Zanimive so mi izjave desničarjev, ko pravijo, da sedaj v teh kriznih časih ni lepo metati polen pod noge, a kaj, ko tudi v zadnjih treh letih ni bil čas za takšno otroško preigravanje in rušenje Pahorjeve vlade, pa so v SDS in ostalih strankah to vseeno počeli z največjim veseljem.

Sedaj me zanima, zakaj, kar tako na enkrat to ni več dovoljeno? Slovenija je v recesiji že od leta 2009, pa to SDS ni zaustavilo, da ne bi nasprotovala vsaki ključni reformi s povsem izmišljenimi razlogi. Zelo radi so poudarjali, da ne morejo podpreti nečesa, kar ni usklajeno s socialnimi partnerji. No ja, sedaj bo tudi Janša videl, kako trmasti so v sindikatih, saj bo moral v javnost lansirati nepriljubljene, a pomembne reforme, prav takšne kot jih je moral Pahor oziroma minister Svetlik. Bomo potem videli reakcije ljudi, še posebej pa desničarjev, ki so bili najprej po službeni dolžnosti proti, sedaj pa bodo začeli govoriti čisto drugače, ker bo te reforme »delal« Janša.

Zakaj Pahor in Janković ne smeta igrati iste igre kot jo je Janša? Država ni v krizi šele sedaj, v letu 2012, ampak je že tri leta, v teh treh letih je Janša izkoristil vse svoje znanje, da bi rušil Pahorjevo vlado, četudi je mogel ustvariti takšne afere, ki niso niti imele zveze s tisti, na katere so letele.

Jaz ne vidim nobenega problema, zakaj ne bi bodo opozicija nasprotovala vsemu kar bo predlagala Janševa vlada. Naj bodo pravila igre za vse enaka, ne da je sedaj, ko bo Janša na čelu koalicije, kar na enkrat to prepovedano. Na žalost pa Pahor ni takšen človek, da bi nečemu nasprotoval le zato, da bi predlagatelja prikazal v slabi luči, je preveč pošten. Bomo videli, kolikokrat bo opozicija zahtevala oziroma predlagala referendum, tako kot je to večkrat storila desna opozicija.

Ko sem o tem problemu že enkrat pisal, da Janševa vlada nasprotuje vsemu, kar reče Pahorjeva vlada, so mi komentatorji napisali, da je to pač njihova naloga in da se to od njih pričakuje. No, upam, da se bo tega držali tudi v bodoči opoziciji, naj, tako kot so to delali v SDS, umetno ustvarjajo strah in ljudi opozarjajo na grozovite posledica morebitnega sprejetja določenih reform.

Preberite še: Janša zagrozil sindikatom: Lahko zahtevate kar hočete – če ne bo denarja, ne bo posluha.

 • Share/Bookmark

Komentarji4 komentarjev

 1. stricmarc, dne 25.01.2012 18:16

  Z destrukcijo se ne pride daleč. Janša je sicer prišel ( bo) do oblasti, vendar je tako kar prav. V letih konjukture ( domače in svetovne) je lahko predsednik vlade skoraj vsak. Sedaj pa bo imel priložnost, da se pokaže. Seveda pa bomo od njega po preiskušenem receptu poslušali le to, kakšno dediščino je dobil. Vendar so časi takšni, da se bo moral preoblikovati v zrelega politika ( za kar tudi ima nekaj potencialov) ali pa ga bodo rezultati odpihnili na smetišče zgodovine. Bomo videli.

 2. Pepi, dne 25.01.2012 18:32
  Pepi

  Ti to resno? Sej… ne rečem, to kar je počel Janša zadnja tri leta, je nesprejemljivo in ga tud ne podpiram. Ampak ti dejansko spodbujaš nadaljevanje tega sranja? Ta “zdej jim bomo pa vrnil” mentalitata je tolk otročja in na prvo žogo, da to ni res. Ugan, kdo v končni fazi najebe. Mislm… ne morem verjet, da se folk lažje poistoveti z neko politično opcijo, kot pa z državo, ki se ta moment dobesedno trga na pol.

 3. NoMercy, dne 25.01.2012 19:48
  NoMercy

  btw: Pahorja je (žal!!) rušila njegova “koalicija” (zaradi lastnih “neumnosti/prevzetnosti”) … in Računsko sodišče :)
  Opozicija je samo spodmikala kamenčke pod skalami, da so se lahko rušile :P

  bdw2: JJ pa še vedno ni spodnesla ne Orožarska, ne Depala vas … še Patria slabo kaže, da ga bo zapacala (uff … le zakaj mediji v tej zvezi vedno poudarjajo vse razen listka v sodnem spisu, da se JJ NI hotel srečati z lobisti Patrie) (pa mi JJ ni všeč že od leta 1986 :) )

 4. Janša zagrozil sindikatom: Lahko zahtevate, kar hočete – če ne bo financ, ne bo posluha. : Edina prava opozicija norcem!, dne 26.01.2012 10:19

  [...] Če je SDS rušila Pahorjevo vlado, zakaj sedaj kar na enkrat Pahor ne sem rušiti Janševe? [...]

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Januar 2012
  P T S Č P S N
  « Dec   Feb »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031