Včeraj so se kot običajno na proslavo Daneva državnosti prišli pokazati tudi pripadniki »domoljubne« organizacije Tukaj je Slovenija, ki za svoj logotip nosijo črnega panterja, ki je (bil)  sicer primarni zaščitni znak slovenskih neonacističnih obritoglavcev, ki so ga nosili že v 90ih letih. Omenjeni skupini sicer trdita, da je črni panter znak slovenske oz. slovanske Karantanije, za kar pa ni nobenega vira, ki bi absolutno izpričal kakršnokoli  povezavo s staroslovansko Karantanijo. Profesionalni zgodovinarji in arheologi pravijo, da črni panter izvira iz grba fevdalne družine Spanheim iz 12. stoletja. Res, da je družina takrat živela na Koroškem, vendar nima nobene zveze z nekdanjo Karantanijo. Še bolj se mi smešno zdi, da imajo napis Tukaj je Slovenija, poleg pa imajo črnega panterja, četudi bi črni panter bil grb Karantanije, pa slednja niti ni bila na današnjem ozemlju. Črni panter, ne glede na to, ali je grb fevdalne družine ali pa Karantanije, v nobenem primeru ne predstavlja Slovenije. Slovenski partizani so se vsaj z rdečo zvezdo borili za svobodo in proti okupatorju, rdeča zvezda je naša preteklost, za črnega panterja pa ni nobenih pravih virov in dokazov, da bi bili kakorkoli povezani s Slovenci. Karantanija ja, črni panter pa ne.

Oni imajo ta črni panter, ki nima nobene zveze s Slovenijo in z njeno osamosvojitvijo, protestirajo proti rdeči zvezdi partizanov na Državni proslavi in pozdravljajo odločited, da se ne povabi praproščakov nekaterih veteranskih društev, med drugimi tudi Društvo Generala Maistra, ki naj bi ga ti domoljubi imeli za junaka. Tako kot Predalič, so tudi oni nepismeni in mislijo, da rdeče zvezde na praporu ZZB NOB predstavljajo SFRJ in agresorja JLA, kar pa ni res, saj lahko na praprotih preberemo ZZB NOB, ne pa SFRJ ali JLA. Za njih to ni važno, propaganda ne dovoli treznega ali logičnega razmišljanja, prav nasprotno, če hočeš, da propaganda učinkovito deluje ne smeš lagati na pol, z majhnimi lažmi, temveč z velikimi, tistim množice rade verjamejo.

Torej, kaj počnejo v Tukaj je Slovenija? Poleg Hervardijev, se imajo za glavno komisijo, ki določa, kdo je pravi Slovenec in kdo je sodelavec srbske KOS – takšne članke lahko izberem iz spletne strani Groorišči ali Primorski Panterji. Oni odločajo, kdo je domoljub in kdo ne. Zanimivo, kdo je njim dal pravico odločati, kdo je domoljub? A če jaz njih kritiziram, izpadem kot nedomoljub in nepatriot? Za kaj se imajo oni? Za rasno komisijo, takšno ko so imeli v nacistični Nemčiji, ko so 700 do 1000 otrok vzeli slovenskim staršem in jih poslali pred rasno komisijo, da je na podlagi arijskih karakteristik odločala, kdo je germanske krvi… A se gredo tudi oni podobno?

Ne me razumeti narobe, vsak imajo pravico protestirati, samo me pa motijo, ker so eni hinavci in se izdajajo za nekaj, kar niso. Da imajo v Tukaj je Slovenija zares čudno in dokaj primitivno razmišljanje, se lahko kaj hitro razbere s prebiranjem njihovih sporočil na njihovem forumu.

 • Share/Bookmark

Komentarji28 komentarjev

 1. mare, dne 23.06.2012 17:06

  cvet desničarske inteligence :)

 2. Fenix, dne 23.06.2012 18:09

  “Oni imajo ta črni panter”

  In jaz govoriti slovensko :) .

  Drugače se pa strinjam s člankom.

