Ta javni sektor. Vsako leto tečnarijo za višje plače. Vsako leto imajo en kup izgovorov, zakaj bi njihova plača morala biti višja kot od drugih. Policisti tokrat zahtevajo višje plače, so rekli, da je njihova neto plača 750 €, kar je seveda neresničen podatek. In to vem zanesljivo. Neka moja znanka ima sina, ki je policist začetnik, svež iz Tacna. Ta ženska mi je rekla, da ima plačo več kot 1000 € neto plače! Pa gre za začetnika. In jaz temu verjamem. Zato, ker policisti javnosti vedno predstavijo plačo, ki ne vsebuje nobenih dodatkov, bonusov, bonitet ali stimulacije, kar ni pravilno, saj je to del plače! Policisti imajo tako dodatek za izmensko delo, dodatek zaradi nevarnega dela itd., en kup dodatkov, ki jih normalni smrtnik nima, še posebej ne tisti iz gospodarstva. Če temu prištejemo še dodatek za toliko in toliko let dela, pa se ta znesek takoj obogati na 1000 € neto in več! Policisti nimajo težkega dela, pa če se na glavo postavijo. Poleg tega ima policist le 5. Stopnjo izobrazbe. Da s takšno izobrazbo dobi 1000 € plače je ogromno! Pri nas v Sloveniji delajo diplomirani inženirji za 900 €! Njihov zahtevek za višje plače je neutemeljen, ker imajo tako ali tako že prevelike plače!

Enkrat sem se preko interneta pogovarjal s policistom, ki je celo trdil, da ima 650 € plače, kar seveda nisem verjel, zato sem ga prosil, če mi pošlje plačilni list, dal sem mu celo e-mail, da bi mi poslal kopijo, da bi dokazal svoje trditve! Seveda, elektronskega sporočila kakopak nisem dobil, ker je pač človek blefiral…

 • Share/Bookmark

Komentarji2 komentarjev

 1. eva, dne 8.07.2011 08:32

  PA SAJ NE TEČNARIJO – ZASLUŽIJO SI TE DODATKE!!! IMAJO ZELO SLABE PLAČE KOT VSI JAVNI USLUŽBENCI IN JE SRAMOTA, DA BI ŠLO TAKO ŠE NAPREJ!!! ZVIŠAT PLAČE POLICISTOM, CARINIKOM, VOJAKOM IN VSEM OSTALIM JAVNIM USLUŽBENCEM, KER SO V SLUŽBI DRŽAVNIH ORGANOV!!! TUKAJ DRŽAVA NE SME ŠKRTARITI!

 2. Blog Opozicija Norcem, dne 9.07.2011 13:30

  Pa saj dobijo dodatke! Samo, ko javnosti predstavijo svojo plačo, povedo samo neto plačo brez dodatkov! Policisti imajo dovolj dodatkov, toliko da imajo plače okoli 1000 €.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Julij 2011
  P T S Č P S N
  « Jun   Avg »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031