Glavne verske skupnosti in desničarske stranki SDS, SLS in še posebno v NSi so se vključile v boj proti nedemokratični potezi SD in PS, ki so dale predlog novele zakona o verskih skupnostih, ki med drugim odpravlja državno sofinanciranje prispevkov za socialno varnost in znižuje merila za registracijo verske skupnosti (s tem se lahko hitreje poveča konkurenca ostalim organiziranim veram). V klerikalni stranki Nova Slovenija (NSi) seveda privilegije svojega cerkvenega gospodarja ne bodo kar tako lahka dale, saj si je RKC v temnem veku, v fevdalnih časih, težko in nasilno pridobili svoje privilegije, ki jih sedaj ne mislijo kar tako dati. Kaj, a vi ste misli, da se samo stari komunisti borijo za svoje privilegije, kakršni naj bi že bili?

NSi se je zato na Twitterju napisala nekaj sporočil, v katerih pravijo, da je to kulturni boj in razdvajanje naroda, kot to znajo samo v tranzicijski levici – SD in PS, ko jim zmanjka argumentov. Ob tem se sprašujejo, zakaj raje ne predlagajo kakšnega protikriznega ukrepa? V NSi se očitno ne zavedajo, da prav njihova vlada narodu vsiljuje varčevalne ukrepe, ki naj bi bili protikrizni ukrepi, in v te varčevalne ukrepe so vključeni skoraj vsi državljani RS, zakaj ne bi bili tudi kleriki? Slovenski proračun bi zares potreboval božjo pomoč! Vlada bo znižala pokojnine vsem borcem NOB, večjo kot imajo, več jim bodo trgali! Zakaj »pomladna« vlada, ki varčuje že od nekaj tisoč evrov naprej, ne bi varčevala tudi nekje, kjer je bilo v minulem letu porabljenih 2,8 milijona evrov? Spomnite se, vlada ni financirala proslave na Dan boja proti okupatorju, to za NSi ni bilo razdvajanje naroda in kulturni boj! Za NSi ni bilo razdvajanja, ko je na njihovo ustavno presojo prepovedali Titovo cesto. Ne! Tiso ni bilo razdvajanje, tisto je bila pravica, razum, zmagala je ustava! Kaj pa sedaj? Ustava lepo loči Cerkev od države, a država še naprej namenja veliko denarja RKC in njenim ustanovam. Zakaj pa sedaj ne ubogajo ustave? Zakaj se to ne da v ustavno presojo?

Vse kar naredi levica je protistavno, tudi ta njihova novela je protiustavna. Kaj dotično je protiustavno seveda ne povedo, ker govorijo na splošno. Več let nas t.i. pomladne stranke bombardirajo, da stari komunisti branijo svoje privilegije še iz časov pred-osamosvojitve, danes, drage bralke in bralci, lahko iz prve vrste vidite, kako si verske skupnosti in njihove podložne stranke (SDS, NSi in SLS) borijo za ohranitev svojih privilegijev. Finančnih privilegijev, da ne bo pomote. Denar je sveta vladar, še posebej je denar pomemben bogu, ta naj bi bil vsemogočen, a ga vedno potrebuje. Novela ni boj proti RKC in njihovim samooklicanim božjim pastirjem, novela zakona je bojna napoved bogu samemu! Saj veste, tistemu možakarju z belo brado, ki živi nad oblaki.

Ko se jemlje šolstvu, sociali, družinam, mladim, kluturi je to varčevanje. Ko pa bi se moralo kaj vzeti kaj bogatim verskim skupnostim, ki jih financirajo vse davkoplačevalci (čeprav ustava loči Cerkev od države), tako verni kot neverni, pa je to ideološki in kulturni boj!

 • Share/Bookmark

Komentarji6 komentarjev

 1. Stric Marč, dne 13.06.2012 18:53

  Ker imam oprane možgane še iz časov Jugoslavije, moje misli in besede niso verodostojne. Sem skoraj opravilno nesposoben in imam v političnih strankah svojega skrbnika.
  Samo kot dopolnitev napisanega. Privilegiji se bodo zmanjšali osvoboditeljem . Osamosvojiteljem se ne bo ničesar odvzelo. Morda kaj dodalo.
  seveda pa je normalno, da vsaka stranka zastopa interese svojih članov, še posebno botrov, stricov, kakor pač hočete to imenovati. In zato se SDS in še posebno NS morata boriti z vsemi štirimi.

 2. Blog Opozicija Norcem, dne 13.06.2012 19:40

  Za njimi stojijo cerkveni strici oz. botri.

 3. Sebastijan, dne 14.06.2012 12:18

  In kaj zdaj?!
  In kaj dan potem?!
  Vse afere (beri dokazane, še ne dokazane in vsakemu cepcu jasne-logične kraje, privatizacije, podkupnine, svetovanja ob prejemanju nadomestila, prenakazil sem ter tja – od leve na desno…) so bile, so šle in ne pomenijo nič!
  Osebno bi vse te “pravljične krožke” ukinil, ob tem pa podelil nagrado za največjo domišljijsko literaturo, saj iz ene knjige narediti kaj tako velikega je pa res izjemno. Za primer naj dam Piko Nogavičko, ki je prerasla samo v pikin festival. Ko bo Pika imela svojo državo in v vseh drugih državah svoja predstavništva-Pikine hiše in zastopnike v politiki, na bankovcih (In God we trust) in sodiščih (resnica, samo resnica in totalna resnica, ali mi pa Bog pomagaj), takrat bomo pa podelili nagrado tudi Piki Nogavički.
  PS: Pikine dogodivščine so pa 100x boljše od Jezusovih ali Mojzesovih.

 4. Medea, dne 14.06.2012 19:44
  Medea

  Govorim odkrito ;) In se zelo strinjam z napisanim.

 5. Werner, dne 16.06.2012 11:24

  Gre za dva (in morda še pol zraven) tisočletne laži, ki so kot take razkrinkane in ”preverjene”. Krščanstvo je bilo dokazano kot napačno, kadar koli se hotelo pojaviti na področja družbe, kjer se lahko. Zgodovinsko se je uvajalo ali z direktnimi vojaškimi sredstvi (kot v primeru Slovenije) ali pa na zvodniški način. Gre za fiktivno zgodovino (nagnjenja po zgodovinski fikciji se kažejo tudi v primeru polpretekle zgodovine) nekega neobstoječega pravljičnega lika, ki ni zabeležen nikjer, razen v krščanskih ponaredkih in potvorbah.
  In zdaj naj nekdo obrazloži, zakaj moramo te šarlatane, pravljičarje in nategune plačevati iz proračuna. Sploh zakaj RKC v 2 milijonski Sloveniji dobi iz proračuna 10X več kot v 40 milijonski Poljski VSE verske skupnosti skupaj. Da o tem, da gre za transmisijo tuje države (Vatikana) ne govorimo. Lepo, da bogata Slovenija financira revni Vatikan, ni zakaj, a stvar je skrajno nehigienična.

 6. Revija Demokracija: Branijo svojo rdeče privilegije – ja, tako kot RKC svoje! : Edina prava opozicija norcem!, dne 16.07.2012 20:04

  [...] Boj desničarskih strank za ohranitev privilegij RKC [...]

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Junij 2012
  P T S Č P S N
  « Maj   Jul »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930