojo pomožno policijsko enoto imenovano Slovensko domobranstvo. Torej, prav Zadnikar in NZS predstavljajo domobrance in ostale izdajalce ter sodelavce nacističnega okupatorja! Predstavlja nacistične plačance in borce za nacistično ideologijo in totalitarni režim, taisti režim, ki je odgovoren za poljske poboje! Torej, bi mora nemški kancler recimo oditi na Sv. Urh, Kozlarjevo goščo, Gramozno jamo, Stari Pisker itd., kjer bi padel na kolena za nacistične in domobranske žrtve! Saj domobranske žrtve so nacistične žrtve in obratno!

domobranska prisega Tretjemu rajhu, Hitlerju in Bogu - 20. april 1944

Na tem mestu je potrebno poudariti še nekaj. Nemčija se sramuje svoje nacistične preteklosti, sramujejo se Tretjega Rajha in Hitlerja, ki je konec koncev začel 2.SV in je neposredno in posredno kriv za vseh 57 milijonov žrtev vojne! Zanimivo je, da prav protizavezniški domobranski tabor izdajalcev naroda to nemško soočenje s svojo polpreteklo zgodovino in kesanje za zločine preslikava v Slovenijo, s to razliko, da namesto nacističnega okupatorja uporabljajo komuniste in njihove zločine! Glavni problem je, da Nova slovenska zaveza ne priznava kolaboracije in prisego Hitlerju, torej se sama tudi ne enači oziroma ne uvršča pod Hitlerjeve služabnike in vojake, a bili so prav to! Hitlerjevi plačanci. Namesto tega enačijo nacistične in komunistične zločine, namesto nacifašističnega okupatorja Slovenije oziroma Jugoslavije, pa zamenjujejo s Partizanskem! Egro: Nacisti v Nemčiji = komunisti oz. partizani v Sloveniji ali Jugoslaviji. Napaka! Nacisti v Nemčiji = Nacisti/Domobranci v Sloveniji! Problem pa je, da tega v NSZ nočejo priznati in še naprej v javnosti prikazujejo napačne primerjave. Velikokrat slišimo domobrance in njihove potomce: v Sloveniji se postavljajo spomenike zločincem (npr. imena ulic, kipi, proslave itd.), medtem ko se v Nemčiji kesajo nacističnih zločinov. Ta primerjava nima nobenega smisla.Prvič: pomožni nacistični policisti v Sloveniji (domobranci) ne priznavajo kolaboracije, prisege in izdaje, prav tako ljubljanska nadškofija ne priznava svojega sodelovanja z nacistične in fašističnim okupatorjem, prav tako ne priznava vlogo škofa Rožmana v iniciaciji vaških straž in kasneje domobranstva, ter s tem aktivno vlogo v izdaji slovenskega naroda in povzročitve bratomorne in državljanske vojne!Drugič: postavljajo se spomeniki domobrancem, čedalje več proslav za izdajalce in pripadnike vaških straž, kvizlinge celo imenujejo za drugo osvobodilno vojsko, ki je dosegla zmago leta 1990 in podobne stvari. Iz tega sledi, da tudi v Sloveniji niso razčistili s svojo zgodovino, ne samo s povojnimi poboji, temveč tudi z izdajo in prisego Hitlerju!

Rupnik, Rosner in škof Rožman pred prisego

Zadnikar je še dejal, da je zanj naša prihodnost popolnoma negotova, ker smo Slovenci obsojeni na sobivanje z neoboljševiki, ki se nekega dne ne bodo kar preselili npr. na rdeči planet, temveč bodo ostali tu. Vsi cerkveno-desničarji imajo veliko za povedati glede Janeza Stanovnika in njegovih izjav, koliko pa so imeli za povedati glede deliričnih in sramotnih izjav Ivana Omana, koliko bodo imeli povedati glede izjav Zadnikarja? Nič. S to izjavo se seveda ne strinjam!
ZZB NOB je že večkrat priznala in obžalovala povojne poboje, medtem ko cerkveno-domobranski tabor ni nikoli priznal izdaje, kolaboracije, prisege in zločine nad lastnim narodom ter začetkom bratomorne vojne. Niso samo povojni poboji črni oblaki nad nami, temveč tudi ne-priznanje grehov belogardistične strani in to uničuje in razdvaja slovenski narod. Smešno je, da za NSZ za razdvajanje naroda obtožuje le partizane in »komuniste«, medtem ko sebe ne upoštevajo kot glavnega igralca teh bolnih igric izkoriščanja povojnih žrtvah za svoje sramotne in nemoralne namene! Recimo, rehabilitacijo RKC in s povojnimi poboji dokazati, da so čisto nedolžni in podobne traparije!

