Pokojninska reforma je padla – na žalost! Preko 400 členov pokojninske reforme, toda ljudem je šel v nos le eden, in sicer tisti, ki je zapovedoval, da se bo delalo do 65. leta za moške in 63. za ženske. Ja, res je, zaradi enega člena, so ljudje glasovali proti vsem ostalim. Problem je, ker preveč nasedajo svobodnim sindikatom, slednji so bili le proti, niso pa nikoli (!!!) ponudili nobenih konstruktivnih predlogov, k izboljšanju reforme. Lahko je biti proti, če za to ne rabiš ponuditi ničesar. Vem, sidnikati pač morajo nekako upravičiti visoke prispevke, ki jim dajejo delavci, da lahko bogato živijo, toda sindikati so zato, da se pogajajo, ne zato, da so apriori proti, če jim kakšna zadeva ne diši. To je problem naših sindikatov – trma! Vendar, to je že druga zgodba!

Tokrat se bom posvetil nečemu drugemu, in sicer: mladi proti reformi! Ker sem sam še mlad človek v tridesetih me fascinira to, da je bilo veliko ljudi mojih let (20-30) proti pokojninski reformi, kar me zelo čudi. Dobro, če bi imeli kakšno dobro dejstvo ali razlog za to, bi še razumel, vendar njihov glavni in edini razlog, če smem pripomnit,  je bil ta, da so bili proti delu do 65. leta, češ, da bomo po novem delali do smrti! To je bil edini razlog – delali bomo do smrti. Iz ‘šihta’ direktno v ‘trugo’. Ob takšnih besedah se jaz osebno vedno nasmejem ni jih vprašam, katere stvari  jih še motijo na pokojninski reformi, pa mi večina (beri 98%) ni zalo odgovoriti! Ker nimajo niti malo pojma, o ostalih 430. členih pokojninske reforme. Le za tistega vedo, za katerega vseskozi trobijo sindikati. Ob tem vidim, da imajo slednji in seveda desničarske stranke, katere so bile tudi vse proti, zelo močno propagando, da so uspeli z enim stavkom z enim členom, s spreobrnjenimi dejstvi, uspeli prepričati ¾ Slovenija, zakaj morajo glasovati proti reformi – seveda, to je tisti stavek, ki vključuje besede kot so ‘65. let’ in ‘do smrti’! Ljudje v Sloveniji so pač leni, razvajeni in neprilagodljivi! Zapičijo se le v eno stvar!

No, da se vrnem, mladi so bili proti reformi. Veliko jih je proti glasovali samo zato, ker so proti vladi in Pahorju, ne zato, ker so proti pokojninski reformi. To je žalostno dejstvo. Nekateri pa, zato, ker nočejo delat do smrti, kot se radi izrazijo!

Potrebno je poudariti, da so govorijo ljudje, ki imajo še 30-40 let do pokoja, to je ogromno časa, in vedno jim odgovorim s tem: »Ali ne misliš, da se v teh 30 letih sprejelo še ogromno pokojninskih reform, preden boš ti dejansko sploh šel v pokoj? Do takrat bo vsaj še 10 reform in verjemi, takrat ko bomo šli mi v penzijo, takrat bo meja za upokojitev krepko čez 70 let. Garantiram!« Nemčija ima sedaj, ali pa bo imela, mejo za upokojitev 67 let (!!!).  Mi bi pa še vedno delali do 60 leta, po možnosti še kakšen bonificiran staž – in smo zmagali! Narobe. Leta 2060 bo povprečna življenjska doba ženske 88,8 let, medtem ko za moškega 83 let. Kdo pa nas bo gledal 20 let v pokoju?

V prihodnosti naš čakajo nove reforme, to da sedaj te nismo sprejeli nič ne pomeni, pomeni samo, da bo naslednja pokojninska reforma bistveno bolj radikalna, toda takrat ne bo referenduma, takrat jo bo potrebno sprejeti brez ugovarjanja, ker bo to od nas zahtevala Evropska unija. Takrat bo na oblasti Janez Janša in takrat bo ves gnev naletel nanj, tako kot je sedaj na Pahorja. Enako bo bilo, toda, Janša je populist, nekaj bo že pogruntal. Vendar takrat, ko bo Janša javnosti predstavil pokojninsko reformo, takrat bom proti. Pa ne zato, ker bi bila pokojninska reforma slaba, ampak zato, ker bom bil proti Janševi vladi. Tako pač očitno stvari potekajo, sem opazil!

Čeprav vem, da bo pokojninska reforma slaba, ker Janševa ekipa ni sposobna narediti takšnega zahtevnega projekta, to se je videlo že v času njihovega mandata 2004-2008, ko se ni dotaknila nobenega zahtevnega problema v Sloveniji, zato, ker so se bali slabe reakcije ljudi. Tudi leta 2012 bo enako! Z dejanju, ki sta jih izvajala Bajuk in Janša je Slovenija danes v bistveno hujši krizi, kot bi bila sicer!

Pahor ima vsaj jajca, da se loti dela! Dotaknil se je veh najbolj perečih tem, poizkuša jih popraviti, urediti, čeprav ve, da niso všeč ljudem, toda tako pač je. V finančni kriti je potrebno poseči po izrazitih ukrepih, sicer bo samo slabše! Spoštujem delo sedanje vlade, čeprav so imeli veliko problemov sami s sabo, toda lotili so se dela – pošteno! Toda ljudje nasedajo raznih desničarjem, ki ustvarjajo paniko med Slovenci!

 • Share/Bookmark

Komentarji2 komentarjev

 1. stric Marč, dne 6.06.2011 18:05

  Zanimivo je bilo, da so tudi upokojenci ( ki jih delovna doba ne prizadene) glasovali proti, čeprav imajo neposreden interes , da je pokojninska blagajna vzdržna in da tekoče dobivamo pokojnine. Vzroki za rezultat so večplastni. Eden je tudi ta, da lahko ljudje na referendumu pokažejo svojo nejevoljo z trenutnim stanjem, ki je pravzaprav začetek neke negotove turbolence. S Pahorjem ali Janšo.

 2. BON, dne 7.06.2011 15:34

  Ja, saj to je problem, ker nekater niso glasovali proti pokojninski reformi, vendar le in izkjučno proti Pahorjevi vladi.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Junij 2011
  P T S Č P S N
  « Maj   Jul »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930