Desničarsko združenje pravih in zaslužnih osamosvojiteljev (določi jih Janša, ki naj bi bil poleg Pučnika glavni osamosvojiteljev – po mnenju hišne zgodovinarke Rosvite Pesek), ki si je nadelo ime po vzoru ZZB NOB, in sicer Združenje za vrednote Slovenske osamosvojitve, je v sporočilu za javnost zapisala, da proslava ob Dnevu boja proti okupatorju ni dobra zamisel, saj bi lahko v teh »kriznih razmerah« lahko povod za ostre izjave. Ob tem je potrebno poudariti, da ni stavka vladajoče koalicije ali njihovih organizacijah, ki delajo izključno po ukazih Janše (v kateri spada tudi VSO), ki ne bi vsebovala besedno zvezo »krizne razmere«. To je seveda čista propaganda – ponavljanje enega in istega in ljudje bodo dejansko začeli verjeti, da smo v hudih kriznih razmerah! Kar seveda nismo, vendar le z zastraševanjem lahko potem uvedejo krizne zakone.

V združenju so zapisali ogromno laži in dezinformacij, v svojem sporočilo za javnost so med drugimi dejali: »Ko so slovenski komunisti 27. aprila 1941 ustanovili antiimperialistično (pozneje osvobodilno) fronto, so bili še zavezniki nacistične Nemčije, proti okupatorju pa so se dejansko postavili šele po Hitlerjevem napadu na Sovjetsko zvezo 22. junija 1941. Slovenski komunisti so z OF monopolizirali odpor proti okupatorju, že spomladi 1943 pa so z Dolomitsko izjavo podrli njen koalicijski značaj. Leta 1945 je bila OF zmagovita in povezana z zavezniki, ni pa mogoče reči, da je vsestransko osvobodila Slovenijo ali da je prinesla demokratično uredite.«

OF je ravno tako pomebna kot Osamosvojitev Slovenije. Brez OF ne bi imeli Primorske in Prekmurja, pa mogoče tudi samostojno državo ne!

Resnica je, da ZKJ nikoli ni bila zaveznik nacistične Nemčije, to je popolnoma izmišljotina, ZKJ, ki je tedaj štela le nekaj tisoč članov v celotni Kraljevini Jugoslaviji, ni nikoli podpisala nobenega dogovora o sodelovanju ali o napadanju z nacistično Nemčijo. Je pa leta 1939 dogovor o nenapadanju in o razdelitvi Poljske podpisala Sovjetska zveza, ne pa Zveza komunistov Jugoslavije, ki je bila tedaj v svetovnem ali evropskem merilu komaj omembe vredna politična organizacija. V VSO še posebej imenujejo, da so bili celo slovenski komunisti zavezniki nacistične Nemčije, kar je še ena izmed velikih laži. Prvič, slovensko komunisti niso sami organizirali OF, ampak so bili eni zmed ustanovnih članov, ker če bi slovenski komunisti ustanovili OF, zakaj bi potem bila potreba Dolomitska izjava? Če so samo organizirali OF, kot trdijo v VSO, čemu bi potem služila Dolomitska izjava, da bi sami sebe priznali za ustanoviteljico OF? Tudi ZKS ni nikoli sklenila nobenega sporazuma o sodelovanju v nacisti. Zakaj bi ZKS ustanovila OF 27. Aprila 1941, če so bili tedaj domnevno zavezniki z nacisti, do napada na SZ pa je bilo še 2 meseca? Kje je tukaj logika? Je ni, zato ker so to izmišljotine ljudi, ki ne poznajo zgodovine. OF se je ustanovila takrat, ko je vojska Kraljevine Jugoslavije kapitulirala in se ljudje niso hoteli predati nacističnimi kremplji? Le zakaj je Hitler, aprila 1941, v Mariboru potem rekel: »Naredite mi to deželo zopet Nemško!« A tako se govori z zavezniki?

