Če boste pregledali spletno stran Nove slovenske zaveze (to je združenje domobrancev in ostalih izdajalcev), boste videli, da svoj boj izključno označujejo kot protikomunističnega. Nikjer ne piše nič o njihovem vodju generalu Leonu Rupniku, ki so se ga odrekli, ker je javno izkazoval in priznaval, da je občudovalec nacistične ideologije in velikega vodjo, Hitlerja. Zato so se ga v NSZ kar tako na lepem odrekli. Tako preprosto. Niso več odgovorni za njihove zločine. A zgodovinska dejstva ostajajo in Rupnika se ne da kar tako izbrisati. Ampak pri domobrancih je to za pričakovati, skregani z dejstvi, seveda ne priznavajo, da so prisegli Tretjemu rajhu in velikemu vodji, njihovi cerkveni zgodovinarji pa pridno širijo laži. Spomnim se ko je ena njihovih najpomembnejših hišnih zgodovinark Tamara Griesser-Pečar na televiziji izjavila, da v času domobranske prisege ni bilo na bežigrajskem stadionu nobene nacistične zastave. To je izjavila kljub temu, da obstajajo na desetine fotografij in seveda film celotne »ceremonije«. V njeni knjigi pa je precej namerno napačnih tolmačenj zgodovinski virov, seveda to je storila v želji, da bi prišla do vnaprej zastavljenega cilja – omadeževanje NOB, širjenje laži in dezinformacij in seveda, revizija zgodovine!

V sklop Operacije: Rehabilitacije domobrancev spada tudi poglavje revizija NOB in novo definiranje protikomunističnega boja. Cerkveno-desničarske oblasti že od osamosvojitve postopoma izpeljujejo ta načrt, kar smo lahko priča tudi sami, saj je v tem letu ta operacija dosegla enega izmed vrhuncev. Govorim namreč o Omanovi izjavi na proslavi ob ustanovitvi prve kvizlinške enote vaških stražarjev. Mogoče je zanimivo dejstvo, da prav v Šentjoštu ni bilo nikakršnega partizanskega nasilja, bile so nekateri incidenti v bližini tega kraja, ne pa Šentjoštu. Tam so prve vaške straže bile ustanovljene na pobudo lokalne duhovščine z blagoslovom škofa Rožmana! Drugi vrhunec je bil prepoved partizanskih simbolov na državni proslavi, prav tako so prepovedali praporščake društva TIGR in praporščake borcev Rudolfa Maistra. Potem pa se desničarji in Novakova čudijo, zakaj jih ljudej izvižgajo, ko pride Novakova, sicer močno prodomobranska in ministrica vlade, ki je prepovedala praporet antifašistične borce TIGR, na proslavo v spomin štirim pripadnikom uporniških Tigrov! Toje bila čista provokacija s strani vlade in ministrice, pravzapra so izzivali in verjetno tudi mogoče tudi samo organiziral sicer provsem demokratično izražanje ljudstva! Če nisi zadovoljen s svojo vlado imaš pravico spregovoriti, tudi z žvižgi! Lansko leto ob dnevu državnosti, pa se ni nobeden pritoževal, ko so pripadnik samooklicanega domoljubnega društva Tukaj je Slovenija, vzklikali protivladna gesla, Pahor takrat ni napisal psima javnosti, kot ga je Novaka s samimi pretiravanji! Nekateri razumejo demorkacijo in svbodo izražanja, nekateri pač ne!

Ivan Oman je prvi javno povedal novo tezo, da so domobranci dejansko bili borci za demokracijo in samostojno Slovenijo! To tezo nam sicer RKC zgodovinarji prodajajo že več let, a nikoli ni dosegla takšne odmevnosti kot sedaj. Naj vam povem, kako so do tega prišli, da se namreč borijo za demokracijo. Nekaj dni pred koncem 2.SV ko so videli, da bodo nacisti  (gospodarji domobrancev) izgubili 2.SV se je Slovensko domobransko preimenovala v Narodno osvobodilno vojsko, saj so potem hoteli na strani anglo-američanov boriti proti komunizmu, a se jim je načrt sfižil, saj jih zavezniki niso nikoli priznali za zavezniško vojsko (tako kot so Partizane), poleg tega, kljub drugačnemu imenu, je bil za vodjo še enkrat postavljen general Rupnik, odkrit nacistični privrženec. Velja omeniti tudi, da so se domobranci in nacisti še po 2.SV ko so se prebijali proti Koroški skupaj borili proti partizanom in zaveznikom! Ne glede kaj danes govorijo, domobranci in nacisti so bili do konca zavezniki in do konca so se borili skupaj!

