Gregor Virant noče vstopiti v vlado, ki naj bi jo sestavil do predvčerajšnjem še vodilni kandidat za sestavo vlade, Zoran Janković (PS). Virant, kot tudi vse ostale stranke, imajo za vstop v koalicijo nenormalne in nedosegljive želje, zdi se, da Virant, Žerjav in Erjavec sestavljajo vladno koalicijo in ne zmagovalec volitev Janković. S takšnimi pogoji, ki jih predstavljajo javnosti, nikakor ne bodo prišli v koalicijo, in zdi se, da je prav to njihov namen – biti v varni opoziciji, kjer ne rabiš dokazovati svojih sposobnosti ali realizirati nemogočih predvolilnih obljub!

Virant je naprej hotel, da njegova stranka dobi pravosodnega in notranjega ministra, kar pa Janković verjetno ni pristal, zato so v Virantovi stranki potegnili nov razlog, da bodo stopili v koalicijo, če bo vanjo vstopila tudi SLS. Kar je smešno, če vemo, da predsednik SLS Žerjav že nekaj časa vztraja, da ne bodo stopili v koalicijo z Jankovićem, kar se je vedelo že pred volitvami, da od desnih in skrajno desničarskih strank ne moremo in ne smemo pričakovati koalicije z Zoranom Jankovićem. Ni bil Zoran prvi, ki je rekel, da ne bi sodeloval z SDS, ni Zoran prvi začel z izključevanjem. Prvi so to začeli prav na desni strani, predvsem v NSi in SLS, od SDS pa lahko njihove izjave za medije, da so pripravljeni sodelovati z vsakomur in da ne izključujejo, kar preprosto ignoriramo na podlagi njihovih dejanj iz zadnjih 18 let, še posebej pa zadnjih teh let, ko so na nizkoten način s pomočjo zvestih medijev rušili Pahorjevo vlado.

Če se spomnite raznih soočenj na TV in radijskih postajah, stranke NSi, SLS in SDS so vseskozi zatrjevali in govorili, da hočejo, da Slovenijo v naslednjem mandatu vodijo pomladne stranke, čeprav skrajno desničarska NSi ni pomladna stranka (pač to uporabljajo v komercialne namene) – torej, da se sestavi »močna« desna pomladna koalicija, v katerih ne bi bilo prostora za Pahorja in Jankovića. To so bila prva izključevanja s strani desnih strank, to so govorili še preden je Janković izjavil, da koalicija z Janšem ni mogoča; ker tudi ni – nikoli ni bila možnost. Ne glede kaj govori Janša. Kdor tako misli, ne živi v realnem svetu in ne spremlja politike vsaj od 1993, ko je Janša prevzel SDSS. Torej vlada pred volitvami se je že izoblikovala in jasno je bilo, da bi SLS in NSi brez kakšnih zahtev stopila v koalicijo SDS-a. Vprašanje je bilo, kako bi ravnala Virantova stranka, ki je sedaj jasno pokazala, da noče biti v koaliciji z Jankovićem, čedalje bolj pa se svita, da tudi Desus noče biti v koaliciji.

Še bolj me čudi, da so se sedaj tri stranke SLS, Virantova in Desus celo dobila, da bi uskladile ali približale svoj program, to pomeni, da bi prav te tri stranke odločile, kdo bo sestavljal novo vlado – Janša ali Janković! Če v računu upoštevamo, da SLS noče biti v vladi z Jankovićem, potem tudi Virant ne bo, ker je očitno še vedno dokaj lojalen svojim desničarskim načelom in tiso, da je sredina, je čista predvolilna propaganda! To je sprevidel tudi Janša, ki sedaj počasi pridobiva Viranta na »pomladno« stran, čeprav današnje stranke nimajo kaj veliko veze s tisto osamosvojitveno pomladjo. Nekatere so novoustanovljene, druge so že nekajkrat spremenile ime in le še malo je članov, ki so dejansko sodelovali pri procesih osamosvojitve! Je pa v desničarskih strankah veliko takih, ki niso sodelovali, pa danes govorijo, koliko so »prispevali« k demokratičnim spremembam!