Res je, da je bila ZKJ podrejena SZ in tudi Stalin je določal, kdo bo predsednik ZKJ, vendar pa niso ne slovenski in ne jugoslovanski komunisti sodelovali ali prisostvovali pri podpisa pakta o nenapadanju med SZ in Nemčijo.  Kot sem dejal, po logiki, ki jo uporabljajo v VSO, so bili potem tudi ZDA in VB zavezniki nacistov, ker so v 2. SV postali zavezniki SZ – seveda to ni res, a po nelogičnem mišljenju VSO-ja pač so…

Še več, tudi Angleži so leta 1939 in 1940 sklenili več dogovorov o nenapadanju in podobnih stvareh. A potemtakem lahko tudi Angleže smatramo za zaveznike nacistov? Kaj pa potem, ko so skupaj delovali zmagoviti zavezniki SZ, VB in ZDA, ali potem tudi VB in ZDA po tej logiki obronavamo kot zaveznike nacistov, saj so sodelovali s SZ, ki je leta 1939 podpisala sporazum o nenapadanju. Sicer pa tudi SZ in Tretji rajh ne moremo imenovati zaveznike, saj konec koncev niso skupaj napadali in pobijali po Evropi, lahko pa za čiste zaveznike nacistov imenujemo Domobrance, saj so bili plačani in oboroženi s strani Tretjega Rajha, pa tudi ukaze so dobivali od tam. SZ pa TR pa le nista skupaj napadala.

OF ne le da je vsestransko osvobodila Slovenijo, nazaj je naši državi priborila Primorsko in Prekmurje, ki je v primeru ne-odpora v obliki OF oziroma NOB, ali zmage nacistov in kolaborantov, danes ne bi imeli! Tako da, zaničevanje pomena OF in boja proti okupatorju je sramoten in nedopusten! Boj proti okupatorju je ravno tako pomemben kot osamosvojitev Slovenije. In brez OF zagotovo danes ne bi poznali Slovenije kot takšne, zagotovo bi bila 1/3 manjša, pa vprašanje kako bi danes govorili. OF je ogromno prispevala k zmagi zaveznikov v 2. SV, saj je na ozemlju Jugoslavije zadrževala kar 30. Divizij nacistov, ki bi se namesto, tukaj lahko borili proti Američanom ali Rusom.

UN

Med 32 narodi je bila tudi Slovenija z OF oz. Jugoslavija z NOB!

Proces osamosvajanje ni unikaten, ni neponovljiv in ni enkraten

Slovenija ni edina država, ki bi se osamosvojila, proces niti ni tako unikaten, saj podobni procesi v svetu potekajo povsod po svetu in bodo tudi še v prihodnje. Mogoče bi se morali v VSO drugače izraziti in reči, proces osamosvajanja s Pučnikom in Janše je unikaten, neponovljiv in enkraten. To bi bila bolj verjetni, saj v prihodnosti vendar ne moremo gledati, lahko pa vemo, da čez 100 let bodo na svetu čisto drugi ljudje. Domobranci in pozneje po vojni Matjaževa vojska, so se borili za vrnitev Kraljevine Jugoslavije in kraljeve dinastije Karađorđevićov, kako bi se situacija končala, če bi končali v stari in nerazviti Kraljevini Jugoslaviji, mogoče bi še danes živeli v državi podobni SHS-u? Kdo lahko trdi zagotovo, kako bi lahko bilo, če ne bi prišlo do upora? Danes imamo samostojno državo in velike zasluge gredo prav OF in bori proti okupatorjev, je pa razumljivo, da takšne izjave dajejo prav tisti, ki so v sorodu ali pristaši domobrancev in njihovega sodelovanja s nacifašizmom.

Odpor proti okupatorju je unikatna zadeva. Na pogorišču Kraljevine Jugoslavije okupirane z fašisti in nacisti, so srčni in narodno zavedni ljudje uspelo organizirati eno največjih odporniških gibanj v sodobni zgodovini, ki je igrala veliko vlogo pri zlomu največjega zla – Nacizma. Nacizem in Hitler je bil tako veliko zlog, da se je še zapriseženi antikomunist Winston Churchill podal v zavezništvo s Stalinom, enako velja za Roosevelta! Le slovenska duhovščina zbrana okoli škofa Rožmana tega ni dojela, prav tako kot tega ne dojamejo današnji desničarji in privrženci narodnih izdajalcev!

