V SDS-u so ponaredili dokumente, ki so jih objavili dva tedna nazaj, kateri naj bi bremenili predsednika Dr. Danila Turka, da je bil o bombnih napadih obveščen neposredno. Toda, dokument, ki so ga objavili in predstavili kot celota, je bil namreč sestavljen iz več drugih dokumentov. Več o tem so pisali številni mediji, povezave bom prilepil spodaj. Janez Janša se je na pisanje Dela že odzval in je na spletni strani SDS napisal cel roman, ki pa večinoma vsebuje teorije zarote, paranojo in ob enem vzbuja strah svojim slepim privržencem – ovčicam SDS-a, ki ne znajo razmišljati logično, ne znajo sešteti 1+1. Ivan Janša je rekel, da so vsi dokumenti dostopni v Arhivu Republike Slovenije in si lahko vsakdo pregleda omenjene dokumente (jaz pa sem mislil, da je vlada zaprla arhive?). Res je, vsi dokumenti so objavljeni v arhivu, toda Janša je tri različne dokumente predstavil kot en dokument, seveda je nekaj strani odvzel in nekaj jih je tudi dodal. Prav zaradi velikega zanimanja za omenjene dokumente, jih je Arhiv RS objavil na svoji spletni strani, tako da jih lahko celotna Slovenija vidi in presodi o poštenosti Ivana. Direktor arhiva RS je med drugimi tudi zapisal: Dokument, ki ga je kot enoten dokument objavila SDS na spletni strani, je sestavljen iz delov različnih dokumentov.

Toda ne rabite mi verjeti na besedo, naložite si dokumente s strani Arhiva ter jih primerjajte z dokumenti, ki jih je objavila SDS. Del dokumentov, ki jih je objavila SDS, ki so bili dodani v »selekcijo« kaj naj bi prejel Dr. Danilo Turk sredi leta 1980, je namreč prejel takratni predsednik manjšinske komisije pri SZDL Jože Hartman, v SDS-u pa so te dokumente predstavili tako, kot da jih je prejel Danilo Turk. Hartman je te dokumente prejel oktobra 1979 – bombni napad se je zgodil 18. Septembra 1979. Danilo Turk pa je Hartmana na mestu predsednika nasledil šele konec leta 1979 (decembra). Torej,  v SDS-u so zmiksali več dokumentov v enega ter ga predstavili kot dokaz, da je bil Turk neposredno obveščen o napadih. Kar pa je sedaj kristalno jasno, da to ni bilo res. SDS in Janeza Janšo so ujeli na laži, zato ni čudno, da so v sporočilu za javnost zatekli k teorijam zarote – vedno se, ko jim zmanjkajo argumenti!

:: Prva je prevaro SDS-a razkrila časopisna hiša DELO: http://www.delo.si/clanek/141292

:: Janša jim je odgovoril: http://www.delo.si/clanek/141397

:: Direktor Arhiva RS je dokumente objavil na spletni strani Arhiva: http://www.arhiv.gov.si/si/splosno/cns/novica/article/1217/5448/57e0c7b703/

Ob tem pa opazim še eno stvar, oktobra 1979 je bila o bombnih napadih v Velikovcu obveščena tudi ZSMS, katere takrat je bil član mladi komunist Ivan »Janez« Janša. Če je tako, potem je bila stranka v kateri je bil Janša tudi obveščena o napadih. Zanimivo.

 • Share/Bookmark

Komentarji4 komentarjev

 1. kinkitone, dne 22.02.2011 19:16
  kinkitone

  Jaz sem za naše!

 2. NoMercy, dne 22.02.2011 19:36

  a bo počasi še komu jasna JJ strategija izdelana že v letu 1985, ko je “napadal” Mamulo:
  vzameš tekst ali več njih, podčrtaš zanimive besede z zelenim flomastrom in sestaviš nov, obremenjujoč tekst :)
  simpl in učinkovito :D

  še na Kanalu A so se iz JJ norca delali — štala, da crkavaš od režanja :P

 3. Slovenka, dne 24.02.2011 12:06

  Lažnivci, dokumenti niso bili ponarejeni, temveč potoma časovno nepravilno zloženi. To pa nič ne spremeni dejstva, da Türk ni vedel in notorno znano je, da je o Velikovcih vedel,
  saj je bil v komunizmu na pomembnih funkcijah. Zame je bila storjena osnovna napaka, ko je podelil odlikovanje Ertlu. Udba je bila zločinska organizacija in kar je storil Türk je bilo nehigienično. Odtlej se generirajo problemi in konflikti. Beseda Udba pomeni za večino Slovencev, kot bi biku pomahal z rdečo cunjo.
  Sedaj je pa Hole, hole….
  Janša je s tem samo pridobil, saj je v očeh ljudi junak, ki si upa.

 4. NoMercy, dne 24.02.2011 13:05

  @ 3 Slovenka pravi: JJ je bil tudi za “komuniste” preveč “orto” in so ga vrgli ven iz svoje družbe – če bi se mu izteklo po njegovem, bi bila Mao Ze Dong in Stalin navadne mevže.
  In mene skrbi kako orto, zagrizeni, izključujoči … skratka “sorodne duše” so njegovi pristaši, sledilci, člani … :(

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Februar 2011
  P T S Č P S N
  « Sep   Maj »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28