Če se bodo omenjene stranke poenotile v svojem programu bodo odločale komu naj gredo, SDS in NSi ali SD in PS. S tem pa bodo tudi imenovale novega mandatarja. Če se Virant in Žerjav odločite, da bosta ostala v opozicij, Desus pa ne, potem ima pozicija in opozicija vsak po 44 sedežev, s čimer pa se zelo težko vodi državo. Desus je tudi edini zavrnil interventni zakon, kar pomeni, da se ne strinja z načinom vodenja, ki je pomemben za državo, ne strinja se z reformami, in prav zaradi tega je Desus stranka, ki sploh ne bi smela biti v parlamentu! Če se ne strinjaš z bistvenimi spremembami, katere od nas zahteva celo EU, potem si v parlamentu samo zato, da delaš probleme ali da dobivaš lepo plačo za sedenje!

Že od rezultatov volitev sem pričakoval, da bo Virant tisti, ki bo določil mandatarja, in kljub temu, da so Janševa medijska trobila Viranta, in njegovega mentorja Jambreka, čisto zaničevala in zmerjala, se sedaj kaže, da Virant ni zameril Janši in da je pripravljen biti z njim tudi v koaliciji. Saj veste, v SDS imajo radi izdajalce (zato tudi takšna simpatija do domobrancev), in ni vrag, da bodo tudi Viranta toplo sprejeli v njihovo bodočo Janševo vlado.

Bo še zelo zanimivo v našem političnem prostoru. Me pa zanima, če bodo pri svojih zahtevah tudi vztrajali, če bo mandat za sestavo vlade dobil Janše, če Janković ne bo prepričal dovolj strank za vstop v njegovo vlado. Mislim, da ne bodo! Še posebej Virant, ko zahteva pravosodnega ministra, čeprav je že jasno, da bi Janše na to mesto postavil Matoza, pa se lahko Virant na glavo postavi.

 • Share/Bookmark

Komentarji16 komentarjev

 1. Blazz, dne 23.12.2011 20:43
  Blazz

  Ja, čist taprav podnaslov maš. Samooklicani intelektualec. Hahaha, nemoj

 2. Stavenskovrhski, dne 24.12.2011 06:36

  Pozdrav!

  Se strinjam s tvojim videnjem aktualnih razmer po volitvah. Mislim pa, da si zanemaril zelo pomembne “zunanje” vplive na odločitev kdo bo v dej državici vladal. In tudi vlogo Pahorja si v tem povolilnem politikantskem cirkusu spregledal, ki je veliko pomembnejša in usodnejša za Jankoviča kot je videti od daleč. Brez Pahorjevih nerazumnih manevrov bi se tudi Virantu precej drugače obraćalo in svojih skritih namer ne bi mogel tako elegantno prikriti. Janša je dosegel to kar je želel, da ga bodo sedaj drugi “prosili in ga predlagali” za mandatarja in on jih bo oziroma jih celo že je milostno uslišal. Rodil se je novo stari rešitelj Slovenije, ki je še enkrat premagal Srbe in se tako za vedno častno zapisal v zgodovino, ki jo vedno pišejo le zmagovalci.

 3. pepi, dne 24.12.2011 08:46

  vsi pozabljate da so ternutni in prejšnji politikanti skupaj na oblasti 21 let. A ni jasno da so totalno nesposobni za vodenje države. Vidijo samo svoj goli interes in visoko plačo ter mnogo drugih ugodnosti katerih mi ne vidimo.
  in končno ko se najde nekdo ki ima vse reference o svoih sposobnostih in tisti ki zahteva delo in red, disciplino se naenkrat nobena stranka oz. vodja stranke ne upa v koalicijo. Zakaj? Zato ker ne znajo nič koristnega delati za državo in ne mislijo spremenit svoje lenobe(nesposobnosti) to je to. Pa ih dajmo vprašat direktno, ali se bojite dela?