Dolomitsko izjavo lahko primerjamo z Združenjem za vrednote slovenske osamosovojitve oz. Veterani osamosvojitve Slovenije, saj si oboji lastijo zasluge za nekaj, za kar sami niso v celoti zasluženi, a vendar se tako čutijo in to vsiljujejo drugim. Če so bili pri DI samo komunisti zaslužni za uspeh NOB, so tukaj zaslužni le tisti zbrani okoli Janše in VSO, pa ne glede, če so dejansko sodelovali pri procesu osamosvajanja. Pogoj pa je, da si desničar oziroma simpatizer Janše. Kučan in Drnovšek nimata nobenih zaslug, pa čeprav je recimo slednji odigral največjo vlogo pri pogajanjih pri Brionski dekleraciji,  s katero so konačli 10 denvno vojno. Potrebno je povdariti, da je bil Janša proto Brionski dekleraciji, a na srečo so bili okoli njega prisebni ljudje, ki so vedeli, kaj delajo. Prav tako je bil Janša proti plebiscitu, ki so ga predlagali Žakljevi Socialisti, šele čez kakšne pol leta, ko je plebiscit predlagal pravi človek, šele potem je bilo vredu. VSO je sestavljeno iz dejanskih osamosvojiteljev, veliko pravih osvojiteljev ni notri, še več pa je takšnih, ki nimajo nobenih zaslug pri Osamosvajanju Slovenije! Notri so samo zato, ker so člano pravih strank! Govorili so, da smo bili takrat enotni, a ta enotnost se danes ne pozna, tudi v raznih organizacijah, ki so v bistvu le prisesek političnih motivov. Danes je samo moderno govoriti o enotnosti, nobeden pa jo noče danes prikazati, še najmanj pa Janšev krog, tisti krog, ki se čuti najbolj zaslužne za osamosvojitev, med katere pa ne spadajo pripadniki levice, kljub temu, da desničarji osamosvojitev promovirajo kot edino pravo enotnost. O kakšni enotnosti torej govorijo?

RKC je bila zaveznik nacistov in fašistov

Ko že omenjajo zaveznike z nacisti. Mislim, da je leta 1922 RKC podpisala sporazum o sodelovanju in priznanju fašistične oblasti, v zameno so dobili samostojno državico imenovano Vatikan, leta 1933 pa so v RKC podpisali sporazum o nenapadanju in nevmešavanju z nacistično Nemčijo. Ta sporazum je vseskozi v glavi imel škof Rožman, ki je bil soorganizator ali pa vsaj iniciator Vaških straž in pozneje Domobranstva.

Bomo videli, kako bodo v VSO komentirali proslavo v Kočevskem roku v spomin izdajalcem, ali bo država tudi tam varčevala denar? Ali bo tudi takrat VSO opozarjala, da ta proslava v kriznih časih ne bi bila dobra zamisel? Mislim, da odgovor na to že vemo.

 • Share/Bookmark

Komentarji10 komentarjev

 1. Trubadur, dne 27.04.2012 13:02

  V primeru, da bi po vojni naredili tako, kot so Španci, Francozi, itd (odstranili vse, ki so sodelovali z okupatorjem), do teh kregarij ne bi prihajalo. In bi se danes ukvarjali z bolj pomembnimi stvarmi.

  Čudno je le… v času Hitlerja se nismo želeli pridružiti najnaprednejšim(v tistem času) danes pa…

 2. Blog Opozicija Norcem, dne 28.04.2012 14:46

  Tudi v Franciji je še veliko sodelovcev okupatorjev, razlika je, ker pri nas ti tvorijo politiko in domobrnaci so ponosni, da so sodelovali z nacisti in fašisti. V Franciji in Španiji pa jih je v veliki meri sram in si niti ne upajo postavljati spomenike izdajalcem. Čeprav pa tudi v Franciji se vzdiguje skrajna desnica in tudi tam se lahko še marsikaj spremeni. Prooblem v Sloveniji je, ker so se po osamosvojitvi v Sloveniji iz Argentitni izdajalci in njihovi potomci, in namesto, da bi prišli sklonjenih glav in se kesali, pa so storili prav obratno, govorijo o nekih krivicah in zaničujejo NOB in partizane. To pa je nesprejemljivo!

