Janša je svojemu trojanskemu konju Virantu in Karlu Erjavcu dal »zatrdilo«, da se njegova vlada ne bo dotikala tem iz polpretekle zgodovine, da ne bodo odpirali starih ran in da ne bodo v vsem iskali teorij zarote Kučana in udbomafije. Mogoče že, toda to pa ne velja za njegova trobila, kor so reviji Demokracija in Reporter, spletni blog Politikis in Požareport. V omenjenih »medijih« seveda bodo še naprej svoje bralce prepričevali, da so vsi nasprotniki Janše komunisti in sodelavci UDBE, ki jih iz mračne sobe v Murglah nadzoruje vsemogočni Milan Kučan. Jasno je, da bodo ti mediji še naprej delovali tako kot so poprej, žaljenje, diskreditiranje in manipuliranje, v vsaki temi pa seveda videli rdečo barvo. Ker drugega pač ne znajo, kot ljudem servirati teorije zarote, ki strašijo nevedne in naivne ljudi, da tako postanejo bolj dovzetni na njihove traparije in nebuloze.

Tako recimo smo lahko pričakovali v teh revijah, da bodo seveda nekaj napisali o tem, da je nekdo iz protestnikov novega ministra Turka označil za smrad, logično je bilo pričakovati, da recimo Reporter to izjavo seveda nekako povezal s prejšnjim režimom, in jo je, po učbeniku! V omenjeni reviji so imeli intervju z Boštjanom M. Turkom, ki je med drugim dejal: “Življenje je večini od njih potekalo zelo udobno, če so le godli po partijskih vižah. Večina od njih je tudi partiji pripadala, formalno, ali kot ovaduhi njene tajne službe, Udbe.”

Logično, nihče drug ne more biti kriv kot le komunisti in ubdaši. Stara zgodba. Je pa zanimivo, da omenjeni janšistični reviji ne pišejo ničesar o preteklosti novega notranjega ministra Vinka Gorenaka, ki je predsednika države označil za luzerja! Vinko Gorenjak je bil dolgoletni komandir ljudske postaje Milice Celje, bil je komandir »represivnega« organa, njegov šef pa je bil niče drug kot zloglasni Tomaž Ertl, ki je bil odlikovan zardi zaslug pri osamosvajanju, ko je preprečil srbske mitinge resnice, tej zaslugi niti desničarji niso mogli oporekati, so pa zato najdi nekaj čisto drugega. No, komandir postaje milice ne moreš postati, če nisi zagrizen komunist in seveda član ZKS, vsekakor pa je del delovne obveznosti tudi sodelovanje ali poročanje UDBI. Kako to, da se omenjeni mediji, ki v vsaki stvari vidijo komunistično zaroto, ne obdrgnejo ob tem podatku, da je novi notranji in »tožilski« minister bil komunist – in to zagrizen!? Kako, jih kar na enkrat ne moti to, da bo najpomembnejši resor vodil partijec in titovec? Aja, saj res, Gorenak je namreč njihov komunist, »konvertit«, tako kot Janša, Brejc, Jerovšek, Rupel in ostali. Ni važno, če si bil komunist, vse kar je pomembno, čigav komunist si danes – od Janše ali od Kučana. Zagotovo so Gorenakovi miličniki preganjali verne in protikomuniste, kako to, da sedaj niso križali Gorenaka za to, kot so recimo gen. tožilca Fišerja? Aha, dvojna merila, kaj?

Težko je razumeti, kako to, da so komunistom, ki so sedaj člani stranke SDS, njihova leta pri soustvarjanju »zločinske« diktature oproščena, ostalim, ki pa niso desničarji, pač ne? Ni le važno, kaj le delaš danes, pač pa tudi, kaj si storil v preteklosti, z današnjimi dejanji se ne opravičiš za dejanja v preteklosti! Če si bil član ZKS to ne spremeni nobeno dejstvo, bil si, in to je vse kar šteje. Če si bil v ZKS, še posebej pa kakšen komandir, si soustvarjal in sodeloval pri zločinskem režimu, bi si sokriv!  Zato mi je po eni strani smešno, ko desničarji vsakega drugače mislečega označijo za komunista, pa če je ta bil ali pa ne, ker očitno se ne zavedajo, da je tudi njihov veliki predsednik Janša, tud sam bil dolgoletni komunist, leta 1988 se je celo potegoval za predsednika ZSMS!

