Vidite, kako lahko človek hitro spremeni način govora. Spomnite se, kako je Janša, ko je bil v opoziciji vedno govoril, da ne more podpreti Pahorjevih reform, ker niso usklajene s socialnimi partnerji. To so tudi njegovi mediji vedno natolčevali, da Pahor nima pokojninske reforme usklajene s socailnimi partnerji ter da je to protiustavno. Kar na enkrat pa je ta človek, Ivan, ko je Pahorjevim reformam odrekel podporo, ker se z njimi ni uspel dogovoriti oziroma uskladiti s sindikati.

Danes je situacija obratna, Janše ja za krmilom, in če je v opoziciji opravičeval svoj NE Pahorjevim reformam zaradi nestrinjem socialnih partnerjev, pa tokrat enako in še hujše dela on. Že vnaprej jim je povedal, da bo tako kot bo on rekel, in se lahko postavijo na glavo. Ko je bil v opozciji je Janša zelo rad povzemal mnenja sindikatov, zaradi tega, da je lahko rušil Pahorjevo vlado, sedaj pa bo delal poplnoma drugače, kot je do sedaj. Tukaj se vidi v povojih napad na socialno in pravno državo, s takšnimi stališči bodo sindikati kmalu organizirali kakšne proteste, če ne celo referendume. Takrat pa, upam, da bo Pahor in Jaković rekel, da ne bodo podprli reforme, zato, ker niso usklajene s socialnimi partnerji!

Ljudje, kriza ni od leta 2012, temveč je tukaj že od leta 2009, kako to, da je lahko Janša takrat brez problemov rušil in nasprotoval vsaki Pahorjevi reformi, sedaj pa ostali (očitno niti sindikati) tega ne bodo morali delati? Jasno je, da bo Janša delal zelo podobne reforme kot Pahor, še več, večina bo verjetno kar prekopiranih… bo še zelo zanimivo. Kako sedaj po TV-ju govorijo: “upajmo, da bo bodoča opozicija dovolj zrela…”, ja, ljudje, zakaj se pa tega niste nikoli vprašali, ko je bil Janša v opoziciji, ko je nasprotoval vsemu, kar je rekel Pahor, četudi je to pomenilo, da bo Slovenija padla še v globjo krizo? Smešno in žalostno!

Preberite še: Če je SDS rušila Pahorjevo vlado, zakaj kar na enkrat Pahor ne sme rušiti Janševe?

 • Share/Bookmark

Komentarji12 komentarjev

 1. Če je SDS rušila Pahorjevo vlado, zakaj sedaj kar na enkrat Pahor ne sem rušiti Janševe? : Edina prava opozicija norcem!, dne 25.01.2012 18:55

  [...] Janša zagrozil sindikatom: Lahko zahtevate, kar hočete – če ne bo financ, ne bo posluha. [...]

 2. NoMercy, dne 25.01.2012 19:26
  NoMercy

  saj za zdravstvo in penzije, ki ju obvezno plačujemo tudi ne bo €, pa še za marsikaj ne :)

 3. Sandi, dne 26.01.2012 08:28

  Pahor je imel “mehak” način zategovanja pasu, pa ste ga Sindikati po navodilih Janše minirali z referendumi.

  Alo Sinikati, kje ste junaki, ki vlečete le dobre plače. Delavci le plačujejo članarine, za sindikalni “LARIFARI”.

  Tukaj je dokaz kdo ste. Janša vam je jasno povedal, da ste bedaki. Pomagali ste mu do oblasti in to je bilo v naprej dogovorjeno.

  NE, HVALA ZA NESPOSOBNOST STARIH SINDIKALNIH LIDERJEV!

 4. Zmrda, dne 26.01.2012 08:38

  Res. In če se spomnimo še malo bolj nazaj, med 04-08 je reforme predlagala Janševa vlada in so jih zminirali sindikati in Pahor. Takle mamo :)

 5. Leone, dne 26.01.2012 13:37

  Le malo počakajte in videli boste 1. kako bo ulica odnesla janšo in 2. kakšni nemiri bodo. Kar smo gledali nekoč po TV nekje daleč stran od nas, bo v nekaj mesecih tukaj! Definitivno in absolutno. Pa srečno vukojebina slovenska.

