Ivo Žajdela je zgodovinar, ki bi ga težko označili za nepristranskega in objektivnega, saj večino časa deluje pod pokroviteljstvom RKC (dela med drugimi tudi za Družino in ostale cerkvene medije) in skrajno desničarskih strank SDS in NSi. Cerkveni zgodovinarji še nikoli niso bili objektivni, saj imajo le eno agendo, rahbilitirati in opravičevati dejanja RKC med vojno in zakiravati sodelovanje z nacifašizmom. Lahko bi rekli, da je hišni zgodovinar, da ga na plano potegnejo takrat, ko hočejo nekaj dokazati že vnaprej odločenega. Tako so omenjene stranke aktivirale tega zgodovinarja v potrebe omadeževanja partizanskega komandanta Franca Rozmana – Staneta! Verjetno pa bo kmalu izdal knjigo o Stanetu, kjer ga bo do konca popluval, skoraj zagotovo bo knjigo izdal Študijski center za “narodno spravo”, ki sicer ne izpolnjuje svojega poslanstva, a še vedno dobiva nespremejeno količino denarja od države, kljub temu, da se povsod splošno varčuje! No, ali pa bo knjigo izdal pri založbi, ki izdaja Demokracijo, mogoče pri Novih obzorjih, pri založbi Družine ali pa pri Mohorjevi družbi. Veliko je domobrnaskih založb, ki prodajajo prirejeno zgodovino, takšno, v kateri so sami nedolžne žrtve komunističnega nasilja.

Omenjeni zgodovinar je za SiOL povedal, da je 2. grupa odredov mesečno likvidirala do 60 ljudi, seveda namenoma ne pove, da gre za večinoma pripadnike vaških straž, oziroma pozneje za pripadnike Prostovoljne komunistične milice (MVAC), ki je delovala pod vodstvom RKC in FAŠISTOV, civilistov pa je bilo med njimi dokaj malo, ter na kocu še švabobrancev. Zgodovinar pa borcev ne omenja kot partizane, temveč izključno kot komunistične borce, kar je napačno, saj je bilo le okoli 20 odstotkov partizanov včlanjenih v ZKJ – ostali pa so se dejansko borili za svobodo zoper okupatorja in domače izdajalce, pa še velika večina je bila vernih. Žajdela dela borcem krivico, ob enem pa dokazuje svojo pristranskost in namen po diskreditiranju in omadeževanju slovenskih partizanov in njihovih komandantov!

Žajdel pravi, da so Rozmanovi partizani leta 1943 in 1944 zraven pri velikih partizanskih zločinih, recimo Turjak in Žužemberk, a je potrebno poudariti, da se tam »zločini« dogajali nad zločinci, izdajalci in kolaborantom, ki so po kapitulaciji fašistične Italije zbežali v Turjak. V Turjaku so bili skriti ostani slovenske kvizlinške fašistične vojske MVAC, ki je prav tako morila in pobijala nedolžne ljudi pa tudi partizane. Del MVAC je bila tudi zloglasna Črna roka, ki se je osredotočala izključno pobijanju civilistov, če so jih vsaj malo sumili sodelovanja z OF. V Turjaku niso bili nedolžni ljudje, bili so morilci in izdajalci, izdaja pa je eden največjih zločinov, ki se med vojnim časom sodi s smrtjo.

Dejstvo je, da se med vojno dogajajo zločini, so se na obeh straneh, ampak, da sedaj vsakega pripadnika oz. žrtev pri vaških straž, MVAC ali Slovenskega domobranstva – pomožne policijske enote v Sloveniji, ki je za naciste opravljala umazano delo, označimo za nedolžno žrtev komunističnega nasilja? To pa je že smešno. A prav Žajdel je to storil. Vse, ki jih je umorila Rozmanova enota so bile nedolžne žrtve. To je daleč od resnice, ampak je zgolj manipulacija in potvarjanje zgodovine!