Omenil je tudi, da zaradi te preklete revolucije nikoli ne bomo normalen narod. Jaz pa mislim, da ne bomo normalen narod zaradi izdaje in kolaboracije z nacističnim okupatorjem, s tem pa so domobranci posredno tudi odgovorni za nacistične žrtve in grozote! Konec koncev je veleizdaja in kolaboracija največji zločin in se je v tistih časih vedno kaznoval s smrtjo! Ne bomo normalen narod, ker se danes zagovarja izdajo in kolaboracije z največjim zločincem tistega časa – Hitlerjem, ki so domobranski pomagači z blagoslovom škofa Rožmana in ljubljanske nadškofije izvajali križarske pohode in zločine nad lastnim narodom – v imenu Tretjega rajha, Hitlerja in Boga! Ne moremo biti normalni, kjer so otroci žrtev domobrancev, vredni več kot žrtve nacifašističnega terorja. A na žalost je tako, partizanom in interniranem v nacističnih taboriščih so znižali pokojnine, medtem ko se žrtvam »komunističnega« nasilja, ki niso bile nedolžne žrtve, saj aktivni vojak pomožne nacistične policije (Slovensko domobranstvo) ne more bit nedolžna žrtev revolucije, pa dobijo vedno in vedno več denarja. V okviru poprave krivic, naj bi otroci povojno ubitih domobrancev, dobili do deset tisoč evrov. Zame vojaško aktivni pripadnik pomožne nemške policijske enote (slovensko domobranstvo) ene more biti nedolžna žrtev.

Rupnik, škof Rožman in SS general Rosener

Zmotno je prepričanje, da razvajanje povzročajo le povojni poboji, razdvajanje povzroča tudi izdaja, prisega in kolaboracija z Nacizmom, s katerim se nismo nikoli opravili in kontinuiteta živi še danes med nami v obliki NSZ. Še vedno zanikajo kolaboracijo, še vedno zanikajo zločine in prisego, kljub številnimi dokazi (tudi videoposnetki s same prisege 20. aprila 1944) in še vedno se trudijo rehabilitirati Cerkev in domobrance! Kdo danes še razdvaja? Če smo čisto objektivni – oboji! Izdajalci imajo svoje proslave in spomenike (čedalje več), celo ponosni so na svoje sodelovanje z nacisti, partizani imajo svoje proslave, ki gredo v nos domobrancem, cerkvi in desničarjem. A obstaja velika razlika: partizani so bili priznana zavezniška vojska v antihitlerjanski koaliciji, domobranci pa so bili na strani sil Osi, na strani Tretjega Rajha, Nacizma in Hitlerja.

Do sprave ne bo prišlo nikoli. Zakaj? Ne zato, ker je še nekaj neraziskanih grobišč iz katerih vedno naredijo medijske zgodbe in napišejo ogromno propagandnih slik s čim več slikami okostjankov -  ker s tem čisto zares spoštujejo mrtve, a ne? Čisto slučajno se to dogaja pred kakšnimi volitvami… ampak zato, ker domobranska (pronacistična) stran nikoli ne bo priznala izdaje in kolaboracije, ker s tem bi neposredno očrnila tudi RKC, katera naj bila kot božja organizacija nezmotljiva, pravična in moralna. V 2.SV niso pokazali nič od tega, prej nasprotno. Škof Rožman je v vaške straže, MVAC in domobrance novačil bogaboječe naivne ljudi za obrambo cerkvenih prevojnih privilegijev in bogastva, po vojni pa so jih izdali in prepustili zanesljivi smrti! Težko je breme domobrancev in RKC! Težko in sramotno breme izdaje in zločinov proti lastnemu narodu. Zato poizkušajo doseči vse, da rehabilitirajo domobrance, partizane in NOB pa prikažejo kot zločince in neusmiljene boljševike, ki so v imenu revolucije pobili na desetisoče nedolžnih domobrancev. To je daleč od resnice!

 • Share/Bookmark

Komentarji11 komentarjev

 1. stricmarc, dne 8.10.2012 09:05

  Za prepir in za spravo morata biti najmanj dve strani. Od domobranske strani še nisem čul obžalovanja in kesanja, medtem ko partizanska stran vsaj za povojne poboje obuja kesanje.
  V bistvu gre za rehabilitacijo dela RKC in v tej smeri dela cerkev preko svojih asociacij stalno in agresivno, odpvisno pač od političnih razmer. Malo še naj potrpijo. Janša je mladim v Kopru obljubil, da bodo po letu 2014 na slovenskem nebu sijale drugačne zvezde.