 3. Blaž, dne 29.04.2012 14:09

  Od zagovornikov domobranstva (Janševa familija je cela iz domobranskih voda), Hitlerjevih sodelavcev pač ne moreš pričakovat nič boljšega. To so poraženci 2. svetovne vojne ki poraza in dejstva da so bili na napačni strani in zagovarjali največje takratno zlo še vedno ne zmorejo prenesti in priznati. Smrt fašizmu, svobodo narodu…

 4. Ivan, dne 29.04.2012 16:12

  Vsaj kar se tiče Francija, to je dežela, ki je največji mit o tim zmagovalki. Seveda močno partizansko gibanje. Ampak ne vem, če to lahko izmije odgovornost za vso število Židov in ostalih, ki jih je Wichyjevska Francija poslala v koncetracijska taborišča. To ni zmagovalec 2.sv vojne. Ša manj pa lahko govorimo o kakšnem obračunu z domačimi izdajalci. Če nekdo poskrije in sam tiho opravi s svojimi potem še to ne pomeni, da je lahko primer kako bi se naj obračunavalo. Francija bi morala prevzeti odgovornost ( glede na to da sama se ni zmogla osvoboditi ) ter prositi mednarodno skupnost, da izpostavi svoje pripadnike sistema, ki so sodelovali v sistemu Holocausta in tudi svojih ljudi da jim sodi mednarodna skupnost podobno kot Nurberg ali Haag. Verjetno bi veljalo to rešiti na nivoju cele Evrope. In podoben scenarij bi rešil tudi našo že skoraj dolgočasno prepiranje spravi. Če sami nismo sposobni začeti proces odpuščanja in to že vpliva na gospodarstvo. Uničenje akumulacije, ki smo jo imeli in sesutje iz ene najbolj uspešnih in motivirajočih držav v oportunistično in prestrašeno razpšeno pleme, kjer nas je toliko pametnih.
  Naj se sprožijo tožbe zunaj. Zakaj se ne sproži tožba proti državi okupatorki, ki je omogočala in spodbudila bratomorno vojno. Zakaj na tem področju nismo proaktivni, ko pa oporutuno se iščejo karierne ideje za proaktivnost naših predstavniki na vseh minornih področjih. Nismo pa še dali skozi procesa odpuščanja. Zakaj sinovi domobrancev in partizanov niso spoosobni javno izrekati ob praznikih akte odpuščanja. Namesto tega pa se namerno širi seme delitve med nami, odprta vprašanja, logična sklepanja. A ni to narodno izdajstvo, če te ljudje izvolijo ti pa nimaš sposobnosti ljudi združevati ampak iščeč priložnosti za MOČ. Kaj se zgodi na poti od resnične vrednote napisane pred volitvami do izraza. Kaj se dogaja v ljudeh, managerjih, PRovcih, akterjih gospodarske politike, akterjih družbene politike, da ne znajo več misliti s svojo glavo ampak samo še kot prestrašeni strašijo ljudi odpspodaj s pritiski in opravičujejo svojo nezrelost. Težko je okriviti samo imena na vrhu, ampak vsi ljudje v verigi si želimo ta sistem ustrahovanja in suženjstva od neustvarjalnosti in sužensjtva od tujih investicij. Kaj je narobe z univerzami in univerzitetnimi profesorji predvsem Ekonomskimi in področja socioekonomije, da znajo samo še analizirati in prepisovati iz net-a. In zaka jse obsojajo posamezniki, ki prepisujejo magisterije in doktorate, ko pa to počne ves načrtovlani stroj. Zakaj imamo inštitucije, ki se ukvarjajo z načrtovanjem gospodarskega družćbenega proizvoda ko pa njihova podatkovna skladišča in ves dragi IT odzadaj samo povzema kar lahko prebereš v cenenem reklamni ponudbi analitika obveznic. In se huje eden drugega prepisujejo. In zakaj ta vojna proti velikim sistemom. Zakaj veliki sistemi več ne zmorejo počistiti sami brez ustrahovanja za člane sistema. In ali ta članek kaj spreminja? Nič. Samo dodatno podpihuje stari ustroj ustrahovanja in iskanje napak eden pri drugem: izključevanje, iskanje razloga ne sodelovati, generacijo mlajših, ki je kao pametnejša, podjetnejša. Ampak kdaj je v zgodovini iz slabega semena izšla pozitivna sprememba. Zakaj si enkrat ne dovolimo začeti odpuščati in ne iskati bližnjic kako ne sodelovati ampak kako sodelovati. Kdo pa bo želel sodelovati s skupnostjo, ki je polna parazitov eden drugemu in se trudi sama sebe sesuti, enega drugega prizadeti in uničiti? Taka skupnost nima dostojanstva, je samo za zasužnjevanje, in investiranje v tako skupnost je samo zasužnjevanje, lakjastvo in kopiranje. Ne more imeti originalnih idej, ne more dati nekaj svojega svetu. razen enormne želje kako se eden drugega parazitsko izpodjedati in bit pameten eden drugemu za njegovo osebni kaos, ki je sestavni prispevek kaosa v skupnosti. Priznajmo si da smo v kaosu in da voditelji te skupnosti niso voditelji urejenosti ampak voditelji kaosa. In če bodo štartali od točke in prošnje za odpuščanja, ter odpuščanja bodo naredili nekaj kar prejšni niso znali: dali bodo sebi in vsem nam dostojanstvo, ter nesebičnost za drugega. Ampak ne da se potem krasimo in mediji pograbijo iz tega naredijo cirkus. Kdo bo utišal medije, da bomo začeli početi iz srca in začeli iz dna bolečine ne pa samo zato da sem slišan in znan. Ampak iz dna bolečine. Kako osebno zrasti da se soočimo z razkuževanjem bolečine .

