Že po tradiciji mora biti za neuspeh SDS na volitvah kriv in odgovoren nekdo drug. Na državnozborskih volitvah 2008 so SDS-ovci izgubili izkjučno zaradi afere Patria, tokrat pa krivdo za neuspeh pripisujejo Virantu.

Še enkrat več ta stranka dokazuje, da živi v čisto svoji realnosti, v teoriji zarot, kjer jim kronično primanjkuje objektivnosti in logičnega razmišljanja. Krivda za poraz SDS seveda ni Virantova, temveč je izključno le do njihovega predsednika Ivana »Janeza« Janše.

Javnomnenjske ankete so le nekaj dni pred volitvami kazale 32 odstotno podporo, to podporo je SDS v četrtek, še posebej pa v petek čisto izgubila – in to po svoji lastni krivdi! Virant v primerjavi z javnomnenjskimi raziskavami ni veliko pridobil, zagotovo ne toliko, kakor je SD izgubila. Viranta so volili tako levi kot desni, mogoče res, če ne bi Virant ustanovil svoje stranke, bi SDS zagotovo dosegla lahko zmago, a kljub temu, tudi z Virantom na političnem prostoru, je SDS vseskozi močno vodila.

Zakaj se je potem zgodil takšen preobrat, takšno presenečenje, kateremu ljudje kar niso mogli verjeti – vključno z mano ne. Ankete so v petek kazale trend padanja podpore Janševi SDS, zato sem razmislil, kaj je šlo narobe… Odgovor sem kaj hitro dobil. Zadnje soočenje kandidatov na POP TV je prineslo k temu, da je SDS volitve izgubila!

Če je Janša do tedaj več ali manj upošteval napotke ameriških svetovalcev obnašanja v javnosti, pa je tokrat nehote pokazal svoj pravi obraz. Svojih političnih nasprotnikov, predvsem Zorana Jankovića, se je loteval zelo na nizkoten način, sicer nič nenavadnega za Janšo, a tokrat je prestopil mejo. Javnosti je pokazal in obudil spomine, zakaj ga leta 2008 niso vodili, prav zaradi takšnih »podvigov«, kot jih je izvajal na POP TV-ju, so njegovi politiki rekli ne! Prav ta nastop je marsikaterega volivca odvrnil, da bi šel na volitve in glasoval za SDS.

Tudi z nepremičninskimi pogodbami je čisto zmočil. Najprej je rekel, da bo razkril pogodbe, če jih bodo tudi ostali, tukaj je seveda računal, da jih Janković ne bo, a se je zmotil. Janković jih je objavil, Janša pa jih je šele v četrtek ponoči deloma objavljal  pogodbe na FB, misleč, da novinarji ne bodo imeli toliko časa, da bodo te stvari raziskali podrobno in da jih bo tako ali pa tako prehitel volilni molk, a se je še enkrat uštel. Novinarji so izbrskali en kup nepravilnosti in še več. Da se datumi ne ujemajo z izjavami in ostale stvari, ki so jih poročali mediji. Ker je Janša vedel, da ga bodo na zadnjem soočenju z Jankovićem v oddaji SVET na Kanalu A soočili s temi odkritij, je obisk v njihovem studiu zavrnil, kar pa tistim volivcem, ki so desno usmerjeni, ne pa tudi verniki Janše, to nikakor ni bilo po godu!

Torej, če ima Zver koga kriviti za poraz njegove stranke, je to kar njihov predsednik Janez Janša, ki še enkrat več ni mogel iz svoje kože. Je pa res, da od zvestih kimavcev Janše ne moremo pričakovati objektivnega pogleda na nastope njihovega vodje, rajši se bodo zaprli v svoje mehurčke in krivili Viranta.

 • Share/Bookmark

Komentarji5 komentarjev

 1. Stric Marč, dne 8.12.2011 20:22

  Stranka, ki jo vodi Janez Janša je že lep čas med prvimi dvema po volilnih izidih. Je daleč najmočnejša stranka na desni od sredine in moramo si priznati, da vodi stranko zelo uspešno. Ker pa je slovenski politični prostor rahlo levo orientiran ( še posedno, če je orientacija odnos do partizanstva in socializma), lahko SDS zmaga le, če pridobi tudi del levega volilnega telesa. No, v tem pridobivanju volilcev pa Janez ni najbolj uspešen. Seveda pa je tudi dilema, kako to storiti, da del desne populacije ne zbeži NS.
  Trenutno ne vidim osebe v SDS, ki bi lahko zamenjala Janšo brez tveganja za upad članstva in volilne podpore.

 2. Blog Opozicija Norcem, dne 8.12.2011 21:38

  To je res, občutek imam, ko Janša ne bo več predsednik SDS, se bo tako zgodilo kot se je z LDS, ko ni bilo več Drnovška na čelu stranke. Treba je povdariti, da že 18 let nobeden ne sme kandidirati za predsednika stranke, ker je tako Janša ukazal, ko njega ne bo, bo verjetno ene 5 ljudi avtomatsko kandidiralo za predsednika, takrat pa se bo začelo veselje…

 3. romana, dne 9.12.2011 08:02

  Napisano besedilo ima eno vsebinsko pomanjkljivost.Avtor se je osredotočil na soočenje POP TV,TER nepremičnine v lasti Janše,ter na izogibanje soočenjem.Zgodba ima tudi srhljivko,ki se imenuje Tržič.Če je Janez res zamočil,zakaj so “rabili” izgubo prav 100 volilnih glasovnic,pa prav v Tržiču.

 4. Žogca, dne 12.12.2011 16:20

  “tokrat pa krivdo za neuspeh pripisujejo Virantu”

  In 300.000 nepismenim in nemim popisanim trenirkanjem. Lepo prosim. ;-)

 5. Nijaz, dne 14.12.2011 09:55

  No to je pa že višek,kar se dogaja v politiki.Vsi krivijo druge sebe pa ne komentirajo,ker oni so pa pridni in oni znajo vodit državo boljše kot kdorkoli.Nekaj bi jih pa vseeno vprašal,ZAKAJ ZA VRAGA SO PA TOLIKO PODJETIJ(DRŽAVNIH)ZAPRLI IN DALI V PRIVATIZACIJO,kaj ni boljše služit kot krast od državljanov -revežev,upokojencev,delavcev itd… sedaj pa ni denarja v državnem fondu.Pa ljudje božji toliko politikov kolikor jih imamo v Sloveniji jih nima nobena država.Pa kje je potem denar za državo(PRI POLITIKIH V ŽEPIH IN BANKAH)Ko smo bili pod Jugoslavijo nam je bilo veliko boljše,imeli smo službe,stanovanja si lahko dobil pa cene živil in ostalega blaga so bile niske pa poglejte sedaj 800%so se stvari podražile od takrat.Kje nam je juga?Naj ustanovijo podjetja in delavna mesta pod okriljem države pa bo denar v državnem fondu.Vsak politik pa naj bo direktor kakšnega podjetja,da opraviči svojo plačo,cene naj normalizirajo pa bo država enkratna.Sedaj pa politiki dobivajo plačo samo za sedenje in nič delat-to je čista kraja države se pravi nas državljanov.Rad bi videl da pride do revolucije in vse te politike zaprejo v zapor ali pa kot včasih(potamanit).To je moje mnenje pa lep pozdrav.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  December 2011
  P T S Č P S N
  « Nov   Jan »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031