Nacistična in domobranska zastava skupaj vihrata z banske palače, sedeža predsednika pokrajinske uprav Ljubljanske pokrajine Leona Rupnika

Drugi razlog, zakaj je Oman imenoval drugo slovensko vojsko (domobrance) kot borce za demokracijo je, ker so se napačno označili za protikomunistične borce oz. za protikomunistični tabor. Iz tega so potem cerkveno-zgodovinarji potegnili povezavo, ki to sploh ni! Kako? Leta 1991 smo se z desetdnevno vojno uprli SFRJ in komunizmu, ergo: Slovenci smo bili ob osamosvojitvi protikomunistični borci, protikomunistični tabor – borci za demokracijo! Čakajte malo, so dejali, saj so tudi domobranci bili protikomunistični tabor, ergo: bili so borci proti istemu komunizmu kot leta 1991 (vsaj v glavah si to predstavljajo), torej smo se tudi mi borili za demokracijo, tudi mi smo se borili za samostojno Slovenijo! Zmaga na plebiscitu leta 1990 in v vojni 1990 je bila v bistvu zmaga domobrancev! Slovensko ljudstvo je takrat uresničilo sanje domobrancev! To je njihova logika. Veliko se vas sedaj smeji, a je veliko takšnih, ki se jim to zdi logično in razumljivo! Danes nam ponujajo svojo resnico v smislu: če bi mi takrat zmagali, bi Slovenija že takrat postala demokratična in svobodna. A tukaj pride do protislovij in nerazumljivih sklepanj. Jasno je, teža izdaje in kolaboracije je težka in sramotna, zato se danes na vse pretege trudijo opravičiti svojo izdajo, kolaboracijo in zločine. Povsod po svetu izdajo naroda obronavajo kot največji in najbolj gnusen zločin, le pri nas je to danes že nekaj herojskega, ljudje so dejansko ponosni na to, da so sodelovali z nacističnim totalitarizmom, njihovi potomci in cerkveni zgodovinarji v največjo vnemo zagovarjajo in potvarjajo zgodovino. Če bi bil njihov boj dejansko to kar pravijo, potem ne bi rabili potvarjati zgodovine, potem se ne bi potrebovali odreči generalu Rupniku in predvsem, ne bi potrebovali tako na veliko upravičevati nacističnih zločinov in njih primerjati s Svojetskimi zločini, nato pa še enačiti samoupravni socializem z komunizmom vzhodnega bloka. Če bi bilo res, kar pravijo, bi jih mednarodna javnost in zavezniki priznali, vendar jih niso – so pa zavezniki priznali Partizane in njihov boj, ki pa ga sedaj cerkveno-desničarji rušijo in omadežujejo!

Kot sem že dejal, protikomunistični upor ali borba je napačno in zavajajoče poimenovanje, spada v Operacijo: Rehabilitacija domobrancev. To so v NSZ dobro premislili in so vsem svojim podložnikom, v katero spada tudi SDS in NSi ter skoraj celotna zasedba Študijskega centra za narodno spravo, novinarji Ognjišča, Družine, Demorkacije, Reporterja, Politikisa, SiOLa, deloma RTV SLO, da ne govorim o Dežmanu, ki je poleg Griesser-Pečarjeve, eden izmed cerkvenih prvoborcev, ki poveličuje in zagovarjajo izdajo in domobranske zločine. Zadnjič sem ga slučajno poslušal na radio Ognjišče, kako v Moji zgodbi opeva domobrance in njihov boj, potem pa so imeli še enega švabobranca na radiu, kjer je govori o njegovi herojski borbi in dramatičnemu begu pred roko pravice po vojni. Nikjer na svetu kvizlingi tako s ponosom in brez sramu govorijo o svoji borbi proti zaveznikom. Kako bi bilo, če bi recimo sedaj v Nemčiji eden izmed nacističnih SS častnikov prišel na radio, in začel govoriti, kako so se borili proti Angležem in ZDA, ker so napadli njihovo državo.

