Vse desničarske stranke so pred volitvami, ko so upale na veliko zmago Janševe vlade, so dejale, da je prav, da Slovenija dobi pomladno vlado. Takrat so mislili, da imajo dovolj podpore, a sedaj se je izkazalo, da je nimajo, imajo zagotovljenih le 44 glasov, s čimer pa ne morejo narediti vlade. Bi bilo pa zanimivo, kako bi ob tem glasovala manjšinska poslanca, če bi tudi v tem primeri se vzdržala glasovanja, da ne bi bila jeziček na tehtnici. Mogoče bomo še videli.

Izključevanje pred volitvam se očita le Jankoviću, a izključevali so tudi na desnici – in to veliko prej kot Janković. Vedno ob vsaki priliki, v vsakem intervjuju, izjavi, so govorili, da se mora sestaviti pomladna koalicija, dejstvo, da niti NSi, SLS in DLGV niso pomladne stranke seveda ni pomembno, to besedo uporabljajo zato, ker se lepše sliši, za propagando je dobro. Kljub temu, so vedno govorili le in samo o pomladni vladi, v katere pa jasno ne spadata ne SD in DeSus, torej izključevanje se je začelo že takrat.

Še en razlog je, zakaj se Pahor niti DeSus ne bi smela pridružiti temu skupku desničarskih strank. Zato ker oni so koalicijsko pogodbo več ali manj uskladili, te pogajanja pa so potekala brez SD in Desus, ki jih sedaj vabijo v pogovore, malce prepozno se mi zdi, ker je tako že vse zaključeno. Zakaj pa niso SD in Desus vabili tudi takrat ko so se še pogajali z Jankovićem? LDGV so, Pahorja pa ne? To so naredili predvsem zaradi tega, ker bodo lahko potem v javnosti govorili, da so povabili SD, oni pa se niso odzvali in so igrali politiko izključevanja! To taktiko so že uporabili in jo bodo še vnaprej! Pahor bi lahko ravnal podobno kot Virant, ko se je fiktivno pogajal s Jankovićem, kljub temu, da je vedel da ne bo podprl Jankovića in bo tekel nazaj Janši, ampak pomembno je kako zgleda pred javnostjo. Virant ni šel v Jankovićevo vlado, čeprav je ta v koalicijsko pogodbo vključil vse njegove predloge in zahteve. To potrjuje tezo, da Virant ni nikoli imel namena biti v koaliciji z Jankovićem. Pahor bi rekel, dobro, se bom pogajal z Janšo, ki pa mu tako ali tako ne bo namenil večjega vpliva v vladi, tako da bo le stranski igralec.

Sicer pa, Pahor bi bil v tej vladi le stranko kolo, nekakšen grešni kozel za vse težave in bodoče probleme. Naj preprosto reče, tako kot so včeraj vse desne stranke, da bo konstruktivno sodeloval z vlado iz opozicije.

 • Share/Bookmark

Komentarji5 komentarjev

 1. Gorazd, dne 13.01.2012 08:12

  Blodnje intelektualca – a si končal pospešen program v Kumrovcu (al s pa trenerkar)?

 2. iggo, dne 13.01.2012 08:22

  PA KAJ STE ENI TAKO OBSEDENI Z JANKOVIĆEM
  ti si res ne zaslužiš imena intelektualec,poglej dejstvo je da zokija nihče ne mara v parlamentu to se je že zdaj pokazalo 2x v DZ in če ima ta vaš veliki lider obkrožen z prestopniki iz LDSa ,Zaresa in SD ja res takšno podpšoro bi že zdaj lahko sestavil vlado,tako pa mu to nikdar ne bo uspelo,ker kot je že sam izjavil da eno govori drugo pa dela.plus tega se na zokija ves čas lepi korupcija,kot so zemljišča,laži v vezi z premoženji elekta,stožice,samomori podjetnikov,kupovanje glasov v parlamentu in še bi lahko našteval

 3. desnolevo, dne 13.01.2012 08:29

  no, meni tole deluje pa zgrešeno razmišljanje, če ne že stereotipno in zavrto.

