V Sloveniji se danes časti poražence 2. SV vojne, na strani sil Osi, domobrance (oz. švabobrance) -to so izdajalci, sodelavci okupatorja, začetnike bratomorne in državljanske vojne, zločince proti narodu in človečnosti, pa se v isti koš meče tudi Josipa Broza Tita, vrhovnega komandanta partizanov ter zmagovalca 2. SV na zmagoviti strani zaveznikov.

Na Titov pogreb je prišlo več delegacij iz celega sveta, kot na katerikoli drug pogreb v zgodovini, kar jih je bilo 124 različnih držav (vkjučno z Vatikanom!!)! Angleški premier Churchill, ki ni prenesel komunistov, je Tita imel za prijatelja. Bil je zaveznik ZDA v času hladne vojne, uprl se je Stalinizmu. Bil je spoštovan v svetu, v Vatikanu ga je leta 1971 sprejel papež, izdajalca škofa Rožmana, ki je stahopetno zbežal v ZDA, za sabo pa pustil prevarane bogaboječe hlapce, pa takratni papež ni hotel sprejeti. Tita je sprejel Kennedy, Nixon itd. Ima številna odlikovanja iz mnogih držav (60). Mnogi pomembni ljudje so imeli o Titu povedati le najlepše! Neil Armstorg je nazdravil svojemu prijatelju Titu. Še vedno mi ne gre v glavo, da je na Titov pogreb svojo delegacijo poslal tudi Vatikan, kaj na to porečejo v NSi ali MSi? Verjetno so se samo prepričali, če je zares mrtev?

Kar se tiče povojnih pobojev, le-te so izvajale tudi anglo-ameriške sile, tako kot so se domenili na zavezniškem srečanju na Jalti leta 1945. Ljudje, ki izdajo narod in rojake, izgubijo določene pravice. Tako je bilo tudi pri nas. Prav je tako. ‘Pravici je bilo zadoščeno’ – tako nekako so se izrazili tudi v NSi o današnji odločitvi ustavnih sodenikov.

Zavezniki so dali nacistom po vojni lekcijo, da se kaj takega ne bo več ponovilo. 2. svetovna vojna, namreč, da se ne bo nikoli več ponovila kolaboracija, ki je bila v 2. SV nekaj čisto drugačnega, kar so do takrat videli.

V NSi so rekli, da je to prvi korak k spravi, toda, če še ne vedo, sprava je že bila. Leta 1990 med Kučanom in nadškofom Šuštarjem. Ponovno jo je pogrel Janša, ker je na podlagi polpretekle zgodovine gradil svojo predvolilno kampanjo, Cerkev pa poizkuša rehabilitirati izdajalskega škofa Rožmana, ki je bil iniciator in duhovni vodja domobrancev! Ko v javnosti kar naprej govorijo o partizanskih in komunističnih zločinih to delajo zato, da bi javnost pozabila od domobranskih zločinov, ki so bili celo okrutnejši od njihovih nacističnih kolegov. 50 000 Slovenk in Slovencev je bilo izgnanih iz domovine v koncentracijska taborišča, 12 000 pa se jih ni tam nikoli ni vrnilo. Vse zasluge gredo domobrancem, ki so Gestapu ovajali zavedne in nič krive Slovence.

Predsednik MSi Jernej Vrtovec je na novinarski konferenci izrekel toliko primitivnih izjav, ki so bile na tako nizkem in primitivnem nivoju, na katerega se jaz ne morem spustiti, zato tudi ne morem odgovoriti njegovih laži in nebuloz.

Zelo žalostno je, da nismo ponosni na svojo zmagovalno zgodovino in na predsednika, ki se je uprl tako Hitlerju in Stalinu. Razumem, da poraženci (cerkev in domobranci, nacisti in fašisti) niso ponosni na svojo sramotno in zločinsko vlogo v 2.SV, zato se danes trudijo na vse pretege, da bi se oprali največjega zločina – IZDAJE! Vendar, to se ne bo zgodilo, ne glede na vse poizkuse, da bi skušali prikazati NOB kot zločinsko in odpor proti okupatorju kot nepotreben. Nikjer ne svetu poraženci ne pišejo zgodovine, le pri nas. Kmalu bomo brali, da so nas nacisti osvobodili komunizma, na kongrescu bo pa stal Hitlerjev ali Rupnikov kip.