 6. haložanka, dne 26.01.2012 18:31

  SDS je Pahorju rušila vse reforme, s pomočjo nesposobnih vodij sindikatov, ker koker ni bil z njimi usklajen. Lari fari, samo izgovor, da so ga lahko zrušili, Pahor pa ni bil sposoben udariti po mizi, preprosto premehak in prevelik humanist.Pahor je poštenjak, da takšnega že dolgo ni bilo in kmalu nebo na vladi, poštenjake zveri hitro požrejo. Dvoličnost akterjev SDS bo kmalu vsem jasna. Odprto pismo Pahorju, pomeni samo to, da bi radi imeli v svojih rokah zakonodajno in izvršilno oblast, na ta način bi minimalizirali levico. Samo spomnimo se kako je JJ pred odhodom iz oblasti kadroval.

 7. David, dne 26.01.2012 18:37

  Slovenijo postaviti na pravo pot je misija nemogoče. Puntajo in bunijo se sami taki, ki v življenju še za svoj denar niso delali. Upam, da zmanjka denarja za čim več, razen šolstvo in zdravstvo. Dovolj je zapravljanja denarja, ki ga ni. In dovolj je zapravljanja denarja podjetij in ljudi, ki delajo dodano vrednost v naši državi.

 8. Daly, dne 28.01.2012 08:30

  Zakaj čudenje nad bodočo ablastjo? Hudobni klovni, oblečeni v belo, s črnimi dušami, bodo spet vladali. To ste izvolili, to imejte. Boljšega si neka Slo ne zasluži. Hlapci pač.En očenaš na dan bo pa obvezen.

 9. mm, dne 28.01.2012 08:33

  problemi pogosto tičijo v glavah, pri tistih, ki za nameček zraven še sovražijo- tudi v srcu.
  Upam, da se zdajšnja vlada, ki prihaja v parlament, zaveda, da bodo njihovi nasprotniki- skupaj z mediji- sproti spreminjali vsak drobec zlata v gore dreka.
  In res- krasno je že danes, ko se še nič ne dogaja- groziti z ulico….
  Krasno in nepozabno….

  Člvoek ob takih neumnostih pade v skušnjavo, da si enostavno zaželi, da vse skupaj vzel hudič.

 10. dare, dne 28.01.2012 13:08
  dare

  Kot delavec si bom privoščil smrtni greh in dodal samo to, da upam, da bo Janša ( ali pa kdo drug) znal pristriči perutničke sindikatom. To so za moje pojma namreč najbolj tipične pijavke v celem gnilem sistemu. Banda, ki se redi na tem, da družno z delodajalci dela proti delavstvu, ki jim za kamuflažo vsake toliko vrže v obraz pest peska, jih obleče v plastične lajpčke in jim stala piščalke, da lahko tako klovnovsko dve uri rogovilijo po Ljubljani. Aja, pa buteljka za nov let!

 11. chef, dne 28.01.2012 15:43
  chef

  V drek nas je pšotegnila politika. Sindikati pa so krivi, da iz tega dreka ne moremo splavat. Škodljivi so enako kot Pahor ali Janša in jazu jih imam poln kurac. Mene ne zastopa noben sindikat, država me pa lupi na vseh koncih in krajih. In seveda, bolj ko sem priden, več ji moram dat.

 12. Daly, dne 2.02.2012 19:43

  Haha, Dare,delavec : Ja, mesija Jajceglavec nas bo rešil.Zunaj bosta zastavo vihtela Kahel in Ludomila-Burda, znotraj pa bo s pendrekom mahal Gorenak-sveti oče. Eva B. bo pa športnike nadzirala, da ne bodo preveč na levem krilu.ta vlada zlobnih, nesposobnih klovnov je češnja na vrhu sesute, pokvarjene torte. Trula višnja. Za njimi samo še masten pljunek. Konec koncev, rešitev je blizu. Dno smo pričakali z mesijo.Z njim se je začelo, z njim se bo končalo. Mogoče bo pa še enkrat bolje.
  No, vsaj kulturo bomo imeli. Ki bo šla v ilegalo.Ampak, takrat je najboljša.Udarna, nevarna.OF nove dobe. Amen.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Januar 2012
  P T S Č P S N
  « Dec   Feb »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031