Danes sem že pisal prispevek na tekmo predčasnih volitev, sedaj pa moram napisati nov članek o demokratičnosti SDS in njeni želji po sodelovanju s strankami in ljudmi na levi. Kot veste, so v SDS, ko so izgubili volitve na ves glas trdili, da če bi zmagali, bi v koalicijo povabili tudi kakšno levo stranko, logično, saj sicer ne bi mogli sestaviti večinske vlade, vendar kot vsaka izjava iz SDS, je tudi ta bila izrečena za določen namen in učinek. SDS je dobro vedela, da nobena stranka z leve ne bi šla v koalicijo s SDS, prav zato so v SDS izrekli to v medijih v preteklosti. Četudi bi res povabili recimo SD v desno koalicijo, je jasno, da SD ne bi sprejela povabila SDS saj je nujen program popolnoma različen, še posebej zato, ker v SDS kar naprej pogrevajo zgodovino in vse njihove nasprotnike označijo za komuniste, pa še v svetu teorij zarot živijo – le kdo z zdrav pametjo bi šel v to koalicijo, kjer je važno le to, da znaš čim bolje lagati in zmerjati ljudi. Vse ostalo je nepomembno! Če bi SD zavrnila povabilo, bi potem lahko SDS cel čas okoli govorila, da levica niče sodelovati s SDS. No, saj to počnejo še sedaj. Toda, SDS je volitve izgubil, zato je njihovo govoričenje, da bi v svojo koalicijo povabili tudi SD ali kakšno drugo stranko, popolnoma brezpredmetno. To je zgolj pihanje na dušo njihovim volivcem.

V SDS hočejo s tem pokazati, da so demokratični in da so za sodelovanje s levico, vendar levica ni pripravljena sodelovanja z njimi! Kar seveda ni res, ker SDS je vsakršno koli ponudbo za usklajevanje reforme ali zakone preprosto zavrnila ali bojkotirala. Vendar javnosti potem namerno prikažejo, kot da je levica tista, ki noče sodelovati z njimi. Če pa je že prišlo do kakšnega redkega sodelovanja, pa je vedno takratno potegnila SD in leva koalicija, saj imajo v SDS vedno skrito agendo za vsako akcijo in potezo, ki jo prejmejo.

Da v SDS ne spoštujejo inštitucije predsednika države, s tem pa tudi države same, so dokazali že večkrat, še posebej, ko so predsednika s ponarejenimi dokumenti obtožili, da je bil neposredno obveščen za bombne napade v Velikovcu. Na koncu se je izkazalo, da je bila vse skupaj le laž, vendar se ni nič kaj takšnega zgodilo. Se še spomnite, kako so v SDS odreagirali, ko je Golobič prekril javnosti svoje lastništvo v Ultri, ne pa tudi protikorupcijski komisiji? Takšne propagande se ne bi samoval niti Goebbels. V SDS so ga pozvali naj odtopi, toda, ko so pa oni lagali, in to proti predsedniku države in ga sramotili v svetu, takrat pa ni nobeden iz SDS odstopil.  No ja, če bi imeli iste kriterije in enaka merila, potem bi Janša odstopil, ker so bili tisti dokumenti ponarejeni ali prirejeni z namenim in velikim premislekom, vsekakor pa ne po nesreči. Kakopak, če so desničarji zahtevali Golobičevo linčanje, pa ga seveda niso hoteli za Janšo, še več, govorili so, glej ga zlomka, da gre za novo komunistično oziroma udbaško zaroto. A ni zanimivo, kako hitro in z lahkoto Janšisti povzamejo izrazoslovje SDS oziroma Janše himself?

Tudi danes so v SDS pokazali svojo demokratičnost, ko so znova zavrnili sestanek pri predsedniku države. To je naredila stranka, ki se hvali s svojo demokratičnostjo, da želijo sodelovati, vendar levica tega noče… Kako pa potem razložijo to zadnje dejanje? Ali si predstavljate, da bi levica bojkotirala parlamentarne seje, če jim kaj ne bi bilo povšeči? Ali si predstavljate, kako bi bilo, če bi levica odklenila sestanek pri desnemu predsedniku države? Lahko vam povem, da bi SDS to izkoristila še za eno propagandno akcijo, v kateri bi govorili, da levica ne spoštuje demokratičnih načel, da ne spoštuje predsednika države, da še vedno živijo v enoumju, da s tem kažejo svojo komunistično usmerjenost. V glavnem to bi govorili kar vedno, le da bi večkrat in bolj dramatično ponovili. Pa povejte, da ne bi bilo tako? Bomo videli, ker Ivan Janša ima zagotovo namen čez kakšnih 6 ali 11 let kandidirati za predsednika države, to vam zagotavljam, in takrat bi lahko levica preizkusila moje domneve, ki jih tukaj pišem. Vendar jih ne bo, levica ni takšna kot desnica, ki se za pridobivanje volivcev poslužuje agresivne propagandne, ki temelji na zmerjanju in zaničevanju svojih političnih nasprotnikov!