  Roko na srce – ZJ deluje že navzven nezanesljivo, zato se ne čudim, da imajo mnogi opravičene pomisleke glede sodelovanja z njim. ZJ za moje pojme ni iskren do javnosti in veliko stvari bodisi izkrivlja, jih napihuje ali pa dramatizira – odvisno kaj želi doseči. Večino stvari, če ne vse, predvsem obljube ali zaveze gradi “na dani besedi”, kot davnih včasih kmetje za kos zemlje, ko še niso pisali pogodb ? Ne pride na sejo o finančni krizi države, ker on že vse to ve (kot da drugi ne)? Ima pravico iti na kavo s komerkoli, namesto v DZ, ko pride iz službene poti, pa je nemoralno da mu to kdo očita ? Napiše 10 strani koalicijske pogodbe ker so zanj pomembna le izhodišča – vse ostalo pa obvisi v zraku ali pa doreče ustno ? Zakaj se potem še čudite, da se dvomi v njegove poštene namene ? Če so programi tako zelo podobni, zakaj se kar ne prekopirajo koalicijsko pogodbo in ustanovijo le eno, večinsko stranko ?

  Zelo prav je – boste videli da bo to res najbolje za vse – da ZJ vsaj zaenkrat še ne pride na oblast. Če se je odločil že za politiko, naj se prvo izkaže kot poslanec v DZ in si prisluži zaupanje. Kar groza me je, da bi s takim razmišljanjem, kot ga sedaj ima vladal Sloveniji. Pa še sam pravi, da se ne bo spremenil in da je tak, kakršen je !?!

  Mislim pa, da tak, kakršen je ne more vladati in pika.

 4. jin, dne 13.01.2012 12:33

  Zoran Janković ne bo predsednik vlade, Janez Janša pa tudi težko da bo, ali da bo dolgo. Če bo v koalicijo dobil DeSUS, mu bo ta blokiral ostrejše reforme in ker bo potem Slovenija še nazadovala, bo prišlo do sesutja tudi te vlade in do predčasnih volitev. Težko je vladati s tremi strankami, kako je šele s petimi?

  In potem so seveda še referendumi. Ne gre pričakovati, da bo PS kaj drugačna opozicija kot SDS in da ne bo vladi metala polena pod noge, s ciljem, da jo čim prej onemogoči.

  Že zaradi vsega tega je za SD najbololj pametno, da ostane v opoziciji, ker bo tako še največ pridobila. Ljudje ne bodo zadovoljni z vlado, ki jim bo hotela zategovati pasove pa je ta Jankovićeva ali Janševa.

 5. Afnogunc, dne 13.01.2012 17:19

  Dalj ko bomo brez vlade, bolj nam bo padla boniteta, in tako bo propadla možnost zadolževanja. Brez tega pa ne bo denarja za javni sektor, ki je večinsko bolj naklonjen levim strankam. Zato tisti, ki ste odvisni od javnega denarja in govorite naj Pahor ne gre v koalicijo z Janšo, ne veste kaj vas čaka v prihodnje. Pa prav je tako, treznjenje naj traja vsaj nekaj let. Čas bo torej prinesel slavno “resetiranje” kjer se bo na novo vzpostavilo ravnovesje med javnim in realnim sektorjem, ki bo v bodoče veliko bolj prijazen do ljudi ki ustvarjajo realno vrednost in jo priznava trg. Spoznati bo treba, da gospodarstvo tisto, ki preživlja državne uslužbence in ne obratno. Utvar o “pridobljenih pravicah” priviligirancev bo za vedno konec. Verjeti je treba, da je tudi med birokrati kaj sposobnih ljudi, ki si bodo znali priskrbeti pametno delo. Tistim delavkam , ki jim pa to ne bo šlo pa še vedno preostane kakšna stara obrt, in če obvlada (med delom) po angleško “OOOOOOOOO maj gaaaaat”, bo to le dokaz, da leta silnega šolanja le ni vrgla proč.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Januar 2012
  P T S Č P S N
  « Dec   Feb »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031