Revija Demokracija, ki je v solasti stranke SDS, je naredila naslovnico, kjer Kučana prikazujejo kot mafijskega šefa, za naslov so pa dali, da Kučanovo omrežje vztrajno išče novega Puckota na desnici.

Po glasovanju v DZ za podporo Zoranu Jankoviću, ko naj bi ta imel zagotovljenih 44 glasov, se je situacija obrnila in je nekdo iz leve glasoval proti, nekdo pa je oddal neveljavno glasovnico. Revija Demokracija je trdila, da je Kučanov klan tako močen, da že bodo našli podporo posameznikov tudi na desnici, kar se seveda ni zgodilo, predvsem zato, ker Kučanov klan kot ga predstavljajo v revijah Reporter in Demokracija, v stranki SDS in Politikisu, dejansko ne obstaja, ali pa ni tako močan, kot hočejo zastraševati javnost v omenjenih desničarskih trobilih. Če bi bil Janković zglasovan, bi ta novica mogoče vzdržala, a sedaj ko je pogrnil, pa se je izkazalo, da je Kučanov klan le v glavah desničarjev, kot nekakšen skupni strah, strah pred veliko strašno skivnostjo.

Seveda Kučanov klan oz. omrežje ne obstaja, ta teorija zarote je zrasla na zelniku vodilnih desničarjev, ker s tem strašijo naivne ovčice, ki dejansko verjamejo, da vse niti na levici vleče Kučan iz ozadja – t.i. botri. Seveda, s ponavljanjem te zgodbico so dosegli, da večina desničarskih falang verjame tej pravljici. Revija Demokracija in Repoter je močno obsedena s Kučanom in njegovo domnevno mrežo, skoraj že bolestno, in kočno se je pokazalo, da Kučan nima takšnega vpliva, kakor nas hitijo prepričevati. Če bi ga imel, potem bi Janković z lahkoto prestal glasovanje.

Teorija zarote, da je Kučan vodja celotne levice iz ozadja, je po mojem nastala zato, da se preusmerja pozornost z absolutnega liderja na celotni desnici – Ivana Janšo. Kdor je danes poslušal izjave poslanskih skupin iz desnice, je lahko opazil, da so vse tri stranke (SLS, NSi in SDS) govorile enako, vse so začele v tem smislu, da si relativni zmagovalec zasluži, da dobi priložnost sestaviti vlado. To seveda ni čudno, saj so smernice, kako napisati izkjvo oz. govor prišle od istega vira – konvertita, ki vzvode ne vleče iz ozadja, temveč vsem na očem, v prvih vrstah.

Ljude nam govorijo, da je bilo to, kar so naredili demokratično, toda ali je neglasovanje demokratično? Ne, seveda ni. V prejšnjem sistemu nismo glasovali, zato smo hoteli demokracijo, v kateri pa spte ne volijo, kar jim je to v interesu, tako kot je bilo komunistični oblasti v SFRJ v interesu, da se ne voli.  Dr. Vlado Miheljak je lepo povedal za 24ur.com, ko je izjavil, da se je tokrat prvič zgodilo, da je bila poslancem odrečena pravica odločanja po svoji vesti – več o izjavi si preberite na tej povezavi!

Nekje sem celo zasledil izjavo, da gre levici in Kučanu v nos Janša zato, ker on nima botrov iz ozadja, in se odloča po lastni volji. Ja, seveda nima Janša botrov iz ozadja, če pa je on ta “boter iz ozdaja” oziroma on je boter iz ospredja, Janša je alfa in omega na desnici, to je tudi pokazal s tem, ko je uspel Viranta zvleči nazaj na desno. Janša je vodja, vse ostale stranke na desnici so bolj ali manj njegovi sateliti, še posebej NSi in DLGV.

Eden na levici je glasoval proti in eden je oddal neveljavno glasovnico, to pomeni, da ima Majer bistveno večjo moč kot vsemogočni boter udbomafije iz Murgelj. Kaj to pomeni? Se moramo bati ali nam lahko odleže?

 • Share/Bookmark

Komentarji10 komentarjev

 1. Veleposlanik ZDA ima Slovenijo za državo tretjega sveta; Stanovnikov govor na mestu : Edina prava opozicija norcem!, dne 11.01.2012 18:14

  [...] Janšev klan je očitno močnejši od Kučanovega [...]