 5. Ivan, dne 29.04.2012 16:16

  Še to mislim, da se moramo naučiti kako se odpušča in kaj odpuščanje je. Tiste neumnosti: oproščam ampak ne pozabim in podobna demagogija je poneumljanje ljudi in poviševanje sebe v nekega lepotca . Seveda mediji pa so primerni zločinec, da iz tega naredijo zmazek od vrednote odpuščanja. Kakšno duhovno izobrazbo imajo novinarji in pisci Dnevnika, Financ, Dela, Večera. Ali morajo tudi mediji vsi po vrsti se sesuti, da bodo osebne krize teh ljudi jih usmerile v sočutje in služenje skupnosti ne pa packanju ljudi? Ali res moramo vsi v še večje bolečine od tistih v katerih smo bili, a bomo začeli eden dtugemu dajati namesto opravičevati medsebojno nasilje.Saj smo ja eno pleme, ena skupnost!

 6. Kdo je tukaj nor?, dne 1.05.2012 15:26

  Zakaj bi ZKS ustanovila OF 27. Aprila 1941, če so bili tedaj domnevno zavezniki z nacisti, do napada na SZ pa je bilo še 2 meseca?

  Zato ker niso ustanovili OF, ampak protiimperialistično fronto PIF.

  Na začetku se je organizacija zaradi politike Kominterne imenovala Protiimperialistična fronta (kratica PIF), ob napadu Nemčije na Sovjetsko zvezo junija 1941 pa je bila preimenovana v Osvobodilno fronto.

  Točke PIFa:

  - Sovjetska zveza je vodilna sila in glavna opora v osvobodilnem boju slovenskega naroda in vseh zatiranih narodov, je vzor enakopravnega sožitja med narodi

  - osvoboditev je mogoča samo na ruševinah imperializma

  - brez boja proti lastni izdajalski kapitalistični gospodi se zatirani narod ne more osvoboditi

  Torej je šlo v začetku za boj proti imperializmu in kapitalizmu (kasnejšim kvazi “zaveznikom” ZDA in GB, ne pa prozi Nemcem in Italijanom). Seveda, ko so Nemci napadli SZ, so pa hinavci obrnili ploščo.

