V SDS-ovem tedniku Demokracija je naslov, da Virant razbija desnico, medtem ko Janković združuje levico. Omenjene revije seveda nisem kupil, še manj pa da bi prebral kaj imajo za napisati, ker to kar oni pišejo tako ali pa tako SDS že teden prej vseskozi ponavlja…

Virant ne razbija desnice, Virant samo volivcem na desni daje večje možnosti za glasovanje, predvsem za bolj »zmerne« desničarje, če taki sploh obstajajo. V SDS pravijo, da Virant s tem razbija desnico, vidite, tukaj se vidi, da hoče biti SDS edina in najmočnejša stranke na desni, s poti so uspeli spraviti NSi, v načrtu imajo pa tudi SLS, vendar jim to še ni uspelo. V glavnem hočejo biti edina izbira za desne volivce. Virant jim je načrte preprečil, sedaj ga obtožujejo izdaje, nepoštenosti in nedemokratičnosti.

Nedemokratičnost so tokrat še enkrat več pokazali v SDS, ki se imajo za celotno in edino desnico, če drugi pridejo kandidirati, se obanšajo kot majhen otrok, ki ni dobil tistega kar hoče – to ni demokracija!

V tedniku Demokracija so za podnaslov izbrali: Vstop Zorana Jankovića in Gregorja Viranta v volilno tekmo povečuje moralno krizo v Sloveniji. Ne, ne povečuje moralno krizo, povečuje pa demokracijo; vsak ima pravico nastopiti na volitvah in kandidirati za predsednika vlade ali za poslanca. To ni nemoralno, to je demokratično in svobodno. Je pa res, da v SDS niti v reviji “Demokracija” ne poznajo demokracije, zato se niti ne čudim takšnemu naslovu oziroma podnaslovu!

Jasno, SDS se boji vsake stranke, ki bi jim ogrozila zmago na naslednjih volitvah, zato stranke, ki imajo po ustavi v demokraciji pravico nastopati označujejo za nemoralno, torej nekaj slabega… Kako je nekaj slabega, če pa so kandidiranje na volitvah in čim večja izbira nekaj najbolj demokratičnega? Mar se v SDS-u ne zavedajo, da smo se prav za to v 90ih borili, za volitve in večstrankarski sistem? Kar naenkrat pa njim to ne ustreza… Vsi ravijo, vkjučno s SDS, da v politki potrebujemo novo obraze, z Virantovo in Jankovićevo listo bodo mogoče novi obrazi prišli, sedaj pa so v očitno edini pravi desni strani spremenili svojo zgodbo in izjave…

Glede na to, da Viranta nekateri po tiho označujejo za izdajalca, sem presenečen, da ga SDS s tem nima še rajši? Vsaj sodeč, da so znani po tem, da podpirajo in zagovarjajo izdajalce… Aha, že vem, rai imajo samo tiste izdajalce, ki izdajo njihove “sovražnike” in prestopijo na temno stran, aaaaa, očitno imajo dvojna merila in drugačne poglede, če nekdo izda njih… Narobe svet!

 • Share/Bookmark

Komentarji7 komentarjev

 1. Stric Marč, dne 17.10.2011 19:09

  Virant bo pomagal utrditi se pomladnemu bloku in s tem tudi SDS. Seveda pa bo del bleščice preusmeril od velikega vodje na sebe. In tu je problem.

 2. General, dne 18.10.2011 10:54

  Ja, problem je, ker hoče biti Janša edina izbira, NSi in SLS nima za tako veliko grožnjo kot pa Virant… to mu gre v nos, hoče biti absolutni lider desnice…

 3. jin, dne 18.10.2011 11:55

  Hecna stvar. Brez Viranta Janša ne more zmagati, noče pa tudi, da bi kdo bil zraven njega tako močan, da ne bi ubogal ukazov :) Le kako bodo to rešili?

 4. Brane, dne 18.10.2011 16:31

  Še bo zanimivo :)

 5. APM, dne 19.10.2011 06:13

  SDS je vodila kolaicijsko vlado v prejšnjem mandatu.
  Med kolaicijskimi pratnerji je bil tudi DESUS. DESUS se deklarira kot levosredinska stranka-
  Ves mandat so bil v glavnem težave z DESUSomm pred vsem z Žnidaršičem in Rezmanom.Čeravno se je DESUS reklamiral, kot sredinsak stranka, sta ta dva ultralevičarja, udbovca kolaicijo ves čas razbijala.
  Vsaka kolaicijska vlada, ki bo morala vključevati vsaj eno stranko z levega pola bo ovirana, in ji bo vsak čas pretil razpad. Za to bo vedno skrbela gerontološča četica, ki se je sama podala na magistrat pokazati, kaj je v Sloveniji prav in kaj bodo podpirali do konca dni.
  Ob takšni podpori so kakršne koli reforme in demokratizacij nemogoče.
  Tudi z Virantom ne bo drugače. Prej ali slej, ga bo nagradil Tuerk, Kučan mu bo pel slavo in kolicija, če jo bo vodil SDS bo zala v turbolence, ukvrjala se bo sama s seboj in lepe obljube in načela bodo končale na oltarju NOB in zlati dobi samoupravljanja.

 6. Gorazd, dne 20.10.2011 14:28

  SDS je prav toliko demokratična, kot je bila demokratična Vzhodna Nemčija. Celo voditelja sta si po značaju zelo podobna. To, kar počne Janša, je zloraba imena “demokracija”, prav tako, kot je bilo v prejšnjem sistemu zlorabljeno ime “komunizma”.

 7. nevenka, dne 23.10.2011 09:56
  nevenka

  Viranta drži v šahu gospod Rode – torej Vatikan. Zaradi osebnega življenja. No, do takih podatkov, kako se ljudi drži v šahu, pa je prišel gospod Pogorelec, ki je Rodetov pribočnik. Tako, da se bo vedelo, kdo meša tole enolončnico. Taka figura je tudi gospod Senica in še par takih, ki ne živijo tako, kot se kažejo v javnosti.
  Ali je to prav, je pa drugo vprašanje. Naša družba je ravno toliko hinavska, da se da proti človeku izrabiti čisto vse.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Oktober 2011
  P T S Č P S N
  « Sep   Nov »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31