Ivo Žajdela še pravi,  je bila uradna naloga ‘borba proti okupatorju’, ‘neuradna pa komunistična revolucija z ubijanjem političnih nasprotnikov Slovencev’. Ali je zgolj naključje, da so bili ti »politični nasprotniki« plačanci okupatorja? Ali je naključje, da so ti »politični nasprotniki« prisegli Hitlerju, se borili za Tretji rajh in nacistično ideologijo? Ali je zgolj naključje, da so bili ti »politični nasprotniki« zločinci nad domovino, ki so jo izdali? Ne. Partizani niso pobijali politične nasprotnike, partizani so pobijali izdajalce in kolaborante! Žajdela nas hoče prepričati, da so partizani pobijali vse povprek, kar je daleč od resnice, so se dogajale krivice, so umirali popolnoma nedolžni ljudje, ampak velika večina med njimi ni bila nedolžnih, saj so bil izdajalci. Da si izdajalec, ne rabiš biti vojaško aktiven v kolaborantskih enotah, lahko si navaden civilist, kot na primer »mučenec« Alojzij Grozde, ki je ovajal svoje rojake in jih tožil fašističnemu okupatorju. Vsak mi o njem pravi drugačne stvari in kako so ga mučili, do sedaj sem slišal že toliko zgodb, da mi je jasno, da se ljudje sproti izmišljujejo nove stvari, da bi ga bolj prikazali kot ubogo žrtev komunistične revolucije. Ampak Grozde ni bil umorjen zaradi svoje vere, daleč od tega, saj je večina njegovih sošolcev iz škofijske gimnazije prestopila v partizane, in prav svoje sošolce je Grozde brezsramno tožaril fašistom! Grozde je bil ubit zaradi izdaje naroda!

Še veliko ja takšnih primerov, ko cerkveno-desničarski zgodovinarji civilne izdajalce, ki so recimo pomagali nacistom ali pa so jim izdali pozicije partizanov, za nedolžne žrtve, kar pa še zdaleč niso bili. Vsaka žrtev partizanov ni nedolžna, tako kot si to predstavljajo v NSi ali recimo zgodovinar Žajdela. Če si bil udeležen v vojni kot pripadnik fašistične MVAC ali nacističnega Slovenskega domobranstva in si padel po streli partizanov, v nobenem primeru ne moreš biti nedolžna žrtev komunističnega nasilja! Če si zavestno pristopil na stran okupatorja, od njega prejel plačilo, oborožitev in ukaze, nisi več nedolžen in tudi smrt ni krivica. V imenu fašistične in nacistične ideologije, pod duhovnim vodstvom RKC, ki je s pranjem možganom o »obrambi vere«, v bistvu pa so branili svoje privilegije, fevdalno zemljo in vpliv, ki si jo je RKC nabrala v dolgih letih obstoja, inkvizicije in križarskih vojn.

Partizani niso začeli bratomorne vojne, s tem pa tudi državljanske ne, bratomorno vojno so začeli pripadniki MVAC (Prostovoljna protikomunistična milica, ki je delovala pod fašističnim poveljem), oni so se formirali 1942, oni so se pridružili okupatorji in oni so skupaj s fašisti ubijali nedolžne Slovence in partizane! Niso partizani začeli prvi napadati MVAC, ampak ravno obratno. Komunistična revolucija tudi ni pobijala vse povprek, niso pobijali političnih nasprotnikov, pobijali so IZDAJALCE in KOLABORANTE, ljudi, ki so se zaradi »vere« in denarja prodali nacifašističnem okupatorju. Brez izdaje ne bi bilo ne bratomorne vojne, ne povojnih pobojev, za katere je odgovoren tudi škof Rožman sicer neuradni inciator MVAC in Slovenskega domobranstva. Zamen osebno tudi povojni poboji niso zločin, seveda ko govorim o pobojih vojaško aktivnih izdajalcev slovenskega domobranstva! Za civiliste je seveda druga zgodba. Sodba gor ali dol, če si izdal narod, delal zločine nad svojim rojakom, je pač kazen takšna kašna je pač bila. Seveda, vsi bi radi, da se povojni poboji ne bi zgodili, a so se, in potrebno je vedeti, da niso bile to nedolžne ovčice! Bili so zločinci in izdajalci. Četudi bi jim sodno sodili, bi tako ali tako danes govorili, da so bili to montirani politično procesi, brez ustrezne obrambe ali zagovora, pač, saj veste kako ta stvar poteka. Vse kar naredi komunistična oblast je narobe ali krivica. Očitno izdaja ni greh, ni zločin? Sicer ne bi ostanki domobrancev danes trobili nekaj o popravi krivic, krivic za katere so sami odgovorni, ko so na bežigrajskem stadionu 20. Aprila 1944 na Hitlerjev rojstni dan prisegli Tretjemu rajhu, bogu in Hitlerju – a verjetno niso vedeli, da je za naciste bog v bistvu Hitler?

