Pred sodno plačo se je zbralo kakšnih deset podpornikov Janeza Janše, ki so tudi vzklikali njegovo ime. No, nekako ne šteje, če Janševo ime vzklikajo člani lokalih odborov te stranke, namen je vseeno dober. Ob tem se mi počasi poraja misel, da je Janša za nekatere že tako rekoč kult osebnosti, tako recimo kot je bil Tito za njega v . Janša si kult osebnosti gradi že več desetletij, na vrhuncu pa je bila zagotovo na demonstracijah na Roški, kjer se je v podporo aretirani četverici zbralo več deset tisoč ljudi. Od takrat naprej Janez ve, kaj hoče biti in kako hoče, da ga ljudje dojemajo. Vsak dan bi po njegovem moral biti tisti dan z Roške!

Do napovedanega incidenta ni prišlo, vsaj do sedaj še ne, verjetno je mrzlo vreme ustavilo nekaj tisoč podpornikov Janeza Janše, ki so verjetno imeli željo izkazati podporo velikemu vodji.

Edino kar je pričakalo Ivana pred sodno dvorano je bil napis: »Rdeči nam kradejo!«. No, težko je videti ljudi, ki živijo v preteklosti pa ne vedo nič o polpretekli zgodovini. Očitno gospod, ki je držal ta napis, ne ve, da je prav njegov ljubljeni vodja več kot 10 let bil član ZKS, ZSMS in SZDL. Kako si upa kaj takšnega napisati, ne vem, kako se je ob tem počutil Janša, ko je zagledal napis, ali pa tudi drugi člani strank SDS, ki so bili v ZKS.

Kako se je Janša počutil, ko je pred dvorano zagledal tako malo ljudi, mogoč pa so mu vzkliki posameznikov le malce ogreli srce, mogoče je bil razočaran, ker ne bo prišlo do incidenta, zaradi katerega so »preventivno« obvestili javnost in medije.

Me pa zelo moti, da ni bilo več obrazložitve na tem plakatu. Kateri rdeči nam kradejo? Kaj nam kradejo? Jaz osebno bi rad kaj več vedel o tem! Ker je tako na splošno napisano, da ne vem katere rdeče ima v mislih… Kot sem že omenil, Janša je bil zagrizen komunist v 80ih – ali je mogoče mislil na Janšo, da nam on krade? Ali je imel v mislih afero Patrio, Depalo Vas, preprodajo orožja? Ali je mogoče mislil na Pahorja ali Golobiča, mogoče na Jerovška ali Brejca? Kaj pa Bavčarja? Vsi so bili, ali pa so še, rdeči! Kaj točno? Besedilo na plakatu zajema vse ali pa nič. To je stvar interpretacije!

Ne skrbi Janez, ljudstvo z Roške stoji za tabo!

 • Share/Bookmark

Komentarji20 komentarjev

 1. Dajana, dne 21.11.2011 16:00
  Dajana

  Bljak.

 2. Tine, dne 21.11.2011 16:12

  Bil sem na Roski tistega leta.
  Takrat sem ga podpiral.
  Zdaj pa niti slucajno!
  Cas Jsnseve nedolznosti je ze davno za nami!

 3. APM, dne 21.11.2011 17:26

  Samo 20 let je bilo potrebno, da so nam komunisti zjebali državo in idole.

 4. Dajana, dne 21.11.2011 17:35
  Dajana

  APM, zdaj greš pa tudi že meni na živce! :evil: A te je Janša podkupil? A lahko nehaš sejati sovraštvo in brezup!

 5. nevenka, dne 21.11.2011 17:44
  nevenka

  Ha, ha APM … saj ne morem verjet. Če na APM-ja klikneš dobiš stran cerkev.net:

  http://kodeljevo.cerkev.net/

  Pa naj še kdo reče, da se cerkev ne vmešava v politiko in ne agitira za Janšo.
  Oprosti, ker sem mislila, da si Janšev plačanec – ti si cerkveni plačanec. Razlika pa taka!