 3. mumbly, dne 23.06.2012 19:22

  Glede na tisočletna gibanja narodov na današnjem slovenskem ozemlju, prihodov, odhodov, naselitev, odselitev in podobnega, me zanima, kdo sploh lahko trdi, da je čistokrvni Slovenec in kaj je podlaga za tako trditev. Ime in priimek, rojstni kraj, zgodovina družine? Koliko stoletij nazaj moraš dokazovati, da so tvoji predniki Slovenci? No, ja in strinjam se z blogom, vendar moram dodati, da so take skupine plod slovenske politike, ki hujska ljudi proti ljudem, da bi s tem svojim krogom olajšali pot do bogatstva.

 4. Resnicoljub, dne 23.06.2012 19:30

  Hehe še enega rdečega kmera je zabolela … resnica… Resnica je tisto, kar vas najbolj prizadane, zato ker je vaša ideologija zgrajena na laži. Tako kot tale zmazek tukaj gor. Le kje oni določajo, kdo je “domoljub” in kdo ne in le kje določajo kdo je “Slovenec” in kdo ne? Očitno ima pisec tega članka hude psiihične težave in je začel halucinirati… O izvoru črnega panterja nikakor ni enotnega mnenja med zgodovinarji je pa preprosto dejstvo, da pod streli osebe, ki bi nosila črnega panterja ni padel niti eden Slovenec, pod simbolom rdeče zvezde pa je bilo s strani boljševističnih morilcev imenovanih partizani na tisoče in tisoče Slovencev.

 5. Blog Opozicija Norcem, dne 23.06.2012 20:24

  Resnicoljub, črni panter je dokazano izvira iz poznega 11. stoletja oziroma iz zgodnjega 12. stoletja.

  Kje oni določajo, kdo je domljub? A si kdaj prebral njihove poste na forumu?

  Ja, padlo je na tisoče in tisoče izdajalcev in plačancev Tretjega rajha. Če ti še ni jasno, je Inštitu za novejšo zgodovino v zakjučku popisa žrtev 2. SV in pod streli nacistov, fašistov in domobrancev je skupno padlo 41.500 slovencev, medtem ko jih je pod streli partizanov padlo 24.000, od tega jih je bilo 14 000 sumrčenih izdajalcev po vojni. Po vojni so sicer ubili tudi nekaj civilistov, a v galvnem so bile “žrtve” vojaško aktivni domobranci – ki je bil apomožna nacistična policija v Sloveniji.

  Nisem jaz tukaj, ki ga boli resnica. Resnica boli tiste izdajalce in njihove potomce, ki se vračajo iz Argentine in delajo zdrah tukaj v Sloveniji, namesto da bi prišli sklonjenih glav zaradi kolaboracije in zločinov nad narodom, se igrajo neke igrice poprave krivic. Jaz jih čisto razumem, težko je breme izdaje in kolaboracije s Hitlerjem in Tretjim rajhom.

  To da pod črnim panterjem ni padel nobeden Slovence ne moreš dokazati, še manj pa trditi. So pa rdečo zvezo nosili našje očetje, tudi Janša, pa komandir policije Gorenak, Jerovšek, Brejc, vsi ti so bili v ZKS so podpirali režim, veš tega se ne da kar tako izbrisati, ne glede, če še tako hočejo zvezdo prepovedati in ne vem še kaj. Rdeča zvezda je dejansko bila del naše zgodovine, pozitivne in negativne, medtem ko črni panter nima nobene veze s Slovenijo, niti s Karantanijo. To je plod skrajno desničarske propagande, mogoče pa je vaša ideologija zgrajena na laži?

 6. Blog Opozicija Norcem, dne 23.06.2012 20:30

  @mumbly, prav živo se spomnim TV intervjuja s vodjo Hervardov, Šiškom al kaj je že, ko so ga vprašali kdaj se lahko tujec, prišlek smatra oziroma poimenuje Slovence, pa je odgovoril, da se lahko po petih generacijah v Sloveniji se lahko imajo za Slovence.

  Zato tudi trdim, da si t.i. domoljubne organizacije, Hervardi, Tukaj je Slovenija, skinhedi, jemljejo pravico, da odločajo kdo je Slovenec in kdaj so slovenci.