Ali kdo že ve, če bodo tudi sedaj začeli izhajati SDS-ovi brezplačnimi?

 • Share/Bookmark

Komentarji8 komentarjev

 1. NoMercy, dne 26.09.2011 12:39

  A je avdienca pri Predsedniku neka obveza, zakonski mus??

  Menda Predsednik do torka išče Premjeja :D — in SDS se je odločila, da nič ne ponudi in zato pač ne gre na debatico :)

  Nerodno je le to, da ima SDS&JJ tako visoke rejtinge na anketah in stabilno volilno telo :P (oa jaz nisem njiho volilec ☺)

 2. Stric Marč, dne 26.09.2011 19:50

  Očitno smo neotesani in nevzgojeni. Ignoriranje predsednika države je že ena od teh manir. Morda je to posledica pomanjkanja verouka v šolah iz časov komunizma?

 3. jin, dne 27.09.2011 13:55

  Se podpišem. Ni razloga, da ne bi šli na sestanek s predsednikom republike. Tam mu bi pač povedali, da so za čim prejšnje volitve.

  Ampak ker je Turk nasprotnik, ga ne spoštujejo in ga niti ne bodo, ampak bodo delali na tem, da ga na naslednjih volitvah premagajo. s tem ni čisto nič narobe, ampak malo spoštovanja pa je vendarle potrebno.

  Brezplačniki? Samo tega je še treba. Glede na to, da dobro obvladajo splet, so se mogoče odločili, da jim tokrat niso več potrebni. Saj, Janša piše kar na svoj facebook profil in stran SDS pogosto povzemajo tudi v večjih medijih, tako da imajo vse kanale odprte, da širijo svoje poglede na svet.

 4. APM, dne 27.09.2011 16:47

  Slovenija zaostaja na vseh področjih. Vzrok zaostajanju je neizvedena tranzicija. Tranzicije v Sloveniji nismo izvedli, ker so sile kontinuitete premočne in zavirajo razvoj.Po dvajsetih letih so državljane Slovenije pripeljali celo tako daleč, da ne vedo, ali je bila osamosvojitev sploh smiselna. Na veliko pa se modruje tudi o tem, da je EU in Bruselj pravzaprav druga Jugoslavija in drugi Beograd.
  Na široko pa so se odprla vrata “tekovinam revolucije” in junaškemu boju partizanov proti fašistom (Italijanom) in nacistom (Nemcem in Avstrijcem).
  Vladavina levičarjev nikakor ne more zagotoviti sledenje Slovenije drugim državam EU in njihovim dosežkom. Zaostajamo, zaostajamo in pri roki so iste parole in enaka drža, kot smo jo doživljali v rajnki Jugi pod vodstvom KP. Takrat je obstojal gnili kapitalizem, ki je nenehno propadal in izkoriščal človeka po človeku in kjer je mrgolelo zunanjih sovražnikov. Na las enake parole sedaj prodajao domači profeti, celo neki Mancinger.
  Tudi notranjega sovražnika je vrla levica skonstruirala.To je sam grozni Janaz Janša, ki je , tako smo slišali pred nekaj denvi na RTV SLO3, celo ljudožerec, ki se hrani s človeškim mesom v sedvičih.
  Ob njemu pa je armada lopovov v stranki SDS.
  Proti takšnim se uprizarjajo sodni procesi, prav takšni, kakršne so uprizarjali očetje današnjih levičarskih veljakov.
  Za domovino-s Titom naprej!

 5. Blog Opozicija Norcem, dne 27.09.2011 18:26

  S tem, ko niso šli na sestanek, so lepo dokazali, da njih pogovor s nasprotno politično opcijo ne zanima. Velja tudi omeniti, da od vseh parlamentarnih strank, so oni bili edini, ki se niso sestali s predsednikom. Verjetno se ga ne upajo v oči pogledati, po vsej gnojnici, ki so nanjga zlili. No ja, kaj pa govorim, saj so SDS vendar, oni ti lahko zabijajo nož v hrbet od odspredaj ti pa piškote ponujajo…

 6. Tatjana Malec, dne 27.09.2011 22:06

  Avtoriteto in spoštovanje si vsakdo ustvarja s svojim delovanjem. Nobena funkcija ne more tega dati človeku. Avtoriteto in spoštovanje ti priznavajo drugi, funkcija tega človeku ne daje. Funkcija je izpraznjen pojem, ki ga napolni človek s svojo osebnostjo, dostojanstvom, pravičnostjo in svojim delovanjem. Predsednik države je prvi med enakimi. Predsednik države mora biti najprej predsednik vseh državljanov. Vsakdo žanje to, kar seje!

 7. Štefan, dne 27.09.2011 22:58

  Pa kaj če bi šli na pogovor, samo čas bi izgubljali, Turk bi se pa po herojskih prsih tolkel! :)

 8. Dedovanje, dne 26.01.2015 06:56

  Pridni ,.. lol !

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  September 2011
  P T S Č P S N
  « Avg   Okt »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930