Takšno pisanje je posledica rehabilitacije domobrancev, ki jo RKC prizadeva že od konca 2. Svetovne vojne, danes pa imajo še podporo NSi in SDS, izdajalcev in njihovih sorodnikov iz Argentine, ki se že od 90ih vračajo in povzročajo zdrahe, ob enem pa zahtevajo neke poprave krivic, krivic ki jih sploh ni bilo! Prav danes namreč imajo na Šentjoštu pri Horjulu proslavo ob kapelici mučenikov, saj so se tam prvič formirale vaške straže, ki so nato prerasle v kvizlinško enoto MVAC pod vodstvom fašistične Italije, s tem pa se je začela državljanska in bratomorna vojna! Na tej proslavi bo pel tudi Domobranski pevski zbor. Ja, Slovenija je v 21-ih letih daleč prišla, medtem ko aktualna vlada blati NOB in partizansko rdečo zvezdo, ter javno nasprotuje proslavam ZZB NOB, pa jo nič kaj ne motijo proslave nacifašističnih kolaborantov in izdajalcev. Mislim, da jo organizira celo NSi Ljubljana… Danes nam govorijo, da ne smemo imeti rdeče zvezde, ker je ustavno sodišče odločilo, da je simbol totalitarizma, tako man je govoril minister Turk, a tukaj gre za novo zavajanje, saj je ustavno sodišče le v primeru Titove ulice, da je Tito simbol totalitarnega režima, ne pa rdeča zvezda! Potrebno je poudariti, da je v ustavi lepo zapisano, da se ne sme poveličevati nacistična ideologija in prikazovanje njihovih simbolov, a danes tega nihče ne upošteva! Na proslavi ob ustanovitvi vaških straž in pozneje MVAC, bo pel domobranski pevski zbor, to so ljudje, ki so prisegli Hitlerju in nacistični ideologiji, oni bodo peli domobranske pesmi, taiste pesmi, ko so jih peli pred bežigrajskem stadionu pred in po prisegi, te pesmi so peli, ko so pobijali nedolžne civiliste, partizane in aktiviste OF. Domobranci in ostale kvizlinške enote spadajo pod nacistično ideologijo, zato so z ustavo prepovedani! Pa se kdo od levih strank tako pritožuje kot na desni? Ne. MSI je dal v ustavno presojo Titovo ulico, pa prav oni so tisti, ki kršijo ustavo s poveličevanjem domobrancev, ki so se borili za nacistično ideologijo in so soodgovorni za nacistične zločine! Potem pa še govorijo o spravi? Za njih je sprava, da partizani priznajo svoje zločine, medtem ko RKC in Domobranci ne bodo priznali svojih in prav tako se ne bodo opravičili za zločin izdaje in kolaboracije! To ni sprava.

Naj omenim še popis žrtev 2. SV na slovenskem, ki jo izvaja INZ, v obdobju 1941-1946 je nacifašistična stran ključno z domačimi izdajalci v Sloveniji povzročila 42 500 smrtnih žrtev, na drugi strani so partizani in zavezniki povzročili 24 000 smrtnih žrtev, od tega jih je bilo 14 000 v povojnih pobojih zločincev in izdajalcev! Lepo se vidi, kdo je bil med vojno bolj zločinsko aktiven!

V vojni se dogajajo zločini,  a kljub temu obstajajo heroji. Po logiki Žajdele, potem vsak vojak ali borec, ki je udeležen v vojni in je ubijal nasprotnike, ki so bili okupatorju, izdajalci in sodelavci okupatorja, zločinec? Saj brani svojo zemljo proti tuji nadvladi! Kako bi bilo, če bi šel v ZDA ali Anglijo in rekel, da so njihovi heroji zločinci, ker so pobijali naciste in fašiste? Živega bi te odrli. A pri nas je drugače, unikum, v Nemčiji se sramujejo svoje zgodovine, ker so začeli 2. SV vojno pod vodstvom metalno motenega Hitlerja, pri nas pa ljudje, ki so prisegli Hitlerju in se borili za njegovo ideologijo, ne sramujejo tega, še več, domobrancem pravijo, da so bili domoljubi, da so ponosni na izdajo in zločine, ki so jih skupaj z nacisti zagrešili, soodgovorni so tudi za slovenske žrtve v nemških in italijanskih koncertracijskih taboriščih, saj je večina Slovencev tam pristalo prav zaradi ovajana kvizlinških enot. Medtem ko Angleži in ZDA mirno brez razprtij proslavljajo zmago nad nacifašizmom, pri nas pa ostanki in sorodniki domobrancev venomer razdvajajao narod, poizkušajo rehabilitirati izdajalce in povzročajo zdrahe, ker breme izdaje je hudo, breme zločina nad narodom je veliko, a preko Študijskega centra za “narodno spravo” skušajo omadeževati NOB in partizane, prikazati njihove zločine, vse žrtve kot nedolžne, ker le s tem lahko dosežejo in prikažejo, da so morali kolaborirati, ker sicer bi bili uničeni, kar ni res, a to morajo doseči, da bodo lažje rehabilitirali kvizlinge. Kdo hoče doseči spravo? Ravno izdjalci? Ampak sprava z domobranci je sprava z nacisti.