 7. Stric Marč, dne 23.06.2012 20:44

  Črni panterji ne motijo, saj zgodnji fevdalni svet in Karantanija ne segata v življenje današnje Slovenije. Rdeča zvezda in NOB pa še vedno pomenita simbol nekega sistema, ki je vsaj nekaterim nam, ki imamo oprane možgane, blizu. V smislu velike žehte je potrebno iz političnega življenja umakniti simbole in to se je naredilo ob dnevu državnosti. Vendar žehta še ni končana.

 8. Resnicoljub, dne 23.06.2012 21:14

  Blog Opozicija Norcem, če nekaj reče Peter Štih še to niti pod razno ne pomeni, da gre za dokaz.

  Dobro veš, da lahko na vsak forum vsakdo napiše karkoli, zaradi tega pa menda to ne postane uradno stališče neke skupine. Pa to še sploh ni vse. Zelo verjetno si ujet v svet predsodnkov in si si vse skupaj preprosto (zlonamerno?) izmislil. V nasportnem primeru najdi tovrstne poste na forumu, ki je mimgorede že kar precej časa neaktiven…

  Kaj imajo zdaj tukaj veze fašsiti nacisti in domobranci? Mar je bila na proslavi nacisitčna zastava? So bili nanjo povabljeni domobranski praporščaki? Ne, in tega seveda tudi nihče ne problematizira, problematizirate pa to, da na proslavi ni bilo kaviar komunistov s svojo rdečo zvezdo pod katero je padlo na tisoče in tisoče Slovencev in ki predstavlja najbolj zločinsko ideologijo, ki je kdajkoli pustošila po tem planetu in ki je za sabo pustila 100.000.000 mrtvih. 100.000.000 vzrokov torej, da ta propadla ideologija dobiva mesto tam kamor sodi.

  Moj oče ni nosil rdeče zvezde zato ne omadežuj vseh naših očetov s tem zločinskim simbolom. In v tem kontekstu primerjati črnega panterja in rdečo zvezdo je tudi svojevrstna neumnost. Osebki, ki se ponašajo s simbolom leta 1991 sovražne vojske so hoteli biti uradni del te prireditve, tisti s črnim panterjem pa so navadni obiskovalci. Mar bi v svoji preživeli totalitarni maneri rad določeval še to, kako bo kdo oblečen in kak simbol si bo izbrala kakšna organizacija?

 9. Maj, dne 23.06.2012 23:22

  Neverjetno kolk sredstev imajo pri sds za blatenje nasprotnikov.

  Ko bi vsaj tretjino tega časa in denarja raje vložili v svoje izobraževanje bi bilo v tej državi lahko marsikaj bolje.

 10. Sakir, dne 24.06.2012 08:28

  Tvoja neomadeževana krvava zvezda je bila na uniformah vojakov, ki so streljali na tiste, ki imajo danes imena na spomenikih kot padli v osamosvojitveni vojni. Torej agresor nima kej počet na državni proslavi. Ne glede na preimenovanje.

  Kar se pa “Slovencev” tiče, mal poglej sliko. Mularija, ki jih zadi pumpa par zafrustrirancev, ki nimajo kej boljšga za počet in so preveč prestrašeni, da bi se pokazal v javnosti. Panter je pa izmošljitina, ki je nastala v 20. stoletju v taki obliki in se je zaradi dobre zgodbe zadi odlično prijel med skrajnimi desničarji…

 11. kolos, dne 24.06.2012 08:41

  Saj vse tole novodobniško populistično preganjanje simbolov komunizma se v ničemer ne razlikuje od komunizma. Totalitarizem je totalitarizem, kakorkoli ga že poskušajo prikazat ali piarovsko prikrojit. V prejšnjem sistemu sem kljuboval partijski pravovernosti, zdaj pa iz kljubovanja sedanjim novodobnim pralcem možganov razmišljam o možnosti,če bi se dalo mogoče dobit partijsko knjižico za nazaj:))))

 12. Gost, dne 24.06.2012 11:45

  Domoljub je tisti, ki se je v času NOB postavil na stran tistih, ki so nosili rdeče zvezde. Na tej strani so bila američani, angleži,pripadniki skupne vojske. Vsi so se borili proti okupatorju in domačim izdajalcem. Tisti, ki so danes proti zvezdi so ljudje, ki v podobnih časih ne bi potegnili s svojim narodom. Žalostno, da imam take med seboj.

