Desničarske stranke in njihovi člani niso nikoli ničesar krivi. Za vse njihove neuspehe so krivi drugi, najrajši komunisti, udbomafija, napačni volivci ali pa, najbolj priljubljena v teh trenutkih pa so… strici iz ozadja!

Strici iz ozadja hočejo preko dolenjsko-belokranjskega odbora DeSus napasti Simčiča, preko katerega hočejo izsiliti odstop in zamenjavo Karla Erjavca, s tem pa posledično destabilizirati ali celo zrušiti Janševo vlado. To je verzija, ki jo je predstavil Gorenak, pa sedaj tudi Erjavec sam. Očitno je sorazmernem kratkem času adaptiral govorico in teorij zarote desničarskih kolegov v t.i. pomladni vladi.

Težko je recimo Gorenaku stopiti iz miselnega vlaka, SDS-ovskega enoumja, ki ima zakoreninjeno, da o vsem odloča le en človek. Gorenak je takšnih metode že navajanje iz časov, ki jih je preživel v ZKS, kasneje pa so se enake metode nadaljevale še v stranki SDS, katere predsednik je še en bivši komunist Ivan Janša. V bistvu se za Gorenaka prestop iz prejšnjega režima v sedanjega ni bistveno spremenil, še vedno odgovarja enemu in samemu človeku, ki odloča o vsem, brez ugovarjanj – na desnici je seveda to le Ivan Janša, ki seveda nima ljudi iz ozadja, ki bi mu ukazovali, saj je na desnico glavni on, on je tisti, ki daje ukaze, in ni v ozadju, temveč je v ospredju. Gorenak je kakopak delovanje na desnici preslikal tudi na levico, češ, če imamo mi enega glavnega šefa, potemtakem morajo tudi na levici imeti šefa, ki odloča o vsem. Pač, takšna je miselnost SDS, ki okvir stranke sestavljajo bivši zagrizeni komunisti. V 90ih letih so za strica iz ozadja označili Dolanca, danes pa je seveda čast pripadla Milanu Kučanu, ker le on ustreza profilu brezkompromisnega liderja. Gorenak je kar logično sklepal, če imamo mi šefa, potem ga imajo tudi na levici.

Tako je Milan Kučan danes kriv za vse. Za vse stvari, ki se dogajajo na levici je odločil Kučan, Kučan je ponaredil Simčičevo spričevalo. Kučan je glavni dirigent afere Patria, Kučan oz. stric iz ozadja, ki operacije vodi iz murgeljskega bunkerja. Kučan je postal grešni kozel za vse, nekakšen »go-to-guy« na desnici, seveda v negativnem smislu. Seveda, ko govorijo o stricih v ozadju, torej, očitno jih je še več, jih nikoli ne imenujejo poimensko (edino Kučana), in ti ljudje iz ozadja, logično, komunistična predosamosvojitvena elita, bo naredila vse, da zruši Janševo vlado, da bi zaščitila svoje privilegije in ugodnosti. Zopet nekaj posplošeno, načrtno narejeno za zveste desničarje, ki le ponavljajo to, kar govorijo njihovi desničarski voditelji. Njih argumenti ne zanimajo, važno, da rečejo, strici iz ozadja uničujejo vse, da obranijo svoje privilegije. To je vse. Kdo so ti strici, kakšni privilegiji? O tem pa ne govorijo, ker potem bi morali dejansko kaj povedati, kot pa si nekaj sproti izmišljevati. Ampak, nekaterim je to zadosti.

Kakšno moč pa ima Kučan? Kaj se zgodi, če tega strica iz ozadja ne uboga? Kaj ti lahko naredi? Popolnoma nič. Kučan nima nobene moči, tudi ko je bil predsednik države ni imel skoraj nobene. Le kako bi lahko Kučan zamenjal Jankovića, če ga le-ta ne bil ubogal? Na čelu stranke PS ga ne more zamenjati, le kako bi ga? Pahor je nekaj bluzil o stricih iz ozadja pred volitvami, pa je bilo to le predvolilni čas, še posebej ker Pahor ne mara Jankovića, ker je Borut mislil, da mu Janković krade glasove, čeprav je bil to v resnici Virant. Včasih mi je Pahor bolj deloval desničarja, kot levičarja, še posebej, mi je bilo čudno, ker so celo v takratni opozicijski SDS vzeli v bran Pahorja, ko so napadali LDS, Zalara in Kresalovo.

Sicer pa, v čem pa je razlika, ko je Janševa opozicija rušila Pahorjevo vlado? Takrat je bilo to dovoljeno? Afera Ultra in Golobič je bila tako napihnjen, več mesecev še je vlekla, samo zato, ker je Golobič zamolčal novinarju, da nima lastništva v Ultri. Kaj pa afera Bulmastifi? O tem smo poslušali več kot leto, narisanih je bilo en kup vplivnih povezav. Pa še precej takšnih podobnih stvari je bilo, ki so bile dodobra zrežirane v SDS, samo zato, da bi rušili ugled Pahorjeve vlade, kar jim je na koncu uspelo, dobili smo predčase volitve. Enkrat mi je nek desničar rekel, ko je bila še SDS v opoziciji, da je to pač naloga opozicije, da ruši vlado, da jim nasprotuje, da razkriva itd., ja seveda, do neke mere že, toda, če pa to delaš samo zato, da nagajaš, in ne, ker bi rad dejansko nekaj naredil za državo, ampak le za strankine interese, tisto pa ni več tako »pričakovano« ali zaželeno.

