Vsake toliko časa me zanese na spletne strani samooklicanih domoljubov in patriotov, ki imajo za svoj logotip Črnega panterja (ali drugače: Karantanski panter), domnevno naj bi bil to grb Karantanije, čeprav za to dejansko ni nobenega vira, ki bi bil absolutno izpričal kakršnokoli povezavo s staroslovansko Karantanijo. Profesionalni zgodovinarji in arheologi pravijo, da črni panter izvira iz grba fevdalne družine Spanheim iz 12. stoletja. Res, da je družina takrat živela na Koroškem, vendar nima nobene zveze z nekdanjo Karantanijo. Toda pustimo to ob strani.

V glavnem, na teh straneh objavljajo članke, ki si jih včasih z nasmehom preberem. To pa zato, ker so polni teorij zarote, vsakdo je povezan z nekom, vse nadzoruje srbska obveščevalna službo KOS, UDBA itd. Seveda gre za propagandna sporočila brez kakršnih koli virov ali argumentov. Toda, tisti, ki želi to brati, kar naj; vendar objektivne zgodovine tam ne bo zvedel. Tako je za njih Škof Rožman seveda pokončni Slovenec, ki za Boga, v imenu Jezusa Kristusa, izdal svojo domovino in narod, organiziral in bil duhovni voditelj vaških straž in domobrancev – podložnikov in plačancev nacifašistov. Pod njegovim vodstvom in pod vodstvom velikega generala Leona Rupnika, tako velikega patriota in zavednega Slovenca, da ga je celo Nova slovenska zaveza (združenje izdajalcev in sodelavcev nacističnega okupatorja) izbrisala iz svoje zgodovine ter se ga popolnoma odrekla – seveda zato, ker je bil čisti simpatizer z nacisti. To je dejstvo. Čeprav škof Rožman ni bil tako zaljubljen v naciste in fašiste, vendar pa jih je še vedno imel veliko raje kot brezbožni komunizem. V tem je bil problem, ne v komunizmu, temveč v tem, da naj bi bil brezbožen. Kar seveda ni res, Edvard Kardelj je večkrat izjavil, da verska pripadnost ni važna. V konflikt lahko pride le takrat, če bi Cerkev delovala protirevolucionarno – kar pa je vseskozi!  To dokazuje tudi dejstvo, da je bila večina partizanov vernih! Kar ne preseneča, ker v 40ih letih je bilo 90% slovenskega naroda katolikov! Toda, Rožman je imel svoje predstave, zato je v svoje vojaške formacije, ki so bile oborožene, oblečene in plačane s strani fašistov in nacistov, zbral okoli 15 000 globokih vernikov, ki bi za vzvišenega škofa in Boga naredili vse! To so tisti, ki ne razmišljajo trezno. Toda, na koncu vojne, ko se je vedelo, kdo bo zmagovalec, je škof Rožman svoje ovčice pustil ograjene s komunizmom, čeprav je dobro vedel, kaj jih čaka v Jugoslaviji. Ne, ni jim pomagal, bolj pametno se mu je zdelo, da je z ustaškim zlatom zbežal v ZDA, kjer naj bi nekemu patru celo spovedal, da je naredil napako, ker je bil na strani sil Osi, ker potem ne bi bilo nekaj tisoč izvensodno usmrčenih izdajalcev. Prav zares, škof Rožman je pokončen Slovenec!

Toda, ob vseh teh člankih se mi je porodila zamisel, kdo za vraga pa je njih naredil za sodnika, kdo je domoljub in patriot? Kdo jim je dal moč, da odločajo, kdo je pravi Slovenec in kdo ne? Kdo je raznim »domoljubnim« društvom (Tukaj je Slovenija, Hervardi,…) podelil naziv domoljubna organizacija? Kako to, če nosim črnega panterja, avtomatično postanem domoljub? Če si pobrijem glavo in se pridružim obritoglavcem, ki jasno podpirajo nacistično ideologijo, kako se lahko potem sploh imam za domoljuba. Toda tako je, čeprav ne vem, zakaj se obritoglavci sploh izdajajo za domoljube in nacionaliste, če pa to sploh niso. Zadnjič sem v roke dobil v roke skinhedovski propagandni material imenovan Nacionalna zavest (št. 3), in v tem materialu sem dobil potrditev, da so dejansko neonacisti. Bom enkrat skeniral in objavil na mojem blogu. Ta propagandni material je samo za insajderje – torej za obritoglavce, in so zelo striktni, da slučajno ne bi prišlo v širšo javnost. Za to imajo velik razlog. Glede na to, kakšne traparije pišejo.