 • Share/Bookmark

Komentarji15 komentarjev

 1. Gutnštanar, dne 10.02.2012 11:54

  kar je res -je res .Vedno so obstajala neka merila -za vse enaka,ne pa danes -ali si Kučanov komunist ali pa Janšev -kar ti pride na isti imenovalec -če si bil -si bil -komunist….

 2. Cefizelj, dne 10.02.2012 12:03

  Neumen in kontradiktoren članek iz katerega vej sovraštvo žalitve in vse najslabše. Tudi tisti, ki ga je napisal ni človek, ki slovi po visoki morali. Ne pozna pa niti razvoja slovenske milice oz. policije v povojnihletih, ker je verjetno živel izven družbenih gibanj, sedaj pa se junači kot neki ekspertni poznavalec. Naj pripomnim, da ljudske milice v Sloveniji ni bilo že pred letom 1970, niti ne UDBE. Miličniki so bili člani ZKS po narabvi dela, saj je bila milica, kakor sedaj policija aparat prisile v rokah vladjaočega razrega oz. vladajoče ekipe. To je bilo v vseh državnih sistemih in bo dokler bo obstajalo človeštvo na zemlji. Ker sem sam delal v milici in nato tudi v policiji vem kaj smo delali in tisto zatiranje ali kako že, je le v glavi pisca članka. Vprašajte običajne ljudi in vam sigurno ne bodo rekli, da je bila milica slaba. Slabši odnos imajo ljudje do policije danes. Glede Gorenaka pa tole, ni bil samo komandir, ampak je napravil doktorat in šel skozi vse funkcije do vrha policijske piramide in ocenjujem, da je svoje delo opravljal dobro. Glede na politiko pa ocenjujem, da so se do sedaj vse stranke v zadnjih 20 letih pokazale za nevredne, da vodijo slovensko državo, tako desne kot leve. Nihovi predsedniki pa so sami nakladači ali kakor pravi prisec članka brezvezna trobila in hvalisovci. Slovenski volici pa so pokazali, da ne razmišljajo s trezno glavo in volijo tistega, ki jih bolj napifla. Zato tako trobezljanje brez veze ne vodi nikamor. Sicer pa kaj si se sekirali, kakor bi dejal moj prijatelj, za pest dreka, če so ga pa polne hlače.

 3. silva, dne 10.02.2012 12:18

  Ljubi Bog Cefizelj, kaj je s temi desničarji, kaj so jim povsem oprali možgane, sploh nič nočejo niti videti niti slišati, stalno gonijo eno in isto.

  Povsem se strinjam z blogerjem, dober pregled nad tem kar se dogaja.

 4. Rado, dne 10.02.2012 13:48
  Rado

  Cefizelj:
  “Glede Gorenaka pa tole, ni bil samo komandir, ampak je napravil doktorat in šel skozi vse funkcije do vrha policijske piramide in ocenjujem, da je svoje delo opravljal dobro.”

  Kaj nas briga doktorat. Bil je komunist in po analogiji desnice je vreden dosmrtnega pregona!

 5. Zmrda, dne 10.02.2012 17:02

  Hm…dobro, jaz predlagam lustracijo. Vsem bivšim komunistom tako levim kot desnim prepovedati javno udejstvovanje in končno obsoditi komunizem, česar edini v Evropi nismo sposobi :) . OK?

 6. Cefizelj, dne 10.02.2012 17:32

  Rado! kaj ti ni še jasno, da bi šla desnica v kompanijo tudi s hudičem, samo da bi bili na vrhu. Kaj ti ni jasno, da so vse stranke samo ena in ista banda, pa naj bodo leve ali desne ali sredinske, kaj nisi videl kako so barantali barabuzlji po volitvah.Zakaj pa so šli z SDS in Gorenkom v koalacijo, ker je sposoben nakladać in jim prav pride, briga njih kaj narod misli. Važno, da so bili izvoljeni in horuk v nove čase,z geslom ” mi se mamo fajn”, vi pridete na vrsto čez štiri leta, ko vas bomo spet nategnili, med tem časom pa vam bomo že dali popra, kaj pa nam morete. SDS-sovska lustracija je bila farsa, da je k sebi pritegnila desne volilce in nič drugega. Dajmo ekrat že nehat s temi jajci in bučami levimi in desnimi in se primimo posla, da bomo jutri in pojutrišnjem bolje živeli. Jaz sem že kar v letih, pa takega sranja kot ga doživljam sedaj še nisem doživljal.Bilo mi je lepše, čeprav sem živen v rdečem diktatorskem režimu, pošteno sem si kupil stanovanje in napravil manjšo hišo, pa nisem bil na nekem položaju. Jebe se meni kdo je bel ali rdeč ali belček ali partizan,ter kdo je v zgodovini kaj zajebal – eni več drugi manj. Kot pravi moj prijatelj: Kdor je delal je grešil, blagor politikom, nezaposlenim in klošarjem, njim je vse odpuščeno. Je pa jasno da so partizani izvojevali zmago in nihče drug. To naj sodijo zgodovinarji v svojih raziskovalnih knjigah, pa jih naj čita kdor hoče, mladina in večina nas pa jih ne bo, posebno še, ker mladi nimajo od koga živet in kje zaslužit za preživetje. Ne bo dolgo, ko bo mladina prijela vajeti v roke in povem ti, da bo hudičevo vroče. Če bomo preživeli to nevihto boš pa spet lahko nakladal kdo je vreden dosmrtnega pregona, verjetno ravno tisti za katere sedaj navijaš, ker se bodo takrat usrali, kot so se v preteklosti etc…