  Med drugim tudi iz korespondence Kidriča in Kardelja jasno izhaja, da je prva in glavna naloga revolucija, ne pa boj porti okupatorju. In ja, komunisti so preko pakta Ribbentrop Molotov paktirali z Nacisti, ker so Moskvo smatrali kot svojega nadrejenega in so se ravnili po politiki in navodilih Moskve.

  Zdej lahko pa zbrišeš moj komentar, pa napišeš še 50 blogov o tem, kako so komunisti junaki, cela Evropa ve in je to že zdavnaj sprejela, da je komunizem totalitarni režim tako kot nacizem in fašizem. Popolnoma enako. Kako pa sedaj kounisti sami sebi lažete in se zagovarjate, čeprav je pod rdečo zvezdo padlo veliko več ljudi kot pod kljukastim križem, je pa vaš problem. Zgodovine ne boste spremenili in v Evropsko zavest je komunizem že zapisan kot zverinski zločinski totalitarni sistem.

 7. Opozicija Norcem, dne 1.05.2012 17:47

  Jaz ne brišem komentarjev. Nisem SDS. Sklepam, pa da si ti član/ica SDS-a. Skelepam da Alenka.

  Še sedaj ne vidim, kje je omenjen kakršnikoli sporazum o nepanadanju in zavezništvu med Hitlerjem in Tito. Takšnega so imeli le domobranci.

  Vi pa ne boste spremenili dejstva, da so domobranci sodelovali z nacizmom, ki je bil tedaj najbolj zločinski totalitarni sistem – to sta uspela prepoznati tudi Churchill (ki je bil zapisežen komunist) in tudi Rosevelt, le škof Rožman in njegove falange niso mogle tega razumeti.

  Tudi blatenje NOB in OF ne bo zbrisalo zločine nacistov in kolaborantov, ki so uvajali zavedne slovence, ki so končali v taboriščih. Odgovornost za 12 000 ljudi, ki so umrli v nemških in fašističnih taboriščih, nosijo tudi domobrnaci, prav tako nosijo soodgovornost za 9 milijonov usmrčenih in pobitih v koncetracijskih taboriščih.

  Ne glede, kako se boste desničarji in prodomobrnaci trudili, nikoli ne boste mogli zbrisati tega izdajalskega in zločinskega madeža domobrncev, MVAC in vaških straž.

  Tvoje sklepanje je napačno. Zakaj bi se PIF borila proti VB in ZDA (slednje niso takrat sploh še stopile v vojno!!!), če VB sploh ni okupirala Slovenijo? Ni mi jasno? Slovenijo so okupirale fašistične in nacistične sile zla, in prav slednje so tudi poosebljale imerializem. Vem pa, da zate dejstva in logika niso pomebni.

  Kljukasti križ je začel 2. SV vojno v kateri je umrlo 60 milijonov ljudi – kdo je bolj zločinski je jasno, če ne drugače pa zgodovinar Sebastain Haffner v svoji knjigi Hitler lepo napiše, bistvene razlike med nacizmom in komunizmom, in zakaj je bil prvi bolj zločinski.

  Sicer pa razumam, kot pripadnik/ca domobrancev, boš ševeda zagovarjala nacizem kot manjše zlo kot komunizem, to je jasno in to jaz razumem. Le s tem boste dosegli, da se bodo zločini domobhrancev, črne roke, MVAC in vaških straž zdelo manjši kot partizanski oz. komunistični. Ve se, kdo je prvi sprejel palačilo, ukaze in orožje od nacistov in ve se,kdo je začel bratomorno vojno leta 1942.

