Slovenska domobranska stranka (SDS) – namerno sem uporabil domobranska, ker pač demokratična ni -  je danes objavila dokumente, ki dokazujejo, da je predsednik države Danilo Turk bil neposredno obveščen o bombnih napadih leta 1979. Tem dokumentom bi bilo še verjeti, če bi nastali dane ali nekaj ur po bombnih napadih, toda problem je, ker so nastali skoraj eno leto po teh bombnih napadih!

Gremo lepo po vrsti. Bombni napad na mestni muzej v Velikovcu se je zgodil 18. septembra 1979, v katerem sta bila ranjena tudi napadalca Luka Vidmar in Martina Blaj, domnevna sodelavca SDV. Oba sta bila ujeta in obsojena na štiri leta zapora. V SDS-u pravijo, da je bil sedanji predsednik države Danilo Turk o tem napadu neposredno obveščen, saj je Turk takrat bil predsednik Komisije za manjšinska in izseljenska vprašanja pri RK SZDL. SDS so svojo absurdno obtožbo podkrepili z dokazom, *in sicer z dokumentom, ki je nastal takoj po bombnem napadu, ki jasno kaže, da je bil Turk obveščen takoj po napadih* – konec sarkazma. NE, NI RES. SDS je namreč svojo sramotno in izmišljeno obtožbo, ki je namenjena le političnem bojem in diskreditiranju predsednika države za bodoče predvolilne boje in omadežuje ugled Slovenije v svetu, objavila dokumente, ki so bili Danilu Turku poslani šele 1. Julija 1980, torej skoraj eno leto po bombnih napadih! S tem so v SDS-u, po njihovem mnenju, dokazali, da je bil Turk neposredno obveščen o napadih.

To je absurdno in nelogično, kako si lahko o nečem neposredno obveščen, če se je zgodilo pred enim letom nazaj? Ali medij v tem času niso objavili nobene novice o bombnih napadih? So, dan po bombnem napadu so vse evropske tiskovne agencije in časopisi objavili članek o teh napadih, in tako kot pravi Danilo Turk, je prav iz medijev izvedel o bombnih napadih. Jaz mu verjamem, ker SDS ni ponudil še nobenega pravega dokaza, da je bil predsednik države obveščen o bombnih napadih, takoj ko se je zgodili – ali vsaj nekaj ur zatem. Dokument, ki so ga objavili v SDS, pa je nastal 1. julija 1980 in v njem ni bilo nič takega, kar ni pisalo že v medijih, je še dejal Türk. Dokument je bil namreč le zbirek informacij, ki so bile objavljene v medijih, in so se nanašal predvsem na sojenje slovenskima državljanoma v Avstriji.

Toda SDS izigravajo naivno javnost in z njo manipulirajo, pravzaprav nas imajo za norce, kot da nimamo logičnega razmišljanja, da bi sešteli 1+1, vsak, ki vsaj malo razmišlja s svojo glavo, bo videl, da so v SDS s temi dokumenti prevarali javnost, vsaj tisto javnost, ki je dovzetna za neumnosti in laži ter zlahka naseda takšni primitivno politiki, ki jo gojijo v SDS. Seveda, Janševe falange/ovčice so te dokumente takoj vzeli za neizpodbiten dokaz, čeprav ga niso ne prebrali, še manj, da bi pregledali datume, ki so navedeni!

V času bombnega napada je bil Ivan »Janez« Janša še v Zvezi komunistov Slovenije, prav tako tudi Lojze Peterle, ki je izgubil predsedniško tekmo prav proti Danilu Turku. Zato je jasno, da hoče SDS na vsak način in z vsemi sredstvi napadati predsednika Danila Turka ter mu zbijati priljubljenost, pa če tudi pomeni, da se morajo boriti z »izmišljenimi« dokumenti. Samo, da javnost nekaj vidi in sliši, pa četudi je sama laž, to SDS-u zadostuje. Ker večkrat bodo ponovili laž, prej bo postala resnica. SDS podtika laži in širi lažno propagando!

Zapiranje arhivov SDV – kakšna je resnica!

Najprej moram poudariti, da SDV ni UDBA, UDBA je nastala šele kasneje. Arhivi UDBE so javno dostopni, medtem ko vsi arhivi SDV niso. Kar je razumljivo, saj je povprečje po svetu, da se arhivi tajnih služb lahko odpečatijo šele po 40 ali 50-ih letih. Tudi pri je tako, vendar sedaj SDS pravi, da je novi zakon, ki ga predlaga Pahorjeva vlada, prepove odpečatenje teh arhivov. Kar je seveda laž. Janševa vlada, oziroma direktor SOVE Rupnik, ki je nastavila Janševa vlada,  je leta 2008 imela možnost odpečatiti arhive SDV, pa tega ni storila – prav tako kot Pahorjeva vlada JIH JE OMEJILA iz razlogov, ki so navedeni v članku MLADINE, ki ga preberete s klikom nas spodnjo povezavo.