 7. jin, dne 10.02.2012 17:40

  Zmrda,
  kdo nam bo pa potem vladal? :)

  Cefizelj,
  finta je v tem, da bi, če bi Gorenak bil na drugi strani, zanj res trdili, to kar piše intelektualec. Čeprav je seveda docela nepomembno.

 8. David, dne 10.02.2012 18:01

  Tole je navadno sovražno politiziranje. Je pa nova vlada že napovedla zmanjšanje prometnih kazni za prekrške. Pohvalno in nujno. In tudi Križaničevih 50 eur dovoljenega dviga bodo popravili. Gorenak je pa neprimerno boljši kader od Kresalove, tako da ….. Verjamem pa, da gre marsikomu na živce. To je zelo človeško.

 9. zoran, dne 10.02.2012 18:34

  David, kazni je treba samo še vezat na plačo, trenutne pa naj ostanejo za “socialce”. ČE voziš po zakonu, te še tako velika kazen nič gane.

  Sicer pa dajte anketo med ljudi, ali hočejo samoupravni socializem nazaj? Danes uspevajo samo tisti, ki jim v prejšnjem sistemu niso pustili krast.

 10. David, dne 10.02.2012 18:43

  Državljani, ki smo vedno bili odvisni od sebe in ne od državnih pogodb, prihvatizacij ter kriminala želimo samo vladavino prava. Kurji tatovi lahko vsak dan vidijo, kako je sistem učinkovit, ker dejansko dela, medtem, ko pri vseh ostalih levih in desnih političnih ribah zataji do onemoglosti. Dokler ne bo delo cenjeno in bodo spoštovani lumpi, ki nam kradejo pred očmi, nam ne pomaga nič. Policija in sodišča bi morala delati tako, kot se za pravno državo, članico EU tudi spodobi. Bil bi paradoks, ker bi sedeli takorekoč vsi “veliki”. To se pa ne bo zgodilo. Torej, Slovenija ostaja balkanska državica.

 11. Blog Opozicija Norcem, dne 11.02.2012 00:21

  Rekli so, da boto tudi znižali cene bencina za 10 odstotkov. Bomo videli, kako bo…

 12. APM, dne 11.02.2012 17:48

  Rado, v Nuernbergu je bil proces proti nacističnim zločincem. Kolkor vem, so tam obsodili zločinski vrh. V Sloveniji pa ni bilobtožen nihče. S tem sicer nočem reči,da so udbovski zločini enaki nacističnim,posebno po letu 1970. Vendar, bila so obsojanja vrena dejanja, ki pa jih niso zagrešili VSI partijci,tudi udbovci ne. nekateri pa so le primerni za lustracijo,žal pa so nedotakljivi, ker so si tako naravnali zakonodajo.

 13. Vinko, dne 19.02.2012 10:47
 14. Rado, dne 24.02.2012 06:22
  Rado

  “Vendar, bila so obsojanja vrena dejanja, ki pa jih niso zagrešili VSI partijci,tudi udbovci ne.”

  No vidiš APM, 1) če jih niso zagrešili vsi potem ne more biti lustracije, ampak je lahko le sojenje.
  2) če ne gre za zločine proti človeštvu, potem jih ne moremo soditi po današnjem pravu, ampak po takratnem. Takratni pravni red je marsikaj dovoljeval, česar današnji ne.

  Torej je brezveze gledat nazaj!

 15. avdentičen, dne 28.07.2013 17:44

  Rado, si danes zopet avdentičen??? Intelektualec press

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Februar 2012
  P T S Č P S N
  « Jan   Mar »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  272829