 8. Opozicija Norcem, dne 1.05.2012 18:00

  Še nekaj, 27. aprila niso sprejeli nobene točke, vse to kar si napisal/a je laž. Je pa Kidrič objavil 5 smernic PIF-a (vir: Slovenski poročevalec, št.4, 22.6.1941) dokazov, da bi bile sprejete pa ni (vir: Razdvojeni narod, Tamara Griesser-Pečar). Prve kakršnekoli točke so sprejeli leše ob ustanovitvi OF 22. junija 1941. Ti si napisal/a le 3 smernice komunista Kidriča (ki se je logično zavzemal za komunistično revolucijo), ne pa dejanske točke PIF-a (ker ne obstajajo), poleg tega si si tretjo izmislil/a. Torej, le prvi dve smernici sta pravi, vendar si prikladno izpustil/a ostale tri, ker pač ne potrjujejo tvojo tezo. in sicer:

  1.Pravica slovenskega naroda do samoodločbe, vštevši pravico do odcepitve in združenja z drugimi narodi! Kdor izrecno ne priznava slovenskemu narodu in shlehernemu drugemu narodu te pravice v celoti, se potvarja, če pravi, da je bojevnik proti imperializmu; ostaja na takšnih ali drugačnih postojankah imperializma, pa naj še tako peni o osvobodilnih frazah.

  2. Osvoboditev in združitve razkosanega slovenskega naroda, vštevši koroške in primorske Slovence!
  (moja opomba: kdo je razkosal slovenijo? Imepralistična ZDA ali VB, ali so to bili Nemci, Italijani in Madžari?)

  3. Sloga in enotnost zasužjenih narodov Jugoslavije in vsega Balkana v njihovem boju za osvoboditev!

  (Osvoboditev od ZDA, ki še sploh ni stopila v vojno, ali VB, ki sploh ni okupirala Jugoslavije? Hmm?)

  4. Sovjetska zveza je vodilna sila in glavna opora v osvobodilnem boju slovenskega naroda in vseh zatiranih narodov, je vzor enakopravnega sožitja med narodi, njihove sloge in pogojev za njihov neomajen narodni razvoj brez nacionalnega zatiranja in brez kitajskega zidu med narodi.
  (Glede na to, da je bil Kidrič podrejen ZKJ, ta pa je bila podrejena SZ, verjetno je za pričakovati, da bo v smernicah PIF zahteval to, vendar pozabljate, da so bile prve in prave točke OF sprejeta 22.6.1941, ko je pri ustanovini OF sodelovalo 14 oragnizacij, ne samo slovenski komunisti. Če bi bilo tako res, za kaj je bila 1943 sprejeta Dolomitska pogodba? Kidričeve smernice so bile objavljene s Slovenskem poračevlcu isti dan kot ustanovitev OF.)

  5. Osvoboditev slovenskega naroda je možna le na ruševinah imperailizma!
  (Glede na to, da VB že dolgo tega ni več imeralistična in da sploh ni okupirala Jugoslavije ter je v vojno stopila že leta 1939, ZDA pa je v vojno stopila šele decembra 1941, kako potem sklepate, da je bil PIF borba proti ZDA in VB. Zakaj niso k PIF-u pozvali leta 1939, ko je v vojno primorana vstopiti VB? Kaj a Nemčijo, ki se je vztrajno širila po Evropi in Italjane, ki so se prav tako širili po Jugoslaviji in celo Afriki, pa ne smatrate za imepralistične? Vaši presodki, da so lahko samo kapitalistične države imperalistične so znamenje za vašo namerno nevednost)

  Ker je tematike zanimiva in ker s tvojim komentarjem prikazuješ kako razmišljajo desničarji, sem se odločil, da bom enkrat prihodnej napisal obširen članek, in podal komentarje k tvojemu komentarju, prav tako pa bom podajal komentarje in nasprotujoča si pisanja cerkevno-desničarske zgovoinarke Tamara Greisser-Pečar ter njene knjige Razdvojeni narod, ki je postal nek temelj desničarskiih virov, čeprav je več kot razvidno, da si je ona cilj pisanja že vnaprej izbrala, vmes poiizkuša z napačno interperiranimi viri in globokim subjetkivnim in pristranskim razmiščjanjem prikazati nekaj, kar ni bilo. Zgodovinar, ki najprej napiše zakjuček, potem pa vmes piše in dela tako, da bi potrdil svoj zakjuček, ni dober zgodovinar, in to bom tudi dokazal. Tamarova teza je napačna, napisana po vzoru razmišljanja domobrancev in Cerkve, od katere je baje dobila denar za pisanje knjige Rožmanov proces. Več v prihodnjih dneh.