 4. libero, dne 24.12.2011 08:56

  Eh, sam ti pa si primerek totalnega nakladača!
  Sodeč po napisanem so spet “desni” vse krivi, pravzaprav se pa na “levi” še o osnovnih stvareh niso sposobni zmenit, dej ne nakladaj, ker nisi noben intelektualec, le “levo” gobezdalo.
  Tokrat lahko rečem hvala bogu za Viranta in upam, da vlado sestavijo ljudje, ki so že dokazali, da so se sposobni kaj dogovorit, vse ostalo je za nas, našo državo poden.
  Aja pa še o izključevanju, da se ne pozabi, ZJ je v enem od prvih, če ne prvih soočenj povedal, da v koalicijo z vsemi, razen SDS zato spet Intelektualec ne laži ni potvarjaj! To tako radi očitate nasprotnikom, ubistvu pa ste sami isti ali pa še slabši!
  LP

 5. Leone, dne 24.12.2011 11:12

  Obvezno bi pa bilo potrebno odstaviti daleč stran nadutega, pritlehnega in arogantnega Erjavca. Tip ni sposoben narediti čist ničesar. Se pa bogato napaja preko sproženih lepih populističnih izjav. Kako je lahko takšen šalamajzer, ki bi moral nekje barvati ograje – prišel v parlament se sprašujem. Ta človek je poden od podna tako kot Jelinčič. Le da njega je volilno telo izločilo, tega bebca pa ne!

 6. Afnogunc, dne 24.12.2011 11:36

  Edini arogantnež je Jankovič. Pa kje na svetu je videl, da bo lahko neko žensko, ki je prvič videla parlament, kar imel za predsenico. To se lahko spomni le nekdo, ki se mu niti ne sanja kako se v parlamentu sprejemajo odločitve. Tako nor pa tudi Miloševič ni bil.

  Avtor bloga v svoji pojmovni zmedi misli, da je NS skrajna desničarska stranka. Le kako bi se to dalo videti? Mogoče pa le zato, ker podpira družinski zakonik, ki bi jasno povedal, da je zakonska zveza možna le med moškim in žensko. Pri tem pa avtor verjetno misli, da je normalna zveza tista, kjer niti ni važno kdo in s kom, važno je le, da so pri roki za “uveljavitev družinske spolne zveze” pri roki še kakšni psi v garaži.

  Verjamem pa, da je take etično-bioliške zmede med volilci in poslanci Jankoviča kar precej, zato bi jo kar uzakonili. Tistih ki pa to sedaj ugotavljajo, nič več ne vleče v koalicijo s takimi degeneriranci. Najprej moralno sesutje države, potem pa še pokrasti, kar je še na voljo. To je smisel “zmagovalca” volitev, s tem da on še ni najhujši, njegovi volilci in nekatere prestopljene poslanke so še hujše.

 7. Afnogunc, dne 24.12.2011 11:41

  Popravljam ne NS, ampak NSi (Nova Slovenija).

 8. Rado, dne 24.12.2011 11:48
  Rado

  “Edini arogantnež je Jankovič.”
  Meni se zdi, da ni poglavitno vprašanje, kdo je arogantnež.
  Vsi stari parlamentarni mački so se nedvomno izkazali, kot občutno bolj vešči v zakulisnem delovanju, kot pa je tega sposoben Janković.
  A takšne može smo že imeli doslej na čelu države, pa država ni bila učinkovita.

  Daje se vtis, da so se dosedanji politični etabliranci združili proti človeku, ki je želel razhajkati dosedanji kupčkarski sistem vladanja!

 9. Afnogunc, dne 24.12.2011 12:20

  ” ……….ki je želel razhajkati dosedanji kupčkarski sistem vladanja!”

  in ga ga nadomestiti z:

  Sistemom ki ga je uveljavil v Ljubljani?
  (kjer se čudežno spremeni namembnost zemljišč v lasti Jankovičev €€€€€€€€€€€”

  Zakreditiranjem države, kot je vajen do sedaj na nižji ravni?
  (potem bi milijardo € delil “našimi” izbranci, ki stojijo zadaj in se jih Pahor boji, ker jim ni mogel stopiti na prste, saj so premočni, kot je sam izjavil.)