 2. Ostrozor, dne 8.10.2012 11:07

  Cerkev je že skrajno nadležna, najprej spravi Hitlerja na oblast, nato ga podpira, zavede svoje možganooprane ovčke v kolaboracijo, nato jih pusti na cedilu, da jih doleti pravica, zdaj pa zopet hujska in manipulira. Naj že enkrat prekinejo financiranje te pedofilske mafije, pa kvizlinških manifestacije ne bo več.

 3. stefani, dne 8.10.2012 13:20

  to ni nobeno presenečenje…saj nam vlada vlada, ki javno podpira nacizem in fašizem!!!!!se spomnite kako je cukjati bral v državnem zboru domobransko prisego…se spomnite kako so v kočevskem rogu naši veljaki peli domobransko himno…bajuk, janša, peterle, podobnik itn….in mi ovce smo tiho…pustimo jim proste roke, da pljuvajo po nob in TITU…kdo nam kriv…sami!!!

  čudime, da je evropa tako tiho…nikjer še nisem videla ali slišala, da bi v evropi peli odo nacizmu, fašizmu in njihovim simpatizerjem ali sodelavcem…to je možno samo v klero-domobransko sloveniji…a itak se ve, kdo je netilec tega zla…RKC in njene revanšistične ovce!!!!

  SLAVA TITU IN NOB!!!!!!

 4. stefani, dne 8.10.2012 14:00

  pozabila sem še dodati, nekoč je to umazano delo za domobrance opravljal perko, da je pljuval po vsemi tistimi ki niso dihali z domobransko elito. danes pa je ta svečana čast pripadla pirhu!!!!

 5. Iztok, dne 8.10.2012 14:51

  Meni pa se zdi prav, da bi se enkrat za vselej nehalo govoriti o teh ljudeh, kot da smo še danes mi za vse krivi.
  Prav je, da se izve resnica. In to resnična resnica. Domobranci so prisegli pod kljukastim križem, medtem ko so komunistične oblasti (narobe bi bilo reči partizanstvo) po vojni pobile ogromno ljudi. Med njimi tudi zelo veliko popolnoma nedolžnih. Nihče od teh ljudi pa ne bi smel PO VOJNI biti likvidiran brez sojenja.
  Zdaj so še stvari relativno sveže in zdaj je možnost, da se vse razišče in razkrije ter da se enkrat za vselej neha s tem obtoževanjem. Cela Evropa je zaključila s tem, le Slovenci se še vedno dajemo in označujemo za partizane in domobrance. Vojna je že zdavnaj končana. Čas je, da se sprijaznimo s tem.

 6. stefani, dne 8.10.2012 21:08

  iztok, moram te pač razočarati…banditi niso imeli sodišč….kakor tudi brezmadežni ne!!!!

 7. Ostrozor, dne 9.10.2012 07:40

  Iztok, izvensodne poboje si je izmislila Cerkev, za vsakega v skladu z določbami jaltske konference vrnjenega kolaboranta je bilo ugotovljeno, kdo je, kateri enoti je pripadal in kaj je ta enota med vojno počela.
  Opozarjam na to podlo katoliško vsegliharstvo, ko priznajo, da so kao domobranci res bili kolaboranti, a v isti sapi oblatijo partizane za kao izvensodne poboje. Potrebno je tudi vedeti, da so bile tako s strani OF kot begunske vlade tudi izdane med vojno mnoge amnestije, da naj se domobranci nehajo lizat z okupatorjem, če ne jih bo doletelo to, kar jih potem res je.

 8. Ostrozor, dne 9.10.2012 07:41

  ””Cela Evropa je zaključila s tem, le Slovenci se še vedno dajemo in označujemo za partizane in domobrance. Vojna je že zdavnaj končana. Čas je, da se sprijaznimo s tem.””

  to povej vašim škofom in farjem, ki si drznejo širiti provokativno zgodovinsko fikcijo. V Franciji bi jih nabrcali, da bi po zraku leteli v Vatikan.

 9. Franchi, dne 13.06.2013 22:23

  Veste da je domobranska himna himna Slovenske vojske ? Ljudje nehajte s tem rdečim drekom. In negdo ki ima rad državo, svoje ljudi in jezik še ne pomeni da je Nacist.

 10. Nataša, dne 14.06.2013 07:43

  Franchi, ti očitno ne maraš svojega jezika.

 11. joža, dne 6.10.2015 12:28

  Kaj ste eni bolniki!!!!
  Se vedno verjamete,da je trava rdeča!!!

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Oktober 2012
  P T S Č P S N
  « Sep   Nov »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031