V revij Demokracija, ki je v 44-odstotni lasti stranke SDS, so napisali članek, v katerem razlagajo in ugotavljajo, zakaj si bivši komunisti, borci NOB, ki so za novinarje Demokracije vsi po vrsti komunisti, kako interniranci v nacističnih in fašističnih taboriščih, kako žrtve vojnega nasilja itd., branijo svoje »Rdeče privilegije, ki so si jih »priborili«, čeprav bi bil za borce NOB bolj primeren izraz zaslužili še v pred-osamosvojitvenem času, sedaj pa jih plačujemo za njih iz davkoplačevalske blagajne. Da bodo ohranili svoje privilegije, poleg pokojnin ne omenjajo nobenih drugih, bodo šli skozi vse ovire.

No, če so »rdeči privilegiji« problem, zakaj potem niso tudi »beli privilegiji« isti problem? O Cerkvenih privilegijah sem sicer že pisal. Spomnimo, država sofinancira socialni in zdravstveni prispevek za duhovščino,ne rabijo plačevati nekaterih davkov, ne rabijo plačevati stavbnih zemljišč, za povrh pa jim država še plačuje elektriko za zunanje popolnoma nepotrebno osvetljevanje cerkva. Cerkev si je takšne ali drugačne privilegije protipravno pridobila že v fevdalnih časih, ko so v zameno za odpustke ljudem velikokrat jemali zemljo, denar in hrano. V tem času si je duhovščina pridobila ogromno vpliva, moči in bogaboječih ovc, ki slepo verjamejo klerikom. Cerkev si je te privilegije branila skozi vrsto let. Najbolj krvavo borbo za svoje bogastvo in vpliv so bojevali v 2. SV, ko so svoje potrebe formirali kvizlinške enote in kolaborirali s fašizmom in nacizmom, v borbi proti brezbožnemu komunizmu, svojim bogaboječim domobrancem pa so v glavo »šopali« propagando, da se borijo za vero in boga, a v bistvu so se borili za cerkveno bogastvo in njihove privilegije. Če bi bila dejansko borba za boga, potem ne duhovni vodja domobrancev škof Rožman ne bi tako strahopetno bežal v ZDA. Ampak, ker je denar pomebnejši od boga, je tako zbežal in pustil svoje falange zagotovi smrti.

Zadnji veliki boj RKC in njihovih političnih strank (npr. NSi ali SDS), smo videli ob glasovanju za novi verski zakon, ki je predvideval, da bi se državno financiranje bogate RKC zmanjšalo, da bi se znižal pokojninski in zdravstveni prispevek, ki ga sofinancira država, ki denar jemlje iz davkoplačevalske blagajne, v katero plačujejo vsi – verni in neverni! RKC od države letno dobi tudi do 20 milijonov evrov – to pa je privilegija, ki jo je vredno braniti. Tako so tudi storili. Irglova je celo rekla, da gre za protiustaven zakon in da je ideološki in ne vem kaj je še ta teologinja kokodakala. Omenjena reviji gredo v nos rdeči privilegiji, ker pač ne gre za objektivno in nepristransko revijo, lahko razumemo, zakaj je bil napisan in za koga, če pa bi bila revija objektiva in politično neodvisna, pa bi poleg rdečih privilegijih (ki jih je časih pridno izkoriščal tudi Janša in ostali desničarji) napisali še kaj o cerkvenih privilegijih!

Konec tedna upam, da bom napisal tudi obljubljeni članek o izjavah Omana na domobranski proslavi.

 • Share/Bookmark

Komentarji3 komentarjev

 1. Jocpros, dne 17.07.2012 09:26

  Oman je pač človek s kratkovidnostjo, kar je čudno. Na žalost odpira in brani nekaj, kar so tudi katoliški duhovniki (Janežekovič, Trstenjak) zavračali. Oman je izgubljen in hoče narediti katoliške poražence za napedne, a že zgodovina in pametni katoliki, ki jih je seveda silno malo, tega ne odobravajo. Na žalost so imeli ti omani tudi besedo pri samostojnosti, zato pa se je naredil razcep demosa.

 2. mikstone, dne 18.07.2012 09:57

  Oman je senilen starec, ki ga zapušča razum, podobno kot Čanžka, zato je škoda vsake energije v to smer. Je pa eden nosilcev razkola, ki je pokopal DEMOS in preprečil lustracijo

 3. jin, dne 18.07.2012 11:45

  ‘Demokracija, ki je v 44-odstotni lasti stranke SDS’

  Tako kot pišejo, zgleda bolj 100%

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Julij 2012
  P T S Č P S N
  « Jun   Avg »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031