Komisija za izvajanje poprave krivic, ki se je baje zgodila po 2. SV, ko so komunistične oblasti izvensodno usmrtile okoli 14 000 izdajalcev, policiste pomožne nemške vojske v Sloveniji, drugače imenovane Domobranci, je pozvalo, da bi se morali počastiti tudi borce proti komunizmu. Gre seveda za vaške straže oziroma MVAC (fašistična Prostovoljna protikomunistična milica) ter pripadnikov Slovenskega Domobranstva. Prvi so bili plačanci fašistične Italije, drugi pa nacističnega Tretjega rajha. Vsi so okrvavljeni z bratovsko krvjo!

Nova slovenska zaveza (NSZ) že nekaj let poizkuša prodati novo revidirano zgodovino, v kateri so zapisani kot borci proti komunizmu ter za samostojno in suvereno Slovenijo. Iz tega po njihovo sledi, ker smo se leta 1991 borili proti komunistični armadi JLA, potem je logično, da so se za isti cilj borili tudi domobranci in pred tem vaške straže oz. MVAC. Ergo: Isti »sovražnik« enaki cilj. To je vsa njihova sprevržena logika. V 2. SV so izgubili, a proti komunizmu so zmagali na cvetno nedeljo 1990, zato si njihovi borci z zaostankom zaslužijo priznanje. Leta 1991 so enako delali kot od 1942-45, ko so se borili proti brezbožnemu komunizmu, logično, njihov boj si zasluži priznanje.

Ne. Nikakor ne! Leta 1991 smo bili ljudje enotni, za boj proti JLA nismo kolaborirali s sovražnikom, temveč smo stopili skupaj in premagali agresorja. V letu 1942 pa si borci za demokracijo, kako se danes predstavljajo, borili na strani nacistov in fašistov. Borili so se na strani okupatorja, od njega dobili plačilo in orožje ter ubogali nemške ukaze. Borili so se za nacistično ideologijo. Na zunaj so se borili proti brezbožnemu komunizmu, a cerkvena oblast s škofom Rožmanom na čelu se je borila za ohranitev predvojnih privilegijev in moči. Cerkev se je za oblast in denar. Bog je odigral le propagandno nalogo, da so v boj zvabili bogaboječe in poslušne ovce, ki so se za na strani nacistične Nemčije borili vse do bridkega konca, še po 9. maju 45, ko so se umikali na Koroško, so se spopadali in pobijali, nič od njihovega načrta, da bodo po vojni prestopili strani in obrnili hrbet svojemu nacističnemu gospodarju, se ni uresničilo! To je pravljica, mit, šele 3. maja 1945, pet dni pred koncem 2.SV, so se prvič začeli pogovarjati, da bi prestopili stran in se začeli boriti proti nacizmu, a v teh petih dneh ne moreš organizirati nobene vojske, a to tudi ni bil njihov namen, zakaj bi se potem borili na nemški strani vse do konca? Še ko so jih z vlakom vozili nazaj v Jugoslavijo, so jim poveljniki pumpali glavo, da bodo nadaljevali državljansko vojno in bodo vrgli Titov režim ter na strani Angležev začeli 3. SV proti komunizmu. To so bile le pobožne želje kvizlingov, ki danes opravičujejo svojo izdajo in kolaboracijo!

Danes si plačanci Tretjega rajha celo upajo drzniti zahtevati, da se jim prizna borba proti komunizmu, četudi pod ideologijo fašizma in nacizma. Danes se samo govori o zločinih partizanov in komunistov, kaj pa zločini domobrancev? Domobranci so pobili ogromno civilistov, še več pa družno z nacistično vojsko, kaj a ti zločini pa niso pomembni? Ravno toliko, če še ne več kot povojni poboji. Povojni poboji so bili izvedeni zaradi izdaje (največji in najbolj nemoralni zločin) ter zločinov nad lastnim narodom. Vaške straže so prve začele z bratomorno vojno in s tem tudi državljansko.

Domobranci so se borili proti komunizmu, vendar za demokracijo pa še zdaleč NE! Borili so se za nacizem in fašizem, in oba ta totalitarna režima nista bila demokratična, temveč zločinska! Domobranci so neposredni in posredno odgovorni za nacistične zločine, in kot njihove ubogljiv enote, ki so bile plačane in oborožene s strani Tretjega rajha, se Domobrance smatra kot nacistična vojska, ne pa demokratična! Na protikomunističnem zborovanju leta 1944, je Rupnik v svojem govoru lepo omenil, da se borijo proti komunistom, kapitalizmu in zaveznikom! Borba domobrancev ni bila le borba proti komunizmu oz. pravilneje proti mednarodno priznani in edini narodno osvobodilni vojski v Jugoslaviji oz. Sloveniji – Partizanom, temveč je bila tudi borba proti antihitlerjanski koalciji, velikim zaveznikom 2. SV – ZDA, VB in SZ, ki so na koncu zmagali in osvobodili Evropo, domobranci je niso, prav tako kot niso rešili in osvobodili Slovenije leta 1990, kot je to v dileriji izjavil Oman.