A zato, ker so v vojni umirali nedolžni ljudje na obeh straneh, kar je vedno prisotno, potem ne smejo biti heroji ali pozitivne osebe? Kdo ja začel vojno, kdo je prvi kolaboriral, kdo je začel bratomorno vojno? Vaške straže, MVAV in domobranci! Maj gre omejeni zgodovinar v ZDA pa reče, da so američani in njihovi generali zločinci, ker v Iraku in Afganistanu umira na 100 000 nedolžnih civilistov, samo zato, da uničijo alkajdo, ki je imela le nekaj sto pripadnikov. Težko verjetno, če bi se vrnil živ iz ZDA. Čeprav je res. A tam spštujejo vojsko in svoje vojake, pri nas pač ne.

Zgodovinar še omenja neke privilegije komunistov… Kakšen privilegije, vsi govorijo o nekih privilegijah, a nikoli ne omejajo kateri to naj bi bili? Kako bi preimenovanje vplivalo na “privilegije” starih komunistov? Res me zanima, kakšne privilegije bi odbdržali, če bi vojašnica ostala poimenovana po Rozmanu? Res me zanima. Pokojnine so tako ali tako že znižali NOB borcem, otroci žrtev nacistov in domobrancev so dobi nekaj sto evrov v preteklih letih, medtem ko so otroci pobitih izdajalcev dobili tudi d0 10 000 € na osebo. To je tisto o čemer sem govoril, poprave krivic. To zgleda tako, da otrok izdajalca dobi več denarja kot otrok človeka, ki je umrl pod domobranskimi streli. Žajdela uporablja cerkeveno-desničarsko govorico, uporablja iste izraze, iz tega je logično sklepati, da med seboj povezani in da skupaj delujejo v operaciji blatenja NOB in reahbilitacije domobrancev. Včasih res imajo tako bolane izjave, da ni kaj, rekel je tudi, da ta kriza, kot je sedaj ni naključje… Karkoli naj bi to pomenilo, in kaj ima to veze s FRS? Kriza je bila povzročena v ZDA, res nimam pojma kaj je hotel s tem povedati.

Namesto, da bi bili ponosno na zmago v 2. SV, tako kot ZDA in Anglija, pa pri nas izajalci in nacistični kolaborantje in njihovi potomci omadežujejo zmago in nas v bistvu prikazujejo kot poražence, medtem ko prisego in kolaboracijo Tretjemu rajhu kot pozitivno in domoljubno. Ne vem, če se zavedajo, ampak podpiranje nacistične ideologije in zagovaranje domobransko-nacističnih zločinov ni nekaj, kar bi morali biti ponosni. Nekaterim se še vedno kolca po Hitlerju očitno!

Dodatno zanimivo branje:
:: Morilci s peterokrako in krivda po povezavi
(blog dr. Borisa Vezjaka)
:: Mobilne novinarske straže in potiskanje problemov
(blog. dr. Borisa Vezjaka)

 • Share/Bookmark

Komentarji11 komentarjev

 1. Bob, dne 8.07.2012 12:00

  Bom kratek. Ne morem razumeti, čemu se je nekaterim beseda ali naziv KOMUNIST tako zažrla v možgane kot nekaj najbolj negativnega. Nihče pa ne zna ali noče tega pojasniti. Zakaj naj bi bili (ali so še) komunisti slabši od nacistov, fašistov, domobrancev, belo- in plavogardistov, črnorokcev itd. Za (objektivno) mnenje se zahvaljujem v naprej.