Cerkveno-desničarski tabor, ki ga vodi NSZ, sledjo pa diktirajo v RKC, saj se ravno preko njih hočejo oprati težke krivde in bremena izdaje in sodelovanje s fašističnim in nacističnim totalitarizmom, pobudnik tega pa je bil nihče drug kot škof Rožman. Če bi bil tisti čas na čelu ljubljanske škofije škof tipa Tomažič (mariborski škof v času 2.SV), ne bi prišlo do izdaje, do sodelovanje z nacifašizmom, bratomorne vojen, razdvajanja in domobranskih zločinov nad lastnim narodom! Pa tudi do povojnih pobojev ne bi prišlo. Povojne poboje in pa kakšne koli zločine partizanske strani imenujejo izključno »revolucionarno nasilje«! Zakaj? Kaj ni logično? Zato, ker če povojno pobite izdajalce in aktivne vojake Hitlerjeve vojske imenujemo kot povojni poboji domobrancev, bi se seveda vedlo, da so jih pobili zaradi izdaje, kolaboracije in zaradi zločinov proti lastnem narodu! Če pa povojne poboje izdajalcev, seveda, da ne bo pomote, med njimi je bilo tudi nekaj nedolžnih civilistov, imenujemo revolucionarno nasilje, pa lahko ljudje mislijo, da so bili ubiti izključno zaradi komunistične revolucije, da so bili vsi ubiti nedolžni ljudje, žrtve komunizma. A resnica je drugačna, večina povojno ubitih so bili pripadniki pomožne nemške policijske enote, sicer bolje znane kot Domobranci! Velja še omeniti, da povojni pripadniki Jugoslovanske armade niso kar vse povprek ubijali, kot nas hočejo prepričati Hitlerjevi hlapci. Vse domobrance, ki še niso bili stari 18 let, so izpustili! Med njimi je bil tudi nekdanji predsednik NSZ Anton Drobnič, ki med drugimi javno ponavlja, da (dvokratne) domobranske prisege Hitlerju sploh ni bilo.

Vse je do potankosti premišljeno. Sedaj smo približno nekje na sredini Operacije: Rehabilitacija domobrancev, v NSZ imajo potrjeno obširen načrt, nekakšen priročnik, kako bodo to operacijo izpeljali. Veliko zmago so dosegli s Titovo ulico, odločbo ustavnega sodišča, ki se je nanašal izključno na poimenovanje ulice, sedaj uporabljajo za čisto vse! Poleti se je začela druga faza omadeževanje partizanske rdeče zvezde. Začeli so jo označevati z zločinsko! Ampak, če ste opazili, rdečo zvezdo ne povezujejo toliko s povojnimi poboji kot pa z JNA, tiso JNA, ki je napadla Slovenijo v njeni borbi za demokracijo in samostojnost! To veliko bolj učinkuje na ljudi, kot pa povojni poboji izdajalcev! Tudi na proslavi v Kopru smo bili priča temu. Na spletu so se oglasili vsi cerkveno-desničarji, od Okopa (avtorja knjige Miti o NOB), pa vse do urednika kulture na radio Ognjišča, ki redno bloga, predvsem seveda o polpretekli zgodovini. Prav vsi so trobili v isti rog. Na proslavi so bile tuje zastave SFRJ (čeprav je bilo nekaj zastav SFR Slovenije – ki pa ni tuje, je del naše zgodovine, zgodovin v kateri smo živeli), bila je zločinska rdeča zvezda, ki jo je nosil agresor JLA nad napadom v Slovenijo itd. Ti ljudje imajo natančna navodila kaj in kako naj govorijo. Vsi morajo govoriti enako, vsi morajo ponavljati te svoje teze, le tako se bodo ljudje postopoma vtisnile v glavo. Moram priznati, da ti ljudje dobro vedo, kaj naj delajo.