Predstavljate si, da bi ameriška vlada ukazala odprtje vseh arhivov CIE, vključno s tistimi, ki se nanašajo na 11. September, mučenje zapornikov, vohunskih dejavnosti po svetu, sabotažah in strmoglavljanju tujih vlad itd. – to bi bil kaos, poglejte si samo, kaj so naredili dokumenti objavljeni na Wikileaks – ZDA je na nogah! CIA pa ima seveda, še bolj šokantne dokumente, ki jih javnost ne bi mogla prebaviti, kaj šele prenesti! Američani pač živijo v mehurčku, in mislijo, da je njihova država najboljša, najbolj demokratična, najbolj svobodna, najboljša v vseh pogledih – toda, to je daleč od resnice!

V glavnem, v spletni Mladini, ter v novi številki tiskane izdaje, ki izide jutri, so objavili članek z naslovom JANŠEVA BLAMAŽA, ki dokazuje, zakaj so v času Janševe vlade omejili dostop do arhivov SDV in kakšni so bili razlogi, toda danes, ko to enako počne Pahorjeva vlada, s podobnimi razlogi, kot jih je imela Janševa vlada, pa je vse narobe in temelji na državnem udaru??? Prej bi rekel, to kar počnejo v SDS je podobno državnemu udaru! V glavnem, v članku Mladine, so jasno dokazali in potrdili z dokumenti razlike in podobnosti v obeh dokumentih iz leta 2008 in 2010 – več kot jasno boste videli dvoličnost SDS in njihovega vodjo, Firerja Ivana! Oni lahko to počnejo, drugi pa ne smejo!

Članek si lahko preberete :: TUKAJ ::.

Ta članek, lahko objavite v vašem mediju in ga lahko brez omejitev kopirate. Vseeno pa nekaj pravil uporabe bloga obstaja – kliknite zavihek pravno obvestilo in pogoji uporabe! LP

 • Share/Bookmark

Komentarji14 komentarjev

 1. spookymulder, dne 10.02.2011 16:44
  spookymulder

  Türk v svojo obrambo torej izvaja neko semantiko, kaj pomeni neposredna obveščenost – ampak Janša tako ali tako ni specificiral, da naj bi bil Türk obveščen neposredno OD IZVAJALCEV NAPADA, temveč lahko neposredna obveščenost pomeni tudi to, da je Türka neposredno obvestila diplomatska služba, kot člana takratnih vodilnih političnih struktur.

  Če se namreč spomnimo, je Türk pred tem zatrjeval, “da ne pozna nobenih ozadij velikovškega dogodka, da jih takrat ni poznal in da mu tudi danes niso znana ter da vse, kar je izvedel, izvedel iz medijev.”

  In ta dokument sedaj dokazuje, da je to definitvino bila laž.

  Ampak ker bi bila edina možna obramba zanikanje lastnih izjav, je Türk za obrambo izbral nasprostni napad, da bi naivni ljudje pozabili, kar je še pred kratkim goreče zanikal, a se je izkazalo za neresnično.

  Dejsvo je torej, da je Türk o dogodkih bil obveščen, neposredno ali posredno, toda zagotovo ne zgolj iz medijev in zato očitno ni govoril resnice, oziroma je vsaj prikrival celotno resnico svoje takratne obveščenosti o zadevi.

  Ob čemer se seveda upravičeno vprašamo, zakaj bi se mu zdelo potrebno karkoli prikrivati? Razen če seveda nima zadeva še kakšnega globljega pomena, ki ga na vsak način želi pomesti pod preprogo in zato uporablja strategijo popolnega zanikanja … kar gre več kot očitno z roko v roki s trenutno zelo aktualno polemiko o arhivih.

 2. Miki, dne 10.02.2011 17:18

  Türk,
  je bil v casu antentata star 27 let.
  Da bi mu ze v tem casu zaupali kakrsnokoli pomembno vlogo pri tem, je znanstvena fantastika.

 3. kinky tone, dne 10.02.2011 17:51

  Ni nobene semantike, letnice je treba pogledat! ;)

 4. jin, dne 10.02.2011 18:21

  SDS samo utrjuje podporo med svojimi volivci, večini drugih mora biti malo mučno poslušati o tem, kar se je zgodilo pred tridesetimi leti, medtem ko je število brezposelnih preseglo 115000. In ta dokument, ki so ga objavili, meni ne pove dosti. Mogoče imajo kje še kakšne druge dokumente, ki jih bodo objavili, toda tole je premalo, da bi lahko karkoli sklepali vsaj po mojem mnenju.

  In potem, izvajajo frontalni napad na predsednika republike, ko bi lahko recimo pozornost usmerili na proteste delavcev SCT-ja včeraj, na stotine zgodb po državi, ki so resnično neverjetno grde in za katere je s svojim slabim delovanjem kriva tudi vlada. Medtem, ko se ukvarjajo z zgodovino, bi lahko predstavljali program, s katerim kanijo, če bodo prevzeli oblast, to državo popeljati v prihodnost. Kaj mislijo z davki, kam mislijo investirati proračunski denar, kako mislijo varčevati in ali sploh in tako naprej. To bi bilo mnogo bolj koristno.

