Tako imenovani super minister za izobraževanje, znanost, šport in kulturo Turk, je v svojem najbolj močnem orožju – blogu in Twitterju, znova več napisal neumnosti in svojem sledilcem in bralcem ponudil novo lažno primerjavo. Da so v SDS-u mojstri v mešanju jabolk in hrušk ni potrebno poudarjati.

Minister Žiga Turk je na svojem blogu v prispevku z naslovom “Daleč je London” na kratko zapisal: “Nedolgo tega so komentariat, kritični intelektualci in nekateri kulturniki z gnusom in posmehom pospremili idejo generalnega sekretariata vlade, da bi glasbeniki in drugi umetniki na državni proslavi nastopili brezplačno.”

Članek o tem je seveda objavila spletna stran SiOL v katerem se v zadnjem času pospešeno kopičijo Majerjevi ljudje, saj se pripravljajo na zagon nove televizije, predvsem pa se izključno desni vpliv na SiOL-u pozna že iz člankov, ki so napisano skrajno pristransko in neobjektivno. Čim prej moram moj blog iz SiOL-a preseliti na drugo platformo!

Sedaj je potrebno komentirati primerjavo ceremonije Olimpijskih iger z državno proslavo. Prvo kot prvo, ti dve stvari pač v nobenem primeru ne moreš primerjati, da ti to uspe moraš biti neumen in ignorantski ali pa izjemen propagandist in manipulator, kaj je bolj primerno za opis Turka je stvar posameznika. OI je svetovni spektakel, ki ga gledajo na stotine milijonov ljudi iz vsega sveta in je privilegij nastopiti na tem dogodku, letošnja državna proslava pa je bila vse prej kot to. Bila je ustvarjena in narejena za en politični pol, za določene ljudi, desne seveda, nekatere folklorne skupine in nekatere pevske skupine so hotele nastopati zastonj, a so bile zavrjene, ker niso ustrezale okusu Predaliča ali drugim v vladi. Bile so preveč leve, da ne govorim o selekcioniranju povabljenih društev in organizacij. Nastop na tej enopolni politični predstavi je bila rezervirana za določene ljudi. Vseeno država je morala za brezplačno državno proslavo vseeno plačati 90 000€.

Na SiOL-u so šli še toliko daleč, da so objavili tudi izjave kulturnikov, zakaj se jim takrat zastonj nastop na državni proslavi zdi bedast in neupravičen. Minister Turk se ob tem sprašuje, kako je možno, da svetovni umetniki in glasbeniki nastopijo zastonj na otvoritveni ceremoniji, medtem ko so se naši, jasno, v mislih ima komunistične kulturnike tranzicijske levice, ki uživajo še privilegije prejšnjega sistema, nočejo nastopati zastonj. Pred tem vemo, kaj je Janševa vlada naredila s kulturniki oziroma kulturnim ministrstvom. Zato je njihov odziv pričakovan. Še bolj me skrbi, kako to, da so desničarski organizatorji proslave, tako težko našlo desničarske kulturnike, ki bi nastopili zastonj? Ali tudi oni ne čutijo patriotskega nagona, ali pa je desničarskih kulturnikov tako malo.

Ministru nikakor ni jasno, kako je to možno, da svetovni zvezdnik Paul McCartney v 125 milijonov dragi otvoritveni procesiji nastopil zastonj, oziroma za 1 funt… Kako on, takšna zvezda, naši kulturniki pa ne morejo ponosno nastopati na državni proslavi, ki je bila sicer namensko ustvarjena le za določene politične privržence, kako to, da niso nastopili na proslavi, na kateri je imel Kuntner tako lep govor neznanega avtorja? Le kdo ne bi želel nastopiti na takšni proslavi zastonj?

Gre namreč za standardne lažne primerjave s strani vlade desnice. Zakaj? Ne vem koliko zaslužijo slovenski kulturniki, ampak Paul McCarntey je najbolje plačan glasbenik v zgodovini, njegovo bogastvo ocenjuje na 800 in več milijonov dolarjev, ali je potem tako težko verjeti, da bi nekdanji Beatle za nekaj minut nastopa igral zastonj? Če imajo slovenski kulturniki toliko denarja, potem jih je dejansko lahko sram, da niso hoteli nastopiti zastonj! Resno, kdo gre primerjati McCartneya in ostale svetovne umetnike in glasbenike s slovenskimi kulturniki?

Ne glede na vse, zapis Turka je dosegel svoj namen, malce sem preletel komentarje na SiOL-u in pridne ovce govorijo točno tisto, kar je potihoma hotel Turk. Učbeniški primer. Bolj kot je trapasta in nelogična primerjava, bolj iz nekaterega čudnega razloga ljudje vneto komentirajo in se strinjajo z lažnimi primerjavami. Škoda nadaljnjih besed!

 • Share/Bookmark

Komentarji2 komentarjev

 1. Don Marko M, dne 2.08.2012 23:27

  ma Žigi Turku je vse jasno….kot celotna Jajotova vlada je tudi on diplomiral z izvirnim avtorstvom iz statike retrovizorja…..ne razumem pa ravno kaj dela v Londonu na OI, ko pa je zanj namizni tenis šport, ki se najbolj pogosto igra na pesku….

 2. PISEC RESNICE, dne 19.08.2012 13:03

  Jebi ga, vse kar se dogaja v tej vladi je huda huda kozlarij. Turk pa kot nekakšen “mesija” twitta tako bolane, da se včasih vprašam, če je čisto pri sebi! Možakar Turk twitta več kot dela. Verjemite mi. Tvoj blog sem opazil ko si me polinkal na twitterju. Odlično. Samo tako naprej! Lp

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Avgust 2012
  P T S Č P S N
  « Jul   Sep »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031