 6. Stric Marč, dne 21.11.2011 18:39

  Ljudstvo naredi junaka, ko ga rabi.In čas Roške je že bil takšen.Ko se razmere spremenijo in ljudstvo ne rabi junaka, je lahko to spoznanje travmatično. To so občutili Churchil, Washington, Degol… Žal dosmrtne rente v časti in slavi ni.

 7. IGOR, dne 21.11.2011 23:34

  BRAVO. apm, je že onemogočil dostop.

 8. AFRON, dne 21.11.2011 23:53

  Intelektualec, pregovor pravi takole. Ne delaj se norega, kajti takšen lahko tudi (p)ostaneš.

 9. General, dne 22.11.2011 00:00

  Ne boj se tistih, ki se delajo nore, kot pa tistih, ki so dejansko nori!

 10. AFRON, dne 22.11.2011 02:01

  general………….nek nov pregovor, ki je nastal v sili, pa povsem nesmiseln. Verjetno samo negiranje resnice. Očitno so podporniki te strani samo tajkuni, kajti stranka, ki jo podpirate je torej vaša tajkunska naveza.Torej,če si navaden državljan,in se jim predaš, ti ostane le oprana glava, ter minus na računu.
  ps: mislim, da niste tajkuni, temveč le bedni opranoglavci, ki niti ne veste, kaj podpirate, in kaj vaš še čaka.

 11. APM, dne 22.11.2011 06:27

  Najkrajše, kolikor je možno, sem napisal čisto resnico. Da so levičarji, kdo vse pod ta izraz sodi sami veste, uničili Slovenijo.
  Kdor laže, ta krade! To je znan pregovor in levica, ki ni nikoli sestopila z oblasti v Sloveniji je lagala, o svojem sestopu. Torej gre za laž! (dokaz: Štiri najpomembnejše funkcije v državi ta hip zasedajo režpečeni levičarji.komunisti; Tuerk, Pahor, Germič in Kavčič!)
  Levica v Sloveniji nikoli ni sestopila iz oblasti in laže, da je to naredila. Ker laže tudi krade. Danes je Slovenija do skrajnosti oropana država. kradejo vsi, ki imajo priložnost, najbolj pa tisti, ki so na položajih in zato se bojijo spremembe oblasti. Strah pa je tudi takšnih opranoglavih kur, kot sta Dajana in Nevenka. Tako sta zarukani, da sploh ne vidita, kaj se dogaja okrog njiju.
  Žal sta pač plod levičarske učenosti.

 12. nevenka, dne 22.11.2011 06:52
  nevenka

  Apm, ti kar povej Janši, da ko je bil on na oblasti, smo imeli brezvladje (nekje zadaj pa je komandiral nekdo drug) me prav zanima, kako mu bo všeč, da se ni nikjer poznalo, da je bil na oblasti. In ti bi takemu dal oblast ponovno?
  Tvoja desničarska učenost pljuva v lastno skledo – če bi bila jaz tako kurja kot si ti, bi bila že davno tiho in nehala delati škodo desnici.

 13. nevenka, dne 22.11.2011 07:01
  nevenka

  Pravzaprav me zelo čudi, da desničarji ne opazijo kako škodljiv si za javno mnenje, saj vendale želijo ustvariti vtis, da imajo podporo v intelektualcih, ki naj bi jim ljudje zaupali, da bodo sposobni kaj realizirati. Potem se pa pojavi nek APM – sramota tudi za povprečno pamet – kaj šele za desničarje in vse pokvari.

 14. AFRON, dne 22.11.2011 09:47

  APM……očino je,da je Nevenka blondinka.Ve odgovor že pred vprašanjem.

 15. nevenka, dne 22.11.2011 09:56
  nevenka

  ??? APM dela škodo desnici kjerkoli se pojavi.
  Če bi bila jaz Janša, mu ne bi dovolila niti murksniti.