 2. Blog Opozicija Norcem, dne 8.07.2012 13:46

  Komunisti še boljši od nacistov. Stalin je boljši od Hitlerja. Če bi bil Stalin slabši od Hitlerja, bi se ZDA in Anglija pridružile Hitlerju, a so uspeli uvideti, kdo predstavlja večjo grožnjo svobodni Evropi. Tega zaradi zaslepljenosti in zaradi propagadne Rožmana, ko je pihal na dušco vernim naivnežem, da se komunizem bori proti veri, kar je daleč od resnice, a takrat so ljudje še verjeli škofu, ker so mislili, če bodo nasprotovali samooklicanemu božjemu pastirju, da bodo šli v pekel. Kolaboracija ni bila boj proti komunizmu, bila je boj za vero za boga, a tako so jim govorili, za škofa so bili domobranci borci za ohranitev privilegijev in moči cerkve! RKC si je v stoletni zgodovini protipravno uspela pokrasti ogromno premožanja in zemlje, kar pa so hoteli obraniti z naivnimi ljudmi, ki jih škof Rožman na koncu pustil umreti, medtem ko je sam pobegnil v ZDA z ustaškim premoženjem. Ostali izdajalci pa so skupa z nacisti in fašisti pod vodstvom Vatikana pobegnili v Argentino, kjer je takrat bil pronacistični predsednik. Ni bilo naključje, da so slovenski izdajalcu odšli v Argenitno.

  Da ti odgovorim, komunizem je svoj negativni pomen pridobil zaradi Stalina in Mac Cetunga, v večini primerov upravičeno. A je potrebno ločiti zločine Hitlerja od zločinov Stalina. Hitler je v osnovi pobijal ljudi iz svojega prepričanja, daj je pobiti več milijonov ljudi ne zaradi vojaške ali politične namene, ampak v osebno zadovoljstvo. On je pobijal Jude, ker jih je cerkev označial kot morilce jezusa, on je v bistvu delal tisto, kar je cerkev delal že več stoletij. To so bile tudi njegove besede. Danes nas iz SDS in Nsi prerpičujejo, da je bil komuizem najhujše zlo, ampak, jasno je, da to govorijo, ker so njihovi sorodniki kolaborirali s nacizmom, ki pa tako ne sme biti bolj zločinski od komunizma. Stalin recimo, ljudi ni pobijal iz zadovoljstva, ne tako kot Hitlerj, on jih je pobijal izključno iz političnuh razlogov. Recimo, da je pobil tistega, ki mu je biil nevarem, ali pa tisti, ki je nasprotoval njegovemu režimu, ampak največ ljudi (ampak še vedno manj kot jih je umrlo zaradi Hitlerja) je umrlo zaradi stradanja. Stalinje zaostalo rusijo v nekdaj desetletjih z nenormalno industrializacijo postavil gospodarsko in politično velesilo. Pri tem procesu je umrlo kar nekaj milijonov ljudi. Enako velja za Maa Cetunga. Ne moremo tako zlahka enačiti nacizem in komuizem, kot so to naredili v evropskem parlametu. Še manj pa lahko enačimo kominuzem vzhodnega bloka z našim komunizmom, ki sicer ni bil takšen v pravem pomenu besede, ampak smo imeli samoupravni socializem. To je kot dan in nič. Ampak to ni važno desničarjem in RKC ter njihovim zgodovinarjem, za dosego svojih ciljev bodo vse enačili in posplošili, samo da bodo dosegli svoj namen.

 3. aleks, dne 8.07.2012 16:41

  Vsa razprava je povsem spolitizirana in zato nepotrebna. Kvalifikacija “izdajalci” je povsem politična kvalifikacija in jo ne pozna ne naša sedanja ne tedanja zakonodaja. Je pa primerna za leplenje nalepk nasprotni strani in prikladno opravičilo za dejanja, ki jih ni mogoče opravičiti, niti zakonsko utemeteljeno braniti.

 4. Matic, dne 8.07.2012 16:46
 5. Blog Opozicija Norcem, dne 8.07.2012 22:32

  aleks: Izdaja je dejanje. Če nekdo priseže okupatorju, potem je izdal narod. Ne vem, kako bi to sicer drugače označil ali opisal to dejanje. Lahko tudi dezertiranje, če hočeš. V vojnem času se dezertacijo ponavadi kaznuje s smrtjo, ker je izdaja še hujšo dejanje, pa verjetno prav tako. V vojni težko kaj zakonsko braniti, ker je sam velik zločin. Tudi kvizling je politična kvalifikacije, če hočete, da uporabljam vašo terminologijo, pa ta besedo opravljajo po celotni Evropi. Vaše “ugotovitve” so čisto zgrešene!

