Na Madžarskem so oprostili vojnih zločinov 97-letnega Sandorja Kepira sicer nekdanji pripadnik madžarske žandarmerija, to je vojaška organizacija za opravljanje splošnih policijskih dolžnosti – tudi nad civilnim prebivalstvom. Takrat je bila madžarska žandarmerija pod vodstvom in poveljem nacistične Nemčije, tako kot je bila pri nas v Sloveniji pod nemškim vodstvom slovensko domobranstvo ter seveda Hacinova policija, ki se lahko še najbolj primerja s takratno madžarsko žandarmerija. V vseh primerih so izvajali poboje in mučenja nad civilnim prebivalstvom.

Kepir je bil v Avstriji 1946 obsojen na 14 let zapora, vendar je leta 1948 pobegnil v Argentino, kjer je takrat bil na oblasti pronacistični predsednik Peron, ki je nacističnim vojnim zločincem in njihovem pomagačem dovolil prebežitev v Argentino, kjer še danes živijo visoko profilni nacistični rablji. Med njimi pa je seveda ogromno slovenskih zločincev – pripadnikov domobranske vojske, MVAC in vaških straž, ki so po vojni s pomočjo Vatikana pobegnili v Argentino. Toda danes se vsi ti zločinci govorijo, da so nedolžni, da niso imeli nič pri pobojih ali ostalih zločinih (npr. izdaja naroda in zločini proti svojim rojakom). Tako se je tudi Kepir označil za nedolžnega in da ni imel nič pri tem. Toda, če je bil nedolžen, kar je na Madžarskem tudi potrdilo sodišče, čeprav velja omeniti, da so na Madžarskem na oblasti desničarji, v bistvu skrajno desničarji, koliko imajo politiki vpliva na sodišča smo lahko videli tudi pri nas, potem ko je Janševa vlada spremenila zakon, da je lahko škofovska konferenca zastopala slovenskega izdajalca škofa Rožmana.

Pravijo, da nedolžni ne bežijo, vendar po vojni se je ta rek le potrdil. Namreč, kako veliko je naključje, da so slovenski izdajalci in zločinci (domobranci) bežali v isto državo kot vidni nacistični zločinci, ki so pod okriljem Tretjega rajha delali največje zločine v sodobni zgodovini? Ne, ne gre za naključje, »gliha vkup štriha«, cilj je bil dobro izbran, še posebej, ker je vsem tem zločincem pomagal pobegniti Vatikan, še posebej je bil Vatikan aktiven pri Ustaših in Paveliću, tudi njihovi duhovni voditelj nadškof Stepinac je kopiral NDH in nacistično ideologijo, vendar za razliko od njegovega kolega škofa Rožmana, je Stepinac po vojni ostal na Hrvaškem in sprejel posledice svoje izdaje, medtem ko je škof Rožman strahopetno zbežal v ZDA, skupaj z ustaškim zlatom. Vatikan je do Argentine ustvaril »ratline« oziroma podganjo pot, po kateri so v Argentino pošiljali nacistične zločince. Več o tem si lahko preberete v knjigi Ukija Gonija – Resnična odessa, za njegove trditve pa je leta 2002 v britanskih arhivih odkrili tudi dokaze, ki so potrdili njegovo knjigo! Več o nadškofu Stepincu si lahko preberete v knjigi Nadškof genocida, Alojzij Stepinac – Marco Aurelio Rivelli.

To, da je bilo med temi nacističnimi zločinci tudi veliko slovenskih, nekdanjih policistov Slovenskega domobranstva oziroma pomožne nacistične vojske v Sloveniji, ni nič čudnega, saj so se kar 4 leta borili na isti strani pod velikim vodjem Hitlerjem, vendar zanimivo pa je poslušati te ljudi, ki pravijo, da so nedolžni. To bodo trdili do konca življenja, nekateri tudi pravijo, da niso sodelovali pri določenih domobranskih zločinih, da so čisto nedolžni. Bežali so pa samo zaradi tega, ker bi jih sicer komunisti pobili. Toda, če si bil zares nedolžen nisi vendarle imel kaj skrbeti, kajne? Konec koncev jugoslovanska armada po vojni ni ubila vsakega zajetega domobranca ogromno ljudi je spustila, saj so jih pred tem na hitrem vojaškem sodišču razvrstili v skupine A, B in C. Mislim, da je bila A, da si nedolžen, C pa da si obsojen na smrt. Po vojni JA ni pobijala vse povprek in vsakega!

Danes lahko po RTV SLO, Radio 1, Radio Ognjišče poslušamo in gledamo razne oddaje, ki so namenjene Slovencem po svetu, vendar prav največjo pozornost namenjajo prav Slovencem v Argentini, kjer je, kot sem že dejal, cvet pripadnikov nacističnih zločincev. Slovenski Argentinci kakopak vedno govorijo, kako so nedolžni itd. Velikokrat se ogradijo od domobranskih zločinov, ki so jih zagrešili oni ali pa njihovi kvizlinški kolegi – ter preprosto rečejo, da so nedolžni in nič krivi, da oni ne bi smeli iti pred sodišče. Čeprav, ogromno zločincev se je vrnilo iz Argentino v Slovenijo in še nobeden ni bil obsojen.