 10. Fejk, dne 24.12.2011 16:19

  Upam, da bodo vse politične skupine nastopile skupaj proti Jankoviću. Ta pokvarjenec ne sme nikoli postat mandatar!

 11. (jm), dne 24.12.2011 17:22

  V bistvu dela Virant to, kar bi želel delati Pahor, pa mu njegove sposobnosti tega ne dopuščajo. In potem vedno brcne v prazno.

  Virant res dela eno napako. Premalo je tiho. Janša ima tukaj precej bolje razdelano taktiko, a kaj, ko Janša z ritjo v sekundi podere kar je prej precej časa gradil.

  Jankovič je pa novinec. Glede na to, koliko časa je bil direktor (in ne, vodenje podjetja je svetlobna leta stran od vodenja vlade) in da je bil kar nekaj časa župan, je to vseeno presenetljivo. Ali se res v tem času ni nič naučil o politiki, ki je nenazadnje v bistvu umetnost možnega.

  Jankovič je od samega začetka imel skrajno možnost PS + SD + Desus. Če je to zakockal pri Desusu in delno pri SDju, potem je jasno v škripcih, in ga lahko tako Virant kot tudi Žerjav lepo pritiskata. Vsak pameten politik, bi si to možnost pustil odprto in potem poiskušal dobiti kaj več.

  Napad na Viranta s strani Jankovičevih poslancev, je v bistvu voda na mlin tako Virantu (čedalje večim je jasno, da ni prikriti agent nobenega) kot predvsem Janši.

  Za veliki finale, bodo vsi skupaj pri Turku namignili, da je prav, da se za premierja predlaga Jankovič, ki pa bo pogorel že na prvem koraku. Turk bo nato v škripcih, kaj narediti. Ali predlagati Janšo ali ne. V vsakem primeru, pa v tretjem krogu lahko Janšo predlagajo tudi njegovi poslanci.

  Če bo Janša predsednik vlade, potem Jankoviču ostane odhod. Vprašanje, če je sposoben 4 leta sedeti kot opozicija v parlamentu. Pa tudi v tem primeru, se mu bodo poslanci počasi porazgubili, marsikdo bo prešel tudi k Virantu.

  Tega se pa seveda zaveda, zato bo poiskušal sedaj s koalicijo za vsako ceno. To pa pomeni veliko zmago Viranta pa tudi Žerjava, če bo vseeno vstopil. Resnici na ljubo pa vlada sestavljena na ta način, z nagrado, ki presega volilni rezultat na eni strani in z zamerami na drugi, ne bo prav trdna in se komot konča kot Pahorjeva. Kar je pa vse znova voda na mlin Janši.

  Kakorkoli obrnemo, na koncu pride na površje znova le Janša. Ali sedaj, ali pa čez kakšno leto. Da zna počakati, je pa že pokazal.

 12. Štefan, dne 24.12.2011 17:24

  Radovan Žerjav, Ljudmila Novak, Gregor Virant so ljudje ki so svoja trdnba stališča že v predvolilnem času postavili svoja stališča, in ta stališča zagovarjajo še sedaj, zaradi tega so jih ljudje izvolili. Vsem tem je skupno, da ne pristajajo na nove prezadolžitve, dvig davkov ki so že sedaj najvišji med najvišjimi. Janković je “padel” ker je veliki večini volivcev jasno, da nam kar tako megaposojil niče ne bo dal pod ugodnimi pogoji.
  Bi ti posodil nekomu ki ti ne more in nima s čim vrniti?

 13. Afnogunc, dne 24.12.2011 18:50

  Tako kot je po teh volitvah še ni bilo. Za čas Drnovška je bilo značilno, da so se v predvolilnem času stranke oblagale le s tem kdo je zmagal, partizani ali domobranci, dodali so kvečjemu še to, da se kot misice zavzemajo za mir.

