Potrebno je priznati, da imajo majerjeva desničarska trobila odlično propagando, dokaj vrhunsko, ker dosežejo svoj namen, niti nacistični minister za propagando dr. Joseph Goebbles se je ne bi sramoval. Pravzaprav jih malce sumim, da so brali njegove dnevnike, če ne drugega, pa so dobili vsaj osnovno lekcijo propagande od ljudi, ki so delovali v prejšnjem komunističnem režimu, danes pa so vidni desničarski predstavniki. Kakorkoli že, v prispevku z naslovom »Poziranje ‘rdeče vrhuške’ pod nezakonito slovensko zastavo z zvezdo?«, so objavili fotografijo, kjer pod slovensko zastavo z rdečo zvezdo stojijo vidne osebe z levega političnega prostora, ki so jih tudi poimensko našteli, ter jih obtožili, da kršijo zakon oziroma ustavo, ker na prireditvi ZZB NOB, ki po novem niso več državne (država jih ne financira več), niso upoštevali zakona o zastavi in grbu. Celoten tekst zakona so nato tudi prilepili zraven.  Manipulacija je uspela, vsaj za desničarske ovce, ki seveda tako zagrizeno komentirajo na omenjenem portalu, propaganda je dosegla namen. Podžgala je komentiranje in zgražanje. Posledica te novice so dogodki na osrednji proslavi ob Dnevu državnosti, kjer so dejansko kršili ustavo, ko so za himno predvajali prve štiri kitice, namesto da bi zapeli samo 7. kitico, ki je v ustavi zapisana kot himna. Vedno, ko se desničarje obtoži, da so nekaj narobe naredili narobe, da so kršili zakon ali ustavo, vedno bodo čez nekaj časa našli nekaj, ponavadi lažno primerjavo, zgolj za zavajanje, ki bo dokazovala, da tudi nasprotni politični pol, t.i. tranzicijska levica tudi krši zakon. Ker SDS in njihova medijska trobila se gredo igro: »to ste vi, kaj smo pa mi?«. Tudi tokrat je Politikis uporabil enako metodo.

:::: najprej si preberite njihov članek in si oglejte fotografijo, nato preberite spodnji tekst! ::::

Trotlziher obrazložitev (za ljudi, ki razmišljajo s svojo glavo; ovce ne bodo razumele):
-  Obiskovalci portala so poslali fotografijo, na kateri je slovenska zastava z redečo zvezdo, ki krši zakon. Ker slovenska zastava ne sme vsebovati rdeče zveze, niti križa, niti svastike itd. Kar je logično. A gospod, ki je držav zastavo, ni na slovensko zastavo prišil rdečo zvezdo, ampak je ravno obratno! Na zastavo slovenskih partizanov (pozneje je to bila zastava SFR Slovenija) je prišil slovenski grb samostojne Slovenije! To je razlika. S tem je hotel samo povedati, borba NOB je bila borba za svobodo Slovenije, ki je predhodnica osamosvojitvene vojne!

-  Tovariš, ki je držal zastavo ni bil uradni praporščak, temveč navadni in redni obiskovalec prireditev ZZB NOB, ki ima vedno to zastavo. Še lansko leto ta zastava ni nobenega motila! Torej, politični veljaki z levice ne morejo odgovarjati ali biti krivi za obiskovalca, ki je prišel na prireditev s svojo zastavo, ker ta tovariš ni bil organizator niti nastopajoč v prireditvi, ne morejo biti za njegovo »kršenje zakona« krivi politiki z levice, ki so se udeležili prireditve. No, je potrebno vzeti v zakup, da je novica za Politiks napisana v propagande namene! Potem so takšna potvarjanja dejstev dovoljena.

-  Avtor članka na politikisa so napisali, da so z veseljem in ponosom pozirali ljudje, ki so jih potem tudi našteli. Udeleženci niso pozirali, ker poziraš lahko edino zavestno, nikakor pa ne poziraš, če stojiš v ospredju fotografije, nekaj metrov od te množice znanih politikov stoji človek s svojo zastavo, nato pa te določeni ljudje slikajo skupaj s to zastavo, ki jo sploh ne vidiš, ker je 20 metrov za tabo. To je tako, kot če bi se slikal na svoji parceli, pa bi v ozadju ene 30 metrov stran stal sosedov drevo, ki si ga tudi nenamerno zaobjel v fotografijo, potem pa bi te sosed tožil, ker si motil njegovo posestvo, ker si slikal njegovo drevo.

- Glede na to, da so vsi oblečeni v budne, lahko mirno sklepamo, da se to dogaja v zgodji pomladi ali pozni jeseni. Fotografija je torej stara vsaj nekaj mesecev, po vsej vrjetnosti so jo imeli že prej v arhivu, in so jo na plano potegnili, ko so jo potrebovali.

Zavajanje njihovih bralcev je uspelo, ki verjetno tega niti ne opazijo, saj oni pridejo na to stran izključno zaradi takšnih novic. Seveda, SDS na pa na svojem twitter računi tudi redno pošilja povezave z omenjene strani. Meni se ta novica zdi izjemno primitivno napisana, zavajanje je na osnovnošolski ravni, a njihovo propagando sem pohvalil zato, ker sem videl, kakšne komentarje pišejo ljudje, in prav za takšne ljudi je napisana ta članek. Za tiste, ki niso zmožno kritičnega razmišljanja, ampak verjamejo samo tisto, kar so prebrali ali slišali v gostilni. Temu se pravi ovce.

Sicer pa tovariš, ki nosi to zastavo, pa ni bil prvič izkoriščen v propagandne in manipulativne namene. Podobno so si privoščili v 24ur.com, kjer so taistega gospoda imenovali za praporščaka ZZB NOB. O tem sem pisal v članku z naslovom: »Borci NOB z rdečo zvezdo predstavljajo Partizane, ne pa SFRJ ali JLA!«, kjer sem v dokaz, da gre za navadnega obiskovalca partizanskih prireditev, ponudil fotografijo!

 • Share/Bookmark

Komentarji2 komentarjev

 1. mikstone, dne 5.07.2012 13:24

  Politikis je wc! Dejan Kaloh je avtor tega sranja. Tip me toži, da se izkaže pri Majerju..! Brez heca, ko ga prvič srečam, ga bo odpeljal rešilec, pa tudi če bo prizorišče Tavčarjeva in bo še kakšna kuta dobila svoje. Meni je že dolgo vse jasno v tem kokošnjaku.

 2. jin, dne 6.07.2012 22:27

  ‘Manipulacija je uspela, vsaj za desničarske ovce, ki seveda tako zagrizeno komentirajo na omenjenem portalu, propaganda je dosegla namen. Podžgala je komentiranje in zgražanje. ‘

  Jaz pa imam prej občutek, da so tudi komentarji del propagande. Če pogledaš stil pisanja, je čisto možno, da komentarje piše le nekaj oseb, ali celo ena sama ali dve. Ti komentarji potem že v štartu utopijo vsako nasprotovanje in debato, tako da se zdi, kot da bi imeli popolno večino. Cilj po moje ni kogarkoli v karkoli prepričati, ampak ustvarjati vtis, da si lahko vse privoščijo, vsakogar ponižujejo in da jih je zelo veliko.

  Po drugi strani, bolj primitivni so komentarji, manj je možnosti, da bi se pojavil kakšen bolj razgledan nasprotnik in napisal dober komentar. Preprosto se ne splača.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Julij 2012
  P T S Č P S N
  « Jun   Avg »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031