Po drugi strani, pa prav ti slovensko-argentinski zločinci vnaprej označijo vsakega partizana za zločinca, vsakega partizana krivijo, da je sodeloval pri povojnih pobojih, čeprav je zelo malo slovenskih partizanov dejansko prisostvovalo pri teh povojnih pobojih. Zločinci in sodelovci okupatorja, vsakega partizana, ki se je bojeval za svobodo in proti nemški agresiji, za zločinca, pa jim ploh ni mar, če je storil kakšen zločin. Zakaj posploševanje? Če so domobranci mnenja, da niso naredili nobenega zločina ali pri njem niso sodelovali, zakaj tega ne upoštevajo tudi pri partizanih, ki so se bojevali na prvi in pravični strani!? Čudno, vsak partizan je za njih zločincev, po katerih kriterijih ne vem, vendar dejansko pa je vsak pripadnik domobrancev zločincev!!! Zakaj? Zato, ker veleizdaja naroda je ZLOČIN! To je najhujši zločin! Dejansko lahko vsakega pripadnika domobrancev, vaških straž in MVAC označimo za zločinca, ki je sprejel tujčevo orožje, uniformo, plačo in komande, da je potem vse to uporabil proti svojemu narodu! To je zločin, ne glede, če je koga ubil. Danes sorodniki domobrancev radi uporabljajo izgovore kot so, naš se ni boril, vendar je bil le telefonist… ja, telefonisti so zelo kjučen člen dobrega napada, ker sprejema ukaze in jih pošilja naprej, tudi kuharji v domobranskih četah so zločinci, ne zato, ker so koga ubili, vendar ker so hranili kvizlinško vojsko, ki je prisegla Hitlerju. To je zločin. Zločin ni samo umor, uboj ali kaj drugega, zločin je tudi izdaja, ovajanje itd., vendar danes se vse to ne smatra za zločin, edina stvar, ki jo imenujejo za zločinsko so povojni poboji. Toda ne, povojni poboji so zločin, ki so odgovorili na drugi zločin – izdajo in zločin zoper lastni narod!!!

Ko so na koncev za 2€ dali podobo legendarnega poveljnika Franca Rozmana – Staneta, so v podmladku cerkveno-desničarsko-domobranske-nacistične stranke N.Si dejali, da je Rozman zločinec, vendar sploh ni sodeloval pri povojnih pobojih, zato ker je umrl v tragični nesreči leta 1944! Zakaj so ga imenovali za zločinca ni jasno, niti niso utemeljili svoje obtožbe. Če je njegov zločin samo to, da je bil partizan, potem lahko za zločinca označimo tudi ostale zaveznike proti silam osi, potem takem so tudi vojaki ameriške in angleške vojske zločinci? Saj so bili zavezniki s Titovimi partizani vendarle, saj so se tudi oni borili proti nacistom in domobrancem, ustašem in četnikom, Japoncem itd. Zanimivo.

Danes je vsak partizan zločinec, vsak sodelavec nacistov pa nedolžna žrtev komunističnega nasilja in žrtev zarote. Narobe svet. Kako je lahko sploh do tega prišlo, da se danes ponekod domobranci, plačanci in zapriseženci Hitlerja, postali heroji? Očitno so povratniki iz Argentine in njihovi lobiji z blagoslovom cerkve ( in njenim »našim« denarjem), na podlagi 2000 letnih izkušenj s propagando dosegli, da je domobranec le nedolžen vernik.

Zato, naj tiste javne inštitucije, ki jih plačujemo davkoplačevalci (npr. Študijski center za narodno spravo aka. ŠC za rehabilitacijo domobrancev), naj poleg iskanja krivcev povojnih pobojev (čeprav neonacisti in neodomobranci za zločince označujejo vse partizane) tudi iščejo krivce za kolaboracijo in slovenske zločince, ki so na svoji domači zemlji opravljali zločine namesto svojih nacističnih kolegov! Velika večina je svojo sodbo dočakala po vojni, tako ali drugače, nekaj pa jih je pobegnilo v Argentino, kjer imajo še danes volilno pravico, kjub temu, da že več desetletij ne živijo več v Sloveniji, zato po mojem mnenju ne bi smeli imeti pravico odločati o usodi ljudi, ki živimo v Sloveniji!

 • Share/Bookmark

Komentarji3 komentarjev

 1. stric, dne 18.07.2011 20:10

  Zakaj so bežali iz Jugoslavije 1945. leta tudi nedolžni, pove tale vic.
  Panično beži zajec po gozdu. Sreča ga lisica in povpraša. Kaj te je prestrašilo? Pred čem bežiš?
  V vasi režejo bikom jajca.
  Pa saj nisi bik.
  Preden dokažem, da nisem bik , mi odrežejo moda.
  Se pa strinjam, da naj ljudje volijo tam, kjer živijo in plačujejo davke. Na Hrvaškem je skoraj ena tretjina volilcev, ki živi stalno v tujini in odloča o politiki Hrvaške.

 2. nevenka, dne 18.07.2011 20:23
  nevenka

  Dežmanu se bo zaletelo, ali pa ga bo kar kap…pa tak zgodovinar, ki še 66 let po osvoboditvi Slovenije izdaja slovenski narod.

 3. markman, dne 6.03.2013 12:21

  Ja, ko boš prebral kaj iz zgodovine, boš lahko več povedal o tej temi, trenutno pa je ta tvoj blog samo copy paste, 70 letne enostranske propagande rdečih kmerov. Pa brez zamere, ampak sedaj smo leta 2013, in literature tako domače kot tuje je sedaj ogromno.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Julij 2011
  P T S Č P S N
  « Jun   Avg »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031