Tudi besedne zveze »protikomunistični boj«, »protikomunistični tabor«, »protikomunistični upor«, itd., vse to je v skladu z njihovim načrtom. A pravilno poimenovanje bi biloprotipartizanski boj, oziroma protizavezniški boj«. Kajti, domobranci se niso borili izključno proti komunistom, ampak so se borili proti partizanom, večina vernih in nekomunistov, partizani pa so bili na strani zmagovitih zaveznikov. Zanimivo je tudi poslušati in gledati veliko protikomunistično zborovanje leta 1944 – na katerem so bili prisotni visoki nacistični častniki, in, seveda, iniciator in duhovni vodja protipartizanskega boja, škof Rožman – kjer so govorili o svoji borbi proti partizanom, zaveznikom in kapitalističnemu imperializmu! To so seveda zelo obremenilni dokazi, in negatorji Omanovih besed, da so se borili za demokracijo! Domobranci so se borili za nacistično ideologijo, sokrivi so za nacistične zločine, bili so plačani in opremljeni s strani Tretjega rajha,ukaze so dobivali od visokih nacističnih SS častnikov, slednji pa so ukaze dobivali direktno iz usta Himmlerja! Njihov boj ni bil za svobodo ali demokracijo, bil je boj za nacistično ideologijo. In kolikor je meni znano, pa se lahko motim, nacizem ni bil demokratičen! Škof Rožman je ustanovil domobrance in novačil bogaboječe naivne ljudi, ki sveto verjamejo kleriji, zato, da bi zaščitil cerkveno bogastvo in predvojne privilegije iz časa Kraljevine Jugoslavije, saj je v tisti časih RKC uživala neverjetno moč in vpliv! O tem danes, v demokraciji, lahko le sanja! Tudi Matjaževa vojska, ki je bila sestavljena iz bivših domobrancev, in je delovala od leta 1945-1950, se je borila za ponovno uvedbo kraljeve države in vrnitev Kralja Karađorđevića! Demokracija ali samostojna Slovenija ni bila v plani Matjaževe vojske, ki je sicer prva teroristična skupina v Sloveniji. Štab so sicer imeli v Avstriji. Tudi zato, prodajanje laži, o borbi domobrancev za samostojno demokratično Slovenijo, je več kot žaljivo do vseh, ki so dejansko uprli nacizmu in fašizmu. In zmagali!

Protikomunistično in protizavezniško zborovanje na Kongresnem trgu leta 1944

 • Share/Bookmark

Komentarji3 komentarjev

 1. Plesalec, dne 21.09.2012 14:08

  Bolj kot za domobrance gre za rehabilitacijo RKC.Za dosego tega cilja je potrebno najprej zrelativirati ( zenačiti) obe strani tako, da se partizanstvu pridaja komunistični ( totalitaristični ) značaj z povojnimi poboji. Domobranstvu pa predvsem protikomunistično noto. Borbo ali sodelovanjem z okupatorjem ( kar načelno vse države in vsi sistemi enako obravnavajo) pa zmanjšati na minimum.

 2. stefani, dne 21.09.2012 19:36

  na našo veliko žalost je slovenska RKC po osamosvojitvi začela pogrevati stara sovraštva, namesto da bi ubirala po poti sprave.saj RKC je svoje zločince itak že rehabilitirala!!!!

  ljudje, ki so kolaborirali z italijani in nemci, so izdajalci lastnega naroda in lastne domovine.kaj jih naj imenujemo rešitelji….?bili so pač na napačni strani in to po veliki zaslugi RKC.tisti, ki so se udinjal mussoliniji in hitlerju, ko so napadla in zasužnjila našo domovino se jim reče izdajalci!!!v svoji izdaji so vztrajalo do konca…tako, kot so prisegli hitlerju…zanj so dali tudi svoja življenja!!!!

  naša oblast ali sds in nsi so simpatizerji mussolinija in hitlerja…to tudi javno dokazujejo….radi bi danes rehabilitirali svoje dedove in svoje očetje kateri so služili nacizmu in fašizmu…pa kako jim še uspeva!!!!

 3. Franchi, dne 13.06.2013 22:32

  Pa človek no. Pa gdo bi šou uničevat svojo državo. halo? Misliš da sem neumen ? če bi bili napadeni recimo iz Hrvaške in bi Hrvati delali tako kot so Nemci in Italjani… bi šel kar k njim ker mi tako paše in bi skupaj zatirali Slovenski jezik ? Poslušal sem nakladanje o domobrancih a se mi ni zdel logišen zato sem začel brat in mi je vse postalo jasno. In sploh se nisem trudil razumeti ker je bilo lahko. Oprosti ker česa nisem prebral ampak ni vredno res. Najraje bi te poslal v tiste čase da bi videl resnico in nepotrebno grozo ki se je dogajala

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  September 2012
  P T S Č P S N
  « Avg   Okt »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930