  Letos pa so novinarji, ki so zaslutili, da prihaja čas krize, zahtevali od strank, da predstavijo svoje programe in načine kako jih bodo uresničili. To pa je povzročilo, da so se končno začele stvari postavljati na svoje mesto. Čeprav so hoteli vsi biti všečni vsem, so na dan prišle razlike v videnju kje smo in kam in kako sploh hočemo.

  Iz tako predstavljenih programov je postalo razvidno, katere stranke so kontabitilne in katere ne. Čeprav sta največ pripravljenosti za resne spremembe pokazala Janša in Jankovič, pa si je slednji zaprl pot sodelovanja z izključevanjem Janše in tako ostal sam. Jankovič je vedel, da s tako močnim partnerjem, kot bi bil mogoče Janša, ne bi mogel ustreči “finančnim interesentom”, ki so ga silili na volitve. Ostane mu torej le opozicija, kar pa mu ne diši. Jasno je, da bo spokal nazaj za župana, kot prvi petelin na občinskem gnoju, kot prvi med enakimi. Tisto kar bo ostalo od njegove sanjske ekipe, (ki bo mimogrede postala prej posmeha vredna skupina političih prostitutk), bo ostalo razgaljeno v svojih histeričnih izpadih proti vsemu kar leze in gre. Pa toliko službic so hoteli razdeliti med svoje otroke in ostalo sorodstvo.

  To se zna pokazati za dokončen partizanski polom starih komunistov, ki so vladali iz ozadja v (vidni) obliki Kučana in Stanovnika. Jankovič je bil njihovo zadnje upanje (upam), ki pa se mu je zalomilo že, ko je od mrtvih hotel spet obuditi lik tovariša Tita, seveda ob “nesebični” in papagajski pomoči večine ljubljanskih svetnikov.

 14. danilo II., dne 25.12.2011 03:10

  Ta samooklicani intelektualec,mentalnega dometa Delovega Ježa,je hudo skregan z logiko.
  Da je Janković zmagovalec volitev,se sliši tudi od drugih,pa čeprav ni točno.PS ima samo dva poslanca več od druge najmočnejše stranke.Zaradi tega nima v nobeni parlamentarni demokraciji na svetu prvenstva.Pač ima več mandatov,s tem pa tudi več možnosti za sestavo koalicije,to je vse.
  Zakaj bi pa morale DESUS,Virant in SLS v koalicijo ravno z PS,katero vodi murgelski politbiro,kateri ima namen spremeniti Slovenijo v mafijsko državo,podobno Črni Gori.
  Laž je,da so drugi začeli z izključevanjem,prvi pri tem je bil Janković že na prvi predvolilni predstavitvi.Neumnost je tudi dolženje SDS za razpad zadnje vlade,saj je Pahor jasno povedal,kdo ga je rušil.
  Tudi ostalo je eno samo natolcevanje,brez smisla…

 15. jin, dne 26.12.2011 11:09

  Virant bo po mojem mnenju šel v koalicijo s tistim, ki mu bo največ dal. Je pač v dobrem položaju. Nič presenetljivega ni, da ga bolj vleče k SDS, saj imajo podoben program. Navsezadnje je bil dolgo blizu SDS-u in bi bil še zdaj, če ga ne bi tako napadali.

  Zameril ni, je pa jasno, da je zameril Janša, kar je z njegove strani neumno, saj v politiki res ni prostora za zamere. Prej za računanje, kdo s kom in kdaj. In z močnejšim Virantom bi Janša že zdavnaj sestavil koalicijo. Zdaj pa je pač v položaju, da tudi če jo sestavi, bo imel velike težave z vladanjem, ker bo pač moral računati na interese štirih koalicijskih partnerjev, od katerih zna biti Erjavec pravi mlinski kamen okoli vratu.

 16. Naložbe, dne 27.12.2011 10:23

  meni se jankovic prav smili :)

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  December 2011
  P T S Č P S N
  « Nov   Jan »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031