 2. Rado, dne 11.01.2012 18:50
  Rado

  Prehitel si me.
  Sem hotel pravkar napisati nekaj podobnega.

  Kučanovega klana seveda ni – v smislu, da bi Kučan imel organizacijo aparatčikov, ki bi prenašali njegova povelja navzdol.
  Največ je to, da je kakšnemu voditelju stranke kaj sugeriral. On ga je pa poslušal, ali pa ne. Intelektualni krog levice nasploh, pa tako, ali tako ni enoten.

  Na desnici pa imamo Janšo z nedvomno bolj homogeno podporo Zbora za Republiko.
  In imamo Janšo, ki s svojo ekipo zadnjih nekaj let vodi specialno vojno zoper voditelje levice. Nobene druge razlage namreč ni mogoče najti za brezplačnike, za internetne skeče, ki smešijo voditelje levice, za koncentrirana blatenja v spletnih medijih, za falsificiranje arhivskih dokumentov z namenom diskreditacije predsenika, . . .

 3. Gost, dne 11.01.2012 19:09

  Levičarji, kaj ko bi malo razmislili o dejanjih človeka, ki naj bi postal mandatar (Janković)? Ne gre se za poreklo, ampak njegova dejanja. Pravite, da Kučanovega klana ni? Si predstavljate, da bi prišel v parlament Šrot, Bavčar, celo Hilda Tovšak? Prva dva sta bila izpljunjena iz Kučanovega klana, ker nista hotela deliti deleža z Jankovićem (Merkator bi si morali razdeliti na 3 dele (med 3 tajkune), pa ga nista hotela deliti z Jankovićem). Osovraženje s strani javnosti ni nič drugega kot Jankovićevo maščevanje ali maščevanja Kučanovega klana. To se sicer dobro ve. In to dokazuje, da je Kučanov klan resničen. Sicer bi imel Šrot in Bavčar enako moč kot Jankovič in zakaj je nima? Zakaj sta Bavčar in Štrot odvržena in spoznana za tajkuna in osovražena s strani javnosti, Jankovič pa ne, zanj velja ravno kontra, on je celo zmagal na volitvah, čeprav ima več premoženja od njiju? Take stvari so dokaz Kučanovega klana in moči, seveda za tiste z nekaj pameti.
  Ampak država pa deluje na višji inštanci. Gre se za EU. Premir se mora pogovarjati s EU, Ameriko, svetom. To ni več neka lokalna mafijska udbomafijska elita, ki bi jo svet pustil na miru. Slovenija je vendar del EU. In nedolgo nazaj so v EU parlamentu sprejeli zakon o moralnosti in etičnosti poslancev. Očitno ne zastoj.

 4. Stric Marč, dne 11.01.2012 19:54

  Janšev klan je nadmudrio Kučanovega , ker ni dvignil glasovnic in s tem onemogočil trgovca Zorana. Bo pa predsednik države v zadregi, ker se vidi, da ne želi Janše na oblasti. Kako to preprečiti, to je zdaj vprašanje? Jaz bi rad videl Janšo na oblasti; da enkrat pokaže, kaj zna in da bo vlekel vse tiste poteze, ki jih je pri Pahorju zaminiral.Dokler smo v EU ne more neki mali diktator osedlati hrbet naroda. Zato so grožnje z Janšo diktatorjem predimenzionirane. Res pa je, da se bodo omrežja ,ki se napajajo na državi, zamajala in spremenil se bo vrstni red prisklednikov. Ampak to malega človeka ne tangira.

 5. mikstone, dne 11.01.2012 23:19

  Majer je CAPO

 6. nevenka, dne 12.01.2012 08:00
  nevenka

  Gost ne preusmerjaj debate. to je tipična desničarska poza izdelana do potankosti.
  Še NSi kokoš se kar smehlja in stresa take, da smrdijo po hinavščini točno do nebes, ki jih ta gospa gotovo ne bo videla. Naučeno vedenje z očitnim načrtom v ozadju.
  In štirje neveljavni glasovi?! Saj niso blesavi, da ne bi znali veljavno glasovati!
  To je bil nož v hrbet in Janšev “nežni vpliv”.
  Prepričana sem, da je šlo za izsiljevanje.
  Menim, da zna Janša delovati huje od tako popljuvane UDBE.