No ja, sedanja opozicija je bolj kot ne tiho, v primerjavi s Janševo, ki je čisto vsako potezo Pahorjeve vlade secirala in naredila tak velik cirkus okoli, mediji pa so še čisto vedno pograbili nebuloze SDS-a. Si kar predstavljam, kako bi sedaj Janša, če bi bil v opoziciji, nasprotoval varčevalnim ukrepov, če bi jih kot takšne kot Janša sedaj, predstavil Pahor.

V času Janševe opozicije, so desničarji zelo radi sarkastično govorili: »Saj je itak JJ kriv«! Te kalimerške izjave so seveda posredno posvojili, ko so poslušali Janšo, ko se je vedno žrtev delal, vedno se mu je godila krivica, zelo rad daje lažne primerjave  – oni (beri komunisti) so lahko to delali, mi pa ne – in potem je iz riti potegnil za lase privlečeno primerjavo, ki je služila bolj za udarni stavek in za futer desničarski raji, če pa si njegovo primerjavo dejansko preveril, pa si videl, da v ničemer ne drži ali pa je zmešal hruške in jabolka. A potem lahko mi govorimo: »Saj so itak strici iz ozadja krivi«?

 • Share/Bookmark

Komentarji7 komentarjev

 1. lena, dne 29.03.2012 11:36

  Kadar kdo tako vztrajno isšče zarote, je najbolj pogledati, kaj taka oseba počne. Kar se pa SDS tiče, bi potem morali pogledati njihove strice v RKC. Saj res,kako bo SDS dosegla, da do cerkev povrnila škodo, ki so jo prizadeli naivnim vlagateljem.

 2. Zmrda, dne 29.03.2012 13:09

  Naj uganem…ti si levicar? :)

 3. Jernej, dne 29.03.2012 13:41

  Se absolutno podpišem pod ta članek. Toe je obenem tudi moje razmišljanje, navajanje tam….je pa tega še več, avtor članka je v bistvu napisal zelo malo tega je še veliko več kar trdi za SDS in njenega liderja IJJ!
  Tito ni v primerjavi z njim nič kar se tiče potvarjanja, le da je IJJ stokrat ne, tisočkrat hujši. Mislim, da se ima kar za Boga! Ja IJJ je Bog za vernike SDS. Ko ga vidijo in slišijo padejo v trans! On njihov firer dobesedno vse pozlati kar prime v roko. V resnici je ravno obratno. To je izjemno škodljiv in nevaren človek za Slovenijo!! In velik zaščitnik pedofilske Cerkve, nene dolge, gre za 1 milijardo € hoče pokriti iz rezanja najbolj revnim, to definitivno.
  Nekdanji zvesti in zagriženi komunist IJJ pa tudi ne more biti kaj drugega. Če bi bila Slovenija med tistimi državami, ki so sprovedle lustracijo, pa je edina država, ki je ni, bi IJJ odplahnilo. Kot Wc splakovalnik bi ga odplahnilo…v vsaki aferi, ki je kdaj nastala je bil on zraven in se okoristil in zabrisal vsako sled, ki bi vodila do njega. Upam, da ga kmalu odplakne. Tja dol v under down!

 4. Zmrda, dne 29.03.2012 17:05

  Jernej, tudi tole tvoje pisanje je malo podobno transu. Tako ljubezen kot sovraštvo sta močni čustvi. Včasih se celo zamenjata :) . Take it easy…

 5. libero, dne 1.04.2012 10:40

  ….ojej fak sej sem že ene parkrat povedal, da nimaš razčiščenih pojmov!!
  1. Pahorjeve vlade ni zrušil JJ ampak kar levičarji, strici…itd. sami!!…če nebi bil neko zaslepljeno mulo in bi imel malce več političnega spomina bi vedel, da je bilo to nekako za pričakovat, podobne zdrahe so se dogajale že pred 04, kreg za oblast, nadzor in kapital, kdo bo koga nastavil kam itd itd…pač klika se krega med sabo…
  2.kdo je že vodil slovenijo v prejšnem sistemu in nato tudi večino njene samostojnosti???, pa ja ne misliš, da si ljudje, ki so toliko časa elita družbe ne spletejo svojih mrež in nimajo, po tvoje, nobene moči??
  glej stanje te države govori samo zase!!
  tako da intelektualec my asss!!!

 6. en_tipson, dne 11.04.2012 15:27

  libero, stanje te države je ravno tako, v kakršnega jo je s tebi podobnimi orodji porinil anarholiberalc Ivan Janša.

  Kdor pa sluti “strice” v bližini, naj najprej pogleda za lasten hrbet…!

 7. Blog Opozicija Norcem, dne 28.04.2012 14:54

  Ja, teorije zarote, potem pa meni govoriš, da nima razčiščenih pojmov. Desničarji so državo tudi vodili 6 let, ali misliš, da v tem času ne morejo narediti svoje elite? Poglej sedaj ta kadrovski cunami, samo zaslužni in preverjeni kadri dobijo službe v vladnih službah.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Marec 2012
  P T S Č P S N
  « Feb   Apr »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031