 6. Gorazd, dne 9.07.2012 14:46

  Ko pišeš o izvensodnih pobojih, naj te opozorim, da izvensodnih pobojev NI bilo. Bilo je manjše število linčanj, ko so prebivalci likvidirali svoje sokrajane, ki so se prej 4 leta izživljali nad njimi in služili okupatorju. Kar se pa tiče domobrancev v Kočevskem Rogu, so bili vsi obsojeni. Izvensodne poboje je pa lansirala RKC z namenom zavajanja!
  V vojnem času je bila veleizdaja kaznovana s smrtjo. Menda niso izdajalci pričakovali od oblasti, da jim bo dala stanovanja in službe!

 7. Sproščena Slovenija » Objave » Mobilne novinarske straže in potiskanje problemov, dne 9.07.2012 16:11

  [...] partizanskega komandanta. Temu sledi jasna srhljiva izbira naslova, fotografij, intervjuvanega profesorja zgodovine (Ivo Žajdela), enega izmed ustanoviteljev tednika Demokracija, brez navajanja protidejstev, kontekstov in [...]

 8. darko, dne 1.10.2013 18:38

  Iz današnje perspektive in obetov prihodnosti ste prav vsi izdajalci sedanjih in bodočih rodov, ker s podžiganjem sovraštva in sejanjem nemira rušite sedanjost in vsem nam perspektivo v imenu neke svoje izmišljene resnice in pravice, ko ste vendar nesporno zasrali vse kar se je zasrati dalo! Imeli ste/smo vse in kam ste to pognali?
  SMRT FAŠIZMU IN KOMUNIZMU!

 9. prepri43, dne 20.05.2014 00:55

  “Komunisti še boljši od nacistov. Stalin je boljši od Hitlerja. Če bi bil Stalin slabši od Hitlerja, bi se ZDA in Anglija pridružile Hitlerju, a so uspeli uvideti, kdo predstavlja večjo grožnjo svobodni Evropi.”
  —————————
  Hitler je bil večja grožnja za njih ker jih je tehnološko ugrožal,Stalin je kvečjemu prišel prav za zmanjšanje populacije na planeti?! Takšnega zločinca tudi sami niso mogli ustvariti.Danes se situacija ponavlja,Nemčija je edina država ki jih ogroža le tega za enkrat javno ne povedo?!Vojaško jih ne ugroža drugače bi že izmislili kakšno “prepovedano” kemično orožje ali kaj podobnega da bi jih lahko še “pravočasno” ustavili! To z Stalinom si kar obesite mačku za rep.Hlodomor je bil zločin brez primere a kolaboracija z Hitlerjem nekaj najslabšega kar si normalen človek lahko zamisli!

 10. Ivan Peter, dne 26.01.2015 14:09

  Par začetnih vrstic je bilo dovolj, da se je razkrila osnova pisanja prispevka: resnica, to sem samo jaz, ki pišem v stilu komunistov

 11. JANEZ BIDON, dne 9.01.2018 12:37

  Zadnji komentar Ivana povsem jasno kaže, kje je težava! težava je v IZDAJALCIH in kriminalcih ki jih pooseblja Žajdela in podobni lažnivci! A ste res tako kratke pameti, da trdite, da je beseda izdajalec nepoznana? Nepoznana je le za lažnivce in provokatorje ter sovražnike Slovenije, ki na tak umazan način hočejo za vsako ceno uveljaviti svoje laži in neresnico in oprati ogromne zločine tako RKC kot domobrancev, ki so bili njihovi hlapci, kar pa je svetovna sramota! Kdo je ustanovil, vodil, oborožil in plačal zločinske enote domobrancev je poštenim ljudem jasno! Domobranci niso bili niti iz enega subjekta priznani kot kakršnakoli vojska! Bili so le zločinska organizacija, ki je na vsak način hotela uničiti Slovence in Slovenijo v korist RKC in tako je še danes. Zato se ta zločinska organizacija ne more sklicevati na nobene konvencije, ker jih kot neprizmnano vojsko ne ščiti prav nobena konvencija! Je to jasno !

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Julij 2012
  P T S Č P S N
  « Jun   Avg »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031