 13. Resnicoljub, dne 24.06.2012 12:30

  Sakir in samooklicana “opozicija norcem”, skupaj lahko gresta na ekskurzijo do Gospe Svete in tam preučujeta, če so tista dva panterja vklesali “skrajni desničarjI” po možnosti v 20 stoletju…
  In mimogrede, da vaju vsaj malo izobrazim Urad za intelektualno lastnino RS ter Upravno sodišče Republike Slovenije sta zapisala, da ima črni panter v RS poseben javni pomen. Je tudi simbol specialne enote slovenske policije in Poveljstva Slovenske vojske. Zdaj pa v jok in na drevo :)

 14. Sakir, dne 24.06.2012 19:39

  Resnicoljub, dej pokaž sliko ki z identičnim panterjem iz zgornjih slik izvira izpred 20. stoletja… ne moreš? Sevede ne, ker v taki obliki, kot sem zapisu in si očitno to vrstico zgrešil, ni obstajal. V taki obliki je nastal v 20. stoletju, zato je ta dotični črni panter pač estetska izmišljotina, ki bazira na grafika predhodnih črnih panterjev, katere pa najdemo… ja povsod. Stari simboli pač.

 15. Resnicoljub, dne 24.06.2012 20:32

  Sakir a ti pričakuješ, da bo nek simbol, ki je bil pred več kot 1000leti vklesan v kamne v povsem enaki obliki obstajal v 21. stoletju? Pa kje si še videl kakšen tako kompleksen simbol, ki bi bil nespremenjen krepko čez 1000let? Torej so takorekoč vsi simboli vseh narodov estetska izmišljotina? To je razmišljanje v stilu, da je denimo lipov list slovenski simbol samo v primeru, če ga prerišamo do milimetra in odtenka enako kot je bil takrat, ko se je pojavil prvič, če pa ga narišemo sodobni tehniki primerno pa to ni več slovenski simbol. Skrajno omejeno razmišljanje. Me pa veseli, da si vsaj ti ugotovil, da gre za stari simbol… Avtor tega članak namreč trdi, da se je pojavil v 12. stoletju…

  Sicer pa ja, ti in avtor tega članka kot velika strokovnajak bosta že vedela. Urad za intelektualno lastnino, upravno sodišče, policija, vojska, celotan slovenska vlada z EU gosti v času predsedovanja Slovenije EU in vsi ostali, ki ga nosijo oz. so ga nosili in ga prizanvajo kot enega izmed simbolov slovenstva so pač neonacisitčnas in skrajno desničarska združenja… Zaključke si lahko naredi vsak sam…

 16. TotiŠtajerci, dne 26.06.2012 09:46

  Vsio vemo, kdo so bili izdajalci borci, ki so bili povabljeni na prvo proslavo državnosti in niso prišli. Če so leta 91 pomagali okupatorski JLA tudi leta 2012 nimajo se kaj vtikat. SMRT KOMUNIZMU SVOBODA NARODU!

 17. TotiŠtajerci, dne 26.06.2012 09:47

  Kučman izdajalec, tajkunski hlapec.

 18. TotiŠtajerci, dne 26.06.2012 09:47

  Ni večjega nacional socialističnega simbola od rdeče zvezde.

 19. TotiŠtajerci, dne 26.06.2012 09:49

  Ta blog samo dokazuje, da kako komunisti sovražijo poštene in domoljubne Slovence in da je bil slovenski domoljub vedno sovražnik komunizma št. 1. Zato so tudi komunisti pobijali večinoma Slovence ne pa okupatorja, kar dokazujejo jame …

 20. Blog Opozicija Norcem, dne 27.06.2012 20:19

  Totištajerci, ne vem če veš, toda nacional socializem je Nacizem.

  Kdo je leta 1991 pomagal JLA? 70-letni starčki, borci NOB? Ne ga srati. Borci leta 1991 niso bili povabljeni na proslavo. Kje bereš ti to propagando. Na spletni strani Tukaj je Slovenija ali na spetnih straneh razločih panterjev?