Predlog SDS, da se ulica poimenuje po nedavnem preminulem Lojzetu Slaku, je doberdlog NSi, da se pa ulica poimenuje po Bajuku pa popolnoma zgrešen in neutemeljen. Kako si lahko ulico zasluži človek, ki je večino svojega življenja preživel v Argentini in ZDA, v Slovenijo pa se je vrnil samo zato, ker so bili v Argentini veliki problemi in jo je po hitrem postopku zapustil. No, vsak premier si pa res ne more zaslužiti ulice, še posebej, ko je bil na oblasti le 6 mesecev, vendar je v tistem kratkem čas zajebal ogromno stvari.

Ustavno sodišče je odločilo, da je Tito simbol nekdanje totalitarnega režima. No, kaj pa križ? Tudi križ je simbol in del nekdanje totalitarne oblasti krščanske Cerkve! Pod simbolom križa so izvajali križarske vojne, nasilna pokristjanjevanja, svojo oblast je papež vzdrževal s sveto inkvizicijo in svojo privatno vojsko jezuiti. Zame je križ del totaliratnega režima, religioznega težima. Toraj, moram iti na ustavno sodišče se pritožit? Kdo ve, mogoče bom dosegel, da bo prepoved naševanja in kazanja križev v javnosti…

Tito je simbol zmagovite zgodovine, simbol odpora, simbol poguma in upanja, simbol partizanov in partizank, ki so dali svoja življenja za svobodo! Za vse civiliste, aktiviste OF in vse, ki so se zoperstavili navječji grožnji takrat – nacifašizmu!

 • Share/Bookmark

Komentarji4 komentarjev

 1. Mare, dne 4.10.2011 20:07

  Ljudmila Novak: “Tito je bil zločinec in to je tudi priznal državni organ” …… predlagam tožbo proti Ljudmili Novak, ker sprevrača besede ustavnega sodišča, z izjavami žali dostojanstvo tistih, ki jim je Tito simbol svobode in ki so trpeli pod nacističnimi in domobranskimi zločini … po ustavi je vsak nedolžen dokler se mu ne dokaže krivda ……. zahtevano mora biti javno opravičilo in preklic izjave …… SMRT FAŠIZMU

 2. Poldi, dne 4.10.2011 20:35

  Bravo desničarji s predlogom o preimenovanju Titove ceste v cesto Bajuka.Zakaj pa ne v cesto NKBM saj je tam kar precej profitiral preden je odšel iz politike???

 3. stricmarc, dne 4.10.2011 21:11

  Ne vem , zakaj dražiti ljudi, če si res želimo sprave. V Velenju je Titov spomenik, v Radečah je Titova cesta. Naj bo, če je občanom prav. Jaz osebno ne bi v Ljubljani ukinil Titovo cesto, ker se je prijela in del Ljubljančanov še danes uporablja to ime. Ne pa bi tiskal kovanca z likom komandanta Staneta, niti ne bi po tolikih letih imenoval nove Titove ceste. ker imenovanje ne pomeni poenotenje Slovencev

 4. nevenka, dne 5.10.2011 05:04
  nevenka

  To, da je z našim sodstvom vse narobe vem že dolgo. Le kaj naj pričakujejo ljudje v taki državi? Morda to, da bodo nevernike ponovno sežigali na grmadah? Ostali pa bodo pocrkali od lakote, medtem ko se bodo drajsali po kolenih v kakšni cerkvi?
  Kam ta svet gre?
  Kapitalizem se sesuva in nas sesuva, izdajalska zalega, nacistični ritolizniki, pa se skrivajo za nekim sistemom in hočejo prekriti svoja zločinska izdajstva slovenskega naroda. Nikdar in nikoli jih ne bo šlišal priznavati sodelovanja s Hitlerjem, njim se zgodovina začne takrat, ko so bili kaznovani za kolaboracijo. Brez Tita nas ne bi bilo več. Naše ustavno sodišče pa takole žali Slovence, ki so se borili za svobodo in zanjo tudi umirali.
  Take odločitve prav gotovo ne bodo pripomogle k spravi.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Oktober 2011
  P T S Č P S N
  « Sep   Nov »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31