  Vse vire sem jemljal iz knjige Razdvojeni narod, Tamare Griesser-Pečar.

 9. Opozicija Norcem, dne 1.05.2012 18:15

  Partizani so junaki. Čas bi bil, da bi si vi desničarji v SDS vbili v glavo, da ne smemo vse partizane metati med komuniste, kajti le kakšnih 20 odstokov parizanov je bilo v ZKS in večina partizanov je bila vernih. Aja, se opravičujem, ker sem navedel dejstva.

  Ne zdi se mi logično tvoje razmišljanje, nacisti in fašisti aprila okupirajo Slovenijo, 17. aprila vojska Kraljevina Jugoslavije kapitulira, nacisti in fašisti si razdelijo Slovenijo. 27. aprila se ustanovi PIF (pozneje OF), ki poziva na oborožen odpor proti (po tvojem prepričanju) ZDA, ki še sploh ni stopila v vojno, ter Veliko Britanijo, ki sploh ni okupirala Slovenije. Ker po tvoje imperailzem predstavlja le VB in ZDA, ne pa tudi Nacizem in fašizem, je torej sklepanje, da PIF nikakor ni morala pozvati k odporu proti nacistom, ker so bili slovensko komunisti zavezniki nacistov. Torej so lahko pozvali k boju proti državi, ki ni v vojni oziroma ni okupirala Slovenije. Seveda, ne smemo pozabiti, da so slovenski komunisti (brez kršanski socialistov, sokolov itd.) oragnizirali odpor in so bili podrejeni komuniteri, ki so bili tedaj zavezniki nacistov, ker so sklenili sporazum o nenapadanju. Ob tem se mi poraja vprašanje, zakaj so šele 27. aprila organizirali PIF/OF? Pakt med SZ in Nemčijo je bil sklenjen 1939, prav tistega leta pa je v 2.SV vojno vstopila VB. Ker so bili slovensko komunisti torej že od leta 1939 domnevni zavezniki nacistov in 3. septembra 1939 je v 2.SV svtopila VB, zakaj niso potem že tistega leta slovenski komunisti pozvali k boju proti imperialistični fronti, ker po tvojem menju, nacisti pač niso bili imperialisti (čeprav so si podredili 3/4 Evrope)?, torej bi morali že takrat pozvati k oboroženem odporu proti Veliki Britaniji? Da se je 14 različnih zvez 27. aprila 1941, le 10 dni po kapitulaciji Kraljevine Jugoslavije, odločilo za upor, je bil zgolj naključje.

  Kaj pa sta razmišljala ZDA in VB, da sta se borila skupaj z najbolj zverinskim totalitarnim režimom – komunizmom? V Komunizmu so ljudje umirali zavoljo industrializacije in lakote, ki je prišla zaradi tega, prav tkao je umrlo veliko političnih zapornikov, ob strani pustimo, da je Stalin iz zaostale držav enaredil svetovni velesilo. Hitler pa je pobijal ljudi za zabavo, zaradi verskega prepričanja in paranoje, da so bili za vse krivi komunisti in judje, cigani ter homoseksualci. Nacizem je bil največje zlo, kot sem že dejal, to sta spoznala tako Roosevelt kot Churchill, oba anti-komunista!!! Danes le privrženci domobrancev in zagovorniki njihovih zaločinov trdijo, da je bil komunizem največje zlo, ker s tem hočejo zamegliti zločine in zločin veleizdaje domobrancev.

 10. Mon Rayon, dne 30.04.2014 12:18

  Norci so tisti ki 70. let po komunistični revoluciji govorijo neumnosti.Spakirajte to partizanščino v paket pa v zgodovino in ukvarjajte se resnično samo z osamosvojitveno vojno, ker od takrat je Slovenija svoja na svojem.
  Pisec bloga je za retrobudalaščino ki se ji reče revolucija.Pojdite v Korejo in se tam vsijljujte s tem ka razglablajte na blogu.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  April 2012
  P T S Č P S N
  « Mar   Maj »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30