  Jame dokazujejo, da so pobijali sodelavce in plačane okupatorja, narodne izdajalce in zločince. Bilo jih je usmrčenih 14 000 vojaško aktivnih izdajlcev. Zame palačanec Tretjega rajha ne more biti domoljub.

  Slepam, da si še vedno najstnik, ali pa zelo nepodučen odrasel. Tvoja logika je skrajno primitivna.

 21. Arnolfus, dne 28.06.2012 19:27

  Zelo se motite, da panter ni bil prisoten na tem ozemlju pred Spanheimi. Spanheimi so se priženili v koroško plemiško družino in so od njih prevzeli glavni atribut v svojem kasnejšem ščitu, je pa to bil po vsej verjetnosti krščanski simbol v vseh vzhodnih Alpah in ga najdemo daleč naokoli še dolgo pred Spanheimi. Preden pišete neumnosti, se bi bilo potrebno tudi o tem malo pozanimati.
  Sicer pa so Spanheimi zgradili ljubljanski grad in je tako nosil panterja kot simbol lastnika gradu. Enako se je pod panterjem zgradil grad v Kostanjevici na Krki, kot še mnogo drugih objektov…Karantanija pa je še v 9. stoletju segala vsaj do Krškega, saj je tam obrambni grad gradil Arnulf Koroški, prednik Spanheimov in grofice Eme Krške (edine slovenske svetnice), doma iz Pilštajna pri Krškem.
  Zelo boste tudi presenečeni, da imajo panterja še vedno vzidanega na brežiški splošni bolnišnici, ki ga za razliko od ostalih, komunisti niso spraskali iz fasade. Na lastne oči se prepričajte, ali pa poglejte njihovo spletno stran. Še preden je bil kranjski orel in s tem ta tribarvna narodna zastava simbol Kranjske, je bil panter najbolj razširjen simbol na ozemlju današnje Slovenije. Skupaj s krščanskim križem seveda. Če želite zvedeti kaj več o samem grbu, pa si oglejte vsaj spletno stran o grboslovju in se sami prepričajte o nastanku in razširjenosti grba po današnji Sloveniji. http://www.grboslovje.si
  Tistim pa, ki nočete tega videti, bodite še naprej slepi.

 22. Arnolfus, dne 28.06.2012 19:51

  [img]http://shrani.si/f/3s/C5/3HGZbfpJ/stajer.jpg[/img]

 23. Tomaž Majer, dne 28.06.2012 20:23
  Tomaž Majer

  @resnicoljub,

  ta manipulacija z simboli je lahko vsakemu jasna, samo tistim, ki imajo pač določene težave z razmišljanjem. ker vprašaj se ali na dejanja človeka vpliva simbol, ki ga nosi ali obratno? resnica očitno boli tebe, zato se pa tudi trudiš, da bi jo potvarjal. nihče tu ne zagovarja niti komunizma, niti titoizma in kar je še tega, ampak upor proti okupatorju. ve se, kdo je leta 1941 bil okupator in ve se, kdo se je okupatorju uprl. in tega ne more spremeniti nič, ne rdeča zvezda, ne kaj drugega. ker recimo, ali so za tebe hindujci vsi nacisti, ker nosijo svastiko? ali pa se boš končno malo izobrazil in uspel razumeti, da partizanska rdeča zvezda ni isto kot partijska rdeča zvezda. partizanska rdeča zvezda je simbol upora proti okupatorju in nič več. je simbol narodove želje po svobodi, saj se je 90% partizanov, ki je to zvezdo nosilo tudi za to borilo. pusti ti tistih 10% komunistov, ki so se šli revolucijo. tako da to vaše spremevedanje je sramota za narod. očitno vam je žal, da so bili partizani na koncu druge svetovne vojne del svetovne zmagovalne koalicije. očitno vam je žal, da ni zmagal nacizem in fašizem in to partizanom tako močno zamerite, da si pač zatiskate oči pred očitnim dejstvom, da so nas partizani obranili agresorja ravno tako kot so nas teritorialci ter policisti leta 1991. če tega nisi sposoben spoštovati, potem si ena navadna ideološka ovca.

