Kdo dejansko misli, da bodo predčasne volitve karkoli rešile? Nič ne bodo rešile, edino ene nesposobne ljudi, ki jim je sicer mar in hočejo popraviti stvari, vendar nimajo za to občutka, bodo zamenjali drugi nesposobni ljudje z desnega brega, ki v bistvu nič nočejo popraviti oziroma se bojijo karkoli popraviti in urediti, še posebej tiste resnejše in pomembne teme, ki ljudem niso všeč, zato, ker se bojijo, da bi izgubili glasove. Vendar, nič narediti, je prav tako avtomatična izguba glasov, kar je izkusila Janševa vlada, medtem ko je Pahorjeva vlada poizkušala narediti preveč stvari, ki so sicer zelo pomembne – pravzaprav preveč pomembne, kar je ljudi prestrašilo in so bili proti, ker ljudje se po naravi bojimo velikih sprememb, še posebej takrat, ko ničesar ne vemo o določeni stvari!

Kdo vendar misli, da bodo volitve dobro vplivale? Jaz ne! Zakaj? Zato, ker na oblast ne bodo prišli ljudje, ki dejansko imajo rešitev, vendar bodo na oblast prišli populisti, ljudje, ki državljankam in državljanom dajejo lažen občutek, da imajo prave rešitve, čeprav jih nimajo. Pa veste zakaj tako menim? Zato ker rešitve za svetovno gospodarsko-finančno krizo nima nobeden, ne levica, še manj pa desnica. Kriza ni nastala v Sloveniji, kriza se ni začela zaradi Slovenija, temveč se je začela zaradi ZDA! Prav zaradi tega nima v Sloveniji nobeden rešitve, ker kriza ni produkt Slovenije! Edino kar lahko naredimo je, da ublažimo učinke krize. Brez zadolževanja države pač ne gre. To prakso lahko vidimo povsod po svetu! Nobena vlada nima rešitve, ljudje so nezadovoljni povsod po svetu, ja, seveda, kaj pa pričakujete, če bi bili ljudje srečni, potemtakem se ne bi smela imenovati kriza, kajne?

Ljudje še danes ne dojemajo, da smo že več kot 3 leta v recesiji, nobeden tega ne dojema – nobeden na svetu! Ker če bi ljudje dojemali, da danes svet ni enak tistemu izpred štirih let, potem javni sektorji v Sloveniji, Grčiji, Španiji, ZDA, itd., ne bi stavkali, ampak bi sprejeli kruto dejstvo, da je njihova plača prva v vrsti za znižanje, ker jo prejemajo iz davkoplačevalske blagajne. Če bi ljudje dojemali, potem ne bi nasprotovali pokojninski reformi, pravzaprav so nasprotovali le starostni omejitvi za upokojitev. Ob tem se niti ne zavedajo, da se bo ta številka slej kot prej vzdignila na 65, če ne celo na 67 let. Verjemite. Še posebej mladi nimajo kaj protestirati proti pokojninski reformi, ker čez 40 let, ko bodo zreli za upokojitev, bo starostna meja vsaj 70 let, če ne celo več! To vam zagotavljam!

Vsi tisti v sedanji opoziciji, ki so bili proti vladnimi reformami in so pomagali pri rušenju le-teh, se očitno ne zavedajo, da bodo morali v njihovem 4-letnem mandatu sprejeti podobne, če ne celo bolj radikalne reforme! Bomo videli, kako bodo takrat to sprejeli volivci. Sprememba ustave ne bo nič pomagala, ker ustava ne more preprečiti globalne krize, še enkrat, zato, ker je nismo začeli mi! Slovenija je odvisna od izvoza, in dokler bomo odvisni od izvoza, bomo bili dovzetni za recesijo. Tako pač je to.

Kaj bo naredila SDS, ko bo prišla na oblast? Nič kar nismo že videli v letih 2004-2008. Sledil bo kadrovski tornado, Janša bo takoj zamenjal vse tiste ljudi, ki jih je nastavil Pahor, nato pa bo naslednja štiri leta govoril, kako je vse zajebala prejšnja vlada in kako so za vse krivi komunisti. Spomnite se leta 2004-2006, ko so v SDS vsak stavek začeli »v prejšnji vladi so…«, »zaradi prejšnje vlade«, »to so sprejeli v prejšnji vladi…«… ‘you get my point’!

Tudi kardinal Rode se je oglasil, da so volitve edina prava rešitev. Ja, vendar rešitev za kaj? Rešitev za krizo? Ne! Rešitev za cerkev in mariborsko nadškofijo in njega dolga? Ja, točno to! Čim prej ko bo desnica zmagala, tem hitreje bo cerkev znova dobivala večjo finančno injekcijo, kot pod vlado Pahorja. Kot za zanimivost Janševa vlada je leta 2008 cerkvi baje namenila kar 20 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja, pa še kakšno nepremičnino ali posest boo zastonj nazaj dobili. Ja, tisto posest, ki so si jih protipravno pridobili v fevdalnih časih. Zato se ne čudim, zakaj se RKC tako vmešava v politiko, zato me tudi ne čudi, da imajo v sedanjih časih na radiu Ognjišče tako povečano propagando v režiji članov SDS. Saj določen novinar ponavlja točno enako stališče in besede, ki jih je že večkrat izrekel Ivan Janša. No ja, novinar oziroma radijski moderator ima na Facebook strani lepo zapisano, da je politično opredeljen kot SDS, če ni celo njen član. Dobro, razumem, Ognjišča se pač ne more in ne sme jemati kot objektivno in verodostojno radijsko postajo, konec koncev večinoma časa govorijo 2000 let stare pravljice o namišljenih osebah, ki živijo nad oblakih; vendar če pa ta radijska postaja prejema denar iz davkoplačevalske blagajne, potem pa bi po pravilih pričakoval neko objektivnost. No ja, sedaj pa že jaz govorim pravljice…

 • Share/Bookmark

Komentarji1 komentar

 1. V SDS-u zavrnili sestanek s predsednikom države – s tem potrjujejo svojo nedemokratičnost! : Edina prava opozicija norcem!, dne 26.09.2011 11:20

  [...] Predčasne volitve gor ali dol! [...]

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  September 2011
  P T S Č P S N
  « Avg   Okt »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930