 16. mikstone, dne 22.11.2011 11:08

  Janez Janša je naša kazen

 17. APM, dne 22.11.2011 14:28

  Ne morem zanikati, da simpatiziram z Janazom Janšo, vendar ne delim simpatije kar tako, ampak zato, ker predstavlja dejansko tisti majhni plamenček, ki lahko razsvetli Slovenijo in jo popelje v lepše čase.
  Sedaj pa pozor vsi opranoglavci:
  V demokratičnih družbah je navada, da nesuspešne politike zamnejajo! Slovenska levica, kakor se že ti tajkunski veljaki imenijejo, je zavozila Slovenijo tako hudo, da bi morala doživeti popolni poraz. Lep primer je Španija. Vendar je Slovenija še zelo daleč od zrele demokracije. Slovenci so po zaslugi kvazilevičarskega šolskega sistema zarukani do te mere, da sploh ne razumejo, kaj so demokratične volitve. Zato jim lahko egosistični priviligiranci, kakršna sta Janaz Stanovnik in Milan Kučan ponujajo Zorana Jankoviča, ki ni nič dreugega kot tajkunski prevarant, podoben falangi, ki ugonablja Slovenijo že vse od njene osamosvojitve dalje. Pred osamoasvojitvijo pa so tako in tako kraljevali na oblasti in zatirali demokracijo. Do danes se ti niso in se nočejo posloviti od privilegijev in vedno znova varajo volilce in jim ponujajo nove in nove lutke in filuteke, ki jih lahko vodijo, da vladajo iz ozadja. Čas med volitvami pa izkoriščajo, da s svojim pokornim propagandnim strojem novinarskega ansambla 571 zavajajo ljudi, da ostajajo na ravni nedoraslih oseb, ki potem stresajo neumnosti, kakršne stresata obe dami v tem blogu.
  Že pred davasetimi leti sem v neki družbi ocenil Milana Kučana za največje zlo, ki je doletelo Slovenijo. Menim, da so retardirani Slovenci, upam vsaj, da večina, spoznali to resnico. Pred tremi leti sem želel z odprtim pismom bralce obvstiti, kaj jih čaka med vlado opevanega trojčka. Pisma niso hoteli objaviti, zato mi je ostalo za spomin.Sem se mogoče zmotil? Ne, pač pa opranoglavcem trobijo, da je trojček zavozil in nasedel zaradi nepopustljive opozicije. Večje neumnosti ni mogoče izreči. Če to izreče bivši predsednik in to v tuji reviji, potem je dokazano, da so Slovenci zarukan narod. Žal ne po svoji krivdi, ampak pred vsem zaradi takšnih, kot je bivši predsednik.

 18. APM, dne 22.11.2011 14:30

  Dajani in Nevenki priporočam, da shranijo moj komentar, čez čas bosta lahko ugotavljali, kdo se moti.

 19. nevenka, dne 22.11.2011 16:00
  nevenka

  Da se ti ljubi!!!!

  Pa pojdi v politiko, če si far, se pa ekskomunciraj, da boš končno s srcem pri stvari, če to slučajno ni ravno bog – pa BODI SPREMEMBA. Krucefiksnahamol, če ti nisem to že tisočkrat rekla. Samo nehaj kar naprej težit. Ponudi DRUGAČNO izbiro!

  Drugim ljudem pa pusti, da volijo po svoji pameti, saj vsak človek ve s kom simpatizira, glede na PONUJENO in glede na možnosti UESNIČEVANJA. Nehaj agitirati kot kak zblojen cepec, ker res delaš škodo – Janši.

 20. APM, dne 22.11.2011 17:37

  Nevenka! Skrbi me, da je takih kot si ti dosti, preveč in zato Slovenija cepeta na mestu. Morda se motim, ker gre celo nazaj. Če boste še kar naprej razmišljali po nalogu tistih, ki vam perejo glave, se nam lahko pripeti, da nam bodo tuji komisarji diktirali, kaj moramo narediti.
  Žal, tistih, ki se še danes hvalijo, da so nas odvobodili ( koga, česa?) ne bo zraven. Tisti, ki so jih pa malikovali se bodo potuhnili in ostali boste sama in tolkli bedo.
  Obstajajo pa volitve in katarza!

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  November 2011
  P T S Č P S N
  « Okt   Dec »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930