 24. Jazbar, dne 21.07.2012 12:07

  Ne razumem zakaj so vedno najbolj glasni prav nevedneži. Avtor tega bloga nima prav nikakršnega znanja iz zgodovine. Ta blog je navadna cenena demagogija.

 25. Dejan, dne 28.07.2012 00:43

  Heh… Z takimi ljudmi kot je avtor tega bloga nima smisla izgubljati časa in mu karkoli dokazovati, ker je tako zaverovan v svoj skrajno omejen svet, da bi se bilo z njim ukvarjati – brezpredmetno. Primitivizem, zavit v celofan izbranih besed je tako očiten, kot je očiten njegov miselni tok, ki se ponavlja v skromnem zaporedju.
  Skratka, kdo je prišel po pomoti na ta blog tako kot jaz, naj se še reši… Jaz bom vadil kratkotrajno izgubo spomina.

 26. Franchi, dne 13.06.2013 22:15

  Človek je domoljub in je takoj Nacist….
  Takoj je zraven rdeča zvezda.
  namesto da bi bili ponosni na grb z zgodovino in ljudi ki imajo radi Slovenijo jih raje mečete v 2.svetovno vojno in k belimi… Stari Komunizm je že mim. Ljudje ne nasedajo več tko da škoda je blo tvojga cajta ku sis i ga vzeu za spis tega članka ;)

 27. JamesBond, dne 13.07.2013 18:45

  Kako sovražim butaste opranoglave sodržavljane, ki z lažmi širijo komunistično propagando a se še zavedajo ne da nobena laž dolgoročno gledano ne obstoji! Kot pravi avtor tega skropucala, da v jamah ležijo kosti vojaško aktivnih ljudi, torej tupla so ležala že leta 41 po jamah, ko še ni bilo niti vaške straže niti enga proti-komunista in vsi si podpirali partizani. Kako so ti nesrečniki, med katerimi so se znašle kompletne družine z dojenčki sploh lahko bili vojaško aktivni? Dojenčki? NIKOLI VEČ KOMUNIZMA, pa če bo potrebno ponovno zalaufati cerkvico!!!

 28. msn, dne 30.03.2016 23:42

  Črni panter je znamenje bogatega slovenskega tisočletnega zgodovinskega izročila in je prisoten na našem ozemlju že skoraj dve tisočletji.
  Na območju nekdanje Karantanije je bil najpogosteje upodobljen na raznih spomenikih in nagrobnikih, ter izhaja še iz časa antičnega Norika.
  Že v antiki je veljal za zmajevega smrtnega sovražnika in simbolizira prastaro pripoved o boju med silami svetlobe in teme. Plameni, ki švigajo iz njegovega gobca simbolizirajo sladek vonj, ki mu živali sledijo, zmaj pa se, odrevenel v smrtni grozi, povleče v svojo votlino. Je posebnost med heraldičnimi atributi, ker je sestavljen iz različnih živalskih okončin in vsaka nosi svoj pomen. Panterjevi rogovi pomenijo moč, vztrajnost in žilavost, prav tako tudi zadnje levje tace in griva. Ptičji kremplji na prednjih šapah pa so svetopisemski simbol čistosti.
  Za časa Karantanije je bil prvotno verjetno bojni znak, kasneje pa se pojavi tudi že na ščitu karantanskega oziroma koroškega vojvode in tudi mejnega grofa v Karantanski krajini.
  Iz ščitov se potem razvijejo deželni in rodbinski grbi, uporabljajo pa se tudi bojni prapori, pod katerimi se je zbirala deželna vojska.
  V času heraldike se prvič pojavi v grbu koroškega vojvode Hermana Spanheima in mejnega grofa Karantanske krajine Otokarja III. Travenskega že okoli leta 1160.
  Štajerska je nastala iz Karantanske krajine in v njenem grbu se je panter ohranil do današnjih dni.

  Črni panter pomeni tudi odnos do zavedanja slovenskih korenin, njegov karakter pa vztrajnost, bojevitost, iznajdljivost in odločnost slovenskega naroda.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Junij 2012
  P T S Č P S N
  « Maj   Jul »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930