 7. nevenka, dne 12.01.2012 08:02
  nevenka

  V glavnem – ničesar demokratičnega ne vidim v delovanju desnice, pač pa boj za oblast na žive in mrtve. Dobesedno.

 8. heidi, dne 12.01.2012 08:32

  glasovanje je bilo pričakovano.

 9. Stane, dne 12.01.2012 15:55

  Dragi moji levičarji ,vladali ste nam šesnajst let in pol od enaindvajsetih letih in pol , na pedeset let podlage in to zelo diktatorsko brez kompromisov ,obnašali ste se arogantno , bili ste nedostopni , oglejte si vašo preteklost kaj vse ste počeli in kako ste kršili človekove pravice sploh vaši predhodniki , osebno sem to občutil na svoji koži in moji starši enako ! Star sem 74 let in verjemite mi da govorim resnico , seveda niste vsi takšni , da se razumemo , nemorem razumeti , da nekater od teh imajo tako oprane možgane , da vse to negirajo , še danes nosim posledice grobega ravnanja in deskreditacije vaših pedhodnikov , kar se mi pozna tudi pri pokojnini in to se bo vleklo do moje smrti ! Nemorem vse obrazložiti , ker je preveč tega , da bi me lažje razumeli . Marsikomu od vaših sem povedal moj primer , pa mi nihče ni dejal to je bilo pa resnično grdo in krivično dejanje , to se pravi,da takšna dejanja podpirajo ali vas naj še potem cenim in spoštujem , poskušate se postaviti v moj položaj. Tolažim se s tem , da nisem edini in da so nekateri doživeli še hujše stvari ,tisti ko imajo krvave roke in druge grehe zame ne morejo biti demokrati in gospodje naj bojo še kar tovariši, ker se tako tudi obnašajo,žalostno pa je , da je veliko mladih takšnih ! Zato bi bilo prav , da po dolgem času dobi desnica možnost , da kaj naredi za to našo osamosvojeno in lepo državico in upamo , da bo imela uspeh , zahodne države jo podpirajo pa če nam je prav ali ne ,sem velik domoljub in ravno to manjka našim SLOVENCEM ,če bi bili bi tud rezultat volitev bil drugačen ,povedal sem vam odkritosrčno in tako kakor sem prepričan , da je prav ! Pa SREČNO !!!!

 10. Sašo Vidovič, dne 9.06.2012 15:52

  vam nekaj povem Kučan mi gre pošteno na živce zakaj ne more uživat z vnuki v pokoju. Jebe celi sistem in naj bolj pa na jebemo mi. Prav požrešen je povrh vsega pa še antipatičen in mislim da je celo malo dementen glede na to da je silil in forisral Jankovića. Tale Janković pa itak glumi in sploh ni pod Kučanovo kontrolo ampak totalno pod kontrolo Beograjske mafije. Lahko smo srečni da se je končalo kod se je. Ker
  drugače bi danes jedli krompir in to na veliko pa še vsi bi ga mogli v Merkatorju kupit. Tisti drugi tako imenovani PEDERSKI klan z našim Danilotom na čelu pa je pred propadom ker Turkec nima takšne podpore v lj kod Jankovič. Virant ki pa ga je če še kdo ne ve nastavil prav Danilo pa je šel k Janši na koncu samo zaradi tega ker ima Janša kup dokumentov ki bi ga pokopali. Janša pa je vsega kriv zato ker ima pač rad SLOVENCE in SLOVENIJO v nasprotju z ostalimi BOTRI in z nasprotju z vso smetano naše politike ki živi v blodnji da smo premajhni za obstajat če nas neki NAD BOTRI BOTROV ne bojo ščitili. Zato sem za Janšo ker vsaj vem koliko ukrade in vem da to tu ostane ne pa na Cipru. In vsaj vem da ima JANEZ jajca taka kod jih Kučan in Janković skupaj z svojimi izgubljenimi z manipuliranimi kadri ne premoreta.HVALA da ste brali iskreno resnico.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Januar 2012
  P T S Č P S N
  « Dec   Feb »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031