 5. NoMercy, dne 10.02.2011 19:53

  dobro jutro – komur je šele sedaj potegnilo o JJ & SDS :)

 6. fuga, dne 10.02.2011 20:16

  Ja, končno je še nekomu potegnilo, da ob vseh manipulacijah ujameš javno mnenje edino z manipulacijo javnega mnenja.

 7. Duša Samote, dne 12.02.2011 13:24

  Čestitam tudi tebi za ta prispevek. Ker tudi popolnoma odraža tudi moje mišljenje. Več nas bo, ki bomo javno pisali take prispevke, več je možnosti, da bomo komu odprli oči. Zapisal si mnogo misli, podobnih mojim, samo besede se malo razlikujejo.

 8. in-tele, dne 13.02.2011 12:49

  čisto nabijanje na Tirkov boben. levaki, ki ste nastali iz desnih korenin izgubljate stik z realnostjo!
  oh sramota kje so tebe šolali:(

  p.s.
  ja kajpak komentar verjetno ne bo objavljen, kot sem opozorjen. ne bat, bo pa na kakšnem vidnem portalu po

 9. miha, dne 13.02.2011 13:47

  Milan Kučan je bil star 27 let ko je bil predsaednik Zveze socialistične mladine Slovenije in 28 let, ko je posta<l član sekretariata Zveze komunistov Slovenije.
  To pa ni znanstvena fantastika

 10. Rado, dne 13.02.2011 13:52

  In potem je Milan pri svojih osemindvajsetih že obvladoval udbo?
  Mater ste nori!

 11. breza, dne 13.02.2011 14:08

  Intelektualec
  Lepo, da se je našel nekdo in napisal drugo plat. Vedeti pa moraš, da so najbolj vestni volilci tisti v zrelih letih, ki pa z računalnikom nimajo ravno veliko opravka in tega ne morejo brati. Najbolj neetično je bilo od nacionalne TV, da je kar naprej objavljala te dokumente in dejansko tudi kot državna TV “srala” (se opravičujem izrazu) po predsedniku države. Naj bo predsednik kakršen že je toliko spoštovanja že navzeven si pa zasluži, da se ga ne blati pred svetom. Tega od RTV Slo. nebi pričakovala. Tak članek kot je tvoj, bi morali posredovati tudi na TV pri poročilih, pa naj vsak državljan presodi kaj je bolj verjetno. Tako pa RTV SLO pomaga spreti ljudi med seboj. Žalostno, da bomo imeli na nacionalni tv tako nekredibilne novice. Ljudje so brez službe brez denarja za preživetje tako da si ne privošči časopisa, če še za jesti nima in mu je edini vir informacij TV in radio tu pa tega ni bilo zaslediti ali pa sem preslišala.Kar se pa prevoda stranke SDS tiče si zadel u nulo. Koliko smo pa spoštovani v svetu nam je pa pokazal primer Hypo in avstijskih ljudi. Prišeli, razrešili naše goljufe in odšeli. Tako se dela. Upam, da učakamo kdaj tudi od naših organov kaj takega, kajti če si bo ulica vzela zakone v svoje roke ne bo lepo. Država je obubožana od lopovov potem bi jo pa še razbijali. Spomnimo se lanskih protestov pred parlamentom. Še enkrat čestitam za objavo.

 12. Za razprave o pomembnih stvareh : Jinov svet, dne 14.02.2011 10:07

  [...] žaljivo napadajo. Luka tukaj piše o nevarni igri užaljenosti, Intelektualec tukaj dokazuje, da SDS manipulira z javnostjo in se iz nje norčuje, ob enem pa uničuje ugled Slovenije! Tega je vse polno in kogar zanima ima v teh dneh kaj prebrati. Navsezadnje lahko skoči še na stran [...]

 13. milenči, dne 14.02.2011 11:28

  NIKOLI, AMPAK RES NIKOLI nam ne bo nič bolje.
  Levičarji ste psotali nemogoči.
  četudi bi vam človek nekaj predočil črno na belem, pa še ne bi verjeli.
  Matr, vsak idiot z IQ na ravni mojega leve4ga čevlja, ve, kako se je delalo pred letom 1990.
  partija je vedela za VSE. In tisti, ki so bili njeni ljubčki, pa so vedeli še več kot …vse….

 14. vir, dne 14.02.2011 11:42

  tako je, milenči!

  razni prevrtljivci, “diplomiranci” fspn, okoreli komsomolci, člani partije, ki so proti narodu in svobodi rovarili na “sekretariatu za ljudsko obrambo” (jebeni izpostavi okupatorske armade v totalitarni vladi “socialistične” slovenije, kamor so lahko prišli le najbolj preverjeni in zvesti kadri!) nimajo danes v slovenski politiki kaj iskati!

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Februar 2011
  P T S Č P S N
  « Sep   Maj »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28