Dežman, ki je bil nekoč zagrizen komunist in član ZKS, se je danes oglasil, rekel je, da bi morali obsoditi komunizem, a za te desničarsko-cerkvene zgodovinarje obsodba komunizma pomeni pod kot obsodbi NOB, ker je bil NOB voden od komunistov, potem je potrebno obsoditi tudi tega. Že danes smo priča začetku potvarjanja zgodovine po merili domobrancev in ostalih izdajalcev ter zločincev, s obsodbo komunizma pa bi imeli nov izgovor za obsodbo NOB. Tako kot sedaj ustavno odločbo za Titovo ulico preslikavajo in povezujejo z vsem, od NOB do partizanske rdeče zvezde!

Danes zelo radi uporabljajo odločbo evropskega parlamenta, ki enači fašizem, nacizem in komunizem, to skušajo uporabit zoper jugoslovanski samoupravni socializem, oz. titoizem, kakor ga rad omenja Dežman. A vsak ve, da nismo imeli niti približno takšen komunizem, kot ga je imel vzhodni blok, ne moremo se primerjati s Poljsko! Jugoslavija je leta 1948 šla svojo pot, ločila se je zločinskega komunističnega režima SZ, in ta komunizem je zaobjet v odločbi EU parlamenta, ne pa Titov socializem! Še nekaj, če nam hočejo desničarji vsiliti to odločbo EU glede totalitarnih režimov, kako pa, da jo potem sami ne upoštevajo? Domobranci so bili plačani in oboroženi s strani nacistov, prisegli so Hitlerju in Tretjemu rajhu v borbi proti banditom in zaveznikom ter prejemali ukaze od Himmlerja. Domobranci so nacisti, borili so se za nacistični totalitarizem, torej, zakaj pa potem imajo proslave na Šentjoštu? Zakaj ne upoštevajo odločbo EU, če je že tako vseskozi poudarjajo? A, točno, domobranci niso bili nacisti, bili so borci za demokracijo… tako potem za njih ne velja…

Sprava z domobranci je sprava za nacisti, počastitev domobrancev je počastitev nacistov in zločinskega totalitarnega nacističnega režima, ki je odgovoren za začetek 2. SV in vsega gorja!

 • Share/Bookmark

Komentarji6 komentarjev

 1. ante pangos, dne 25.07.2012 22:38

  Ko bo naslednji okupator prišel čez slovensko mejo… pecite pogače, pripravite sol in nase navlecite narodne noše.
  Potem boste… v prihodnosti… lahko izvoljeni, ali imenovani, v donosen poklic, morda za poslanca, tudi kuta bo spoštovana, vsekakor pa vam nihče ne bo kradel pokojnin ali priviligiranih/zasluženih dodatkov.
  Njegovi boste!

 2. Rado, dne 26.07.2012 10:25
  Rado

  Res je, da ti poskusi restavracije domobranstva trapasto zvenijo. A stalno ponavljanje prinaša rezultate. Mnogi mladi so že zmedeni . . .

 3. nevenka, dne 26.07.2012 15:25
  nevenka

  Ta je pa dobra, še malo pa bomo spet vsi komunisti.

  Izdajalci naroda bodo pa vedno izdajalci.
  Res je, nič čudnega, da je današnja mladina popolnoma zmedena in se kar petelini na vse strani, ne da bi kaj v resnici vedeli. Vedo manj od staršev, pa še ti najbrž niso vsega.

 4. jin, dne 27.07.2012 16:16

  ‘Domobranci so bili plačani in oboroženi s strani nacistov, prisegli so Hitlerju in Tretjemu rajhu v borbi proti banditom in zaveznikom ter prejemali ukaze od Himmlerja.’

  Če bi še malo vrtali, sem prepričan, da tam nekje tičijo še razne teorije zarote. Od tega, da so židovski prostozidarji zakuhali tako prvo, kot drugo svetovno vojno, do tega, da so nadzirali tako sovjetski komunizem, kot ameriški kapitalizem. In podobne pravljice.

  To z demokracijo je smešno. Fašizem, ne toliko nacional socializem, je tem ljudem bil ideološko mnogo bližji. Ampak na koncu so se bili pripravljeni povezati tudi z lastniki koncentracijskih taborišč. Poguma, da bi že leta 1941 sami odšli v gozdove in se borili, niso premogli nikoli.

 5. Zmrda, dne 28.07.2012 23:35

  No samo za okus, na začetku so komunisti lepo sodelovali s nacisti. Dokler jih ni Hitler nategnil in napadel Rusije :)

 6. Bojan, dne 2.08.2012 14:51

  Če kolaboranti trdijo, da so se borili za demokracijo, potem gre v bistvu za dvojno izdajstvo – naroda (NOB) in okupatorjev, kar kaže na dejstvo, da jim je šlo (kleru ljubljanske pokrajine in delu meščanskih strank)vedno le zase (kako ohraniti oblast in premoženje). Ta dvojna igra se politično in vojaško očitna ni izšla. V bistvu bi moralo enostavno priznati, da so se za jeb…

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Julij 2012
  P T S Č P S N
  « Jun   Avg »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031