Sicer pa, prvi ki so uporabljali črnega panterja za svoj logotip so bili nihče drugi kot obritoglavci, ki so ga ponosno nosili na njihovih bomber jaknah, sedaj bolj imajo keltski križ z znanim sloganom: White pride wordwide.

Torej, bom postal domoljub, če nosim črnega panterja? Če bi bil južnjak, ali bi moje korenine postale nepomembne oziroma bodo spregledane ali tolerirane? Glede na to, da je ogromno »domoljubov« v raznih Tukaj je Slovenija prav južnih priseljencev, ki hočejo zakriti svojo tujo nacionalno pripadnost. Večinoma prevladujejo takšni, ki imajo mamico iz Juga ter očeta Slovenca, od katerega potem dobijo lep slovenski priimek in se potem imajo za čistokrvne Slovence. Ali pa kakšni, ki se pišejo na –ac, -ski, ica, -ak, itd. Važno, da nisi na ić, pa čeprav si recimo Srb,  edino važno je da nisi na -IĆ. Zaradi njih imaš lahko priimek Divac, Kukoč, Lisac, Štimac, Šaralija, itd., nima veze, samo da nisi na -IĆ. Nekateri še slovenske priimke na -ič mečejo v isti koš kot -ić. To so le nekateri primeri, ki nakazujejo, da so ljudje, ki se imajo za največje nacionaliste in so najbolj proti južnjakom prav tisti, ki so ponavadi tudi najbolj neumni ali primitivni, z nizkim IQ-jem. Zakaj to pravim? Zato, ker takšni ljudje, ne glede na to, koliko dokazov jim daš, argumentov, razlag, ni da ni… še vedno bodo trdili svoje, pa čeprav vedo, da imajo narobe, vendar niti za trenutek ne bodo pomislili, da bi mogoče poslušali in vsaj malo spremenili svoje mišljenje. Ignoranti so najhujši ljudje. Seveda, obstaja še druga rešitev; preprosto si spremeniš ime in priimek, pa si takoj Slovenec. Tako kot Srečko Prijatelj. Tako ali pa tako nobenega ne zanima tvoje družinsko drevo, tvojo pripadnost lahko ugotovijo direktno iz priimka. Dobro, če se nekdo piše na ić je še razumljivo, toda ko pa se ne piše tako, pa ne moreš biti več siguren za njegove korenine…

Zato pa je Zoran Janković čisti srb, sploh ne šteje to, da je njegova mama Slovenka, da je v bistvu pol Srba in pol Slovenca. Zato pa je Sanja Grohar čista Slovenka, logično, ker ima slovenski priimek, dejstvo, da je njena mati Srbkinja, pa je nepomemben – saj vendarle ima pravi naš priimek! Tako nekateri razmišljajo. Pa kaj čmo.

 • Share/Bookmark

Komentarji1 komentar

 1. Peter, dne 17.06.2012 10:56

  Grb je seveda bil grb Velike Vojvodine Karantanije (pa Štajerske … ), ki je seveda bila SLOVENSKA.

  Vsi znani viri to potrjujejo.

  Ničesar “slovanskega” ni obstajalo in ne obstaja.

  Tudi to potrjujejo vsi znani viri.

  __

  Seveda pa ne moremo pričakovati, da bi nepismeni murgeljski pionirčki upoštevali relevantne vire.

  __

  Kdo trdi, da je Sanja čista Slovenka??

  Pokaži ga, navedi!

  Morda kak tvoj tovariš titov pionir.

  __

  Skratka, norec kot opozicija zdravi pameti, uveljavljenim standardom stroke in seveda temeljem racionalnega mišljenja.

  __

  beda kumrovško murgeljskih tečajčkov press

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Junij 2011
  P T S Č P S N
  « Maj   Jul »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930