Društvo za zaščito ustave in žrtve cerkve, so izdalo novo številko časopisa Razmisli, ki je povsem namejnena bogastvu RKC v Sloveniji in po svetu!

Naslovi člankov:
· Bogastvo katoliške cerkve
· Evangelizacija in bogatenje pod krinko dobrodelnosti! Kako dolgo še?
· Bogastvo katoliške cerkve v Sloveniji
· Cerkveno bogastvo je krvav denar – na tej osnovi gradijo vsi, ki cerkvi dajejo denar

Katoliška cerkev je ena najbogatejših organizacij na svetu. Njeno premoženje se ocenjuje na več 1.000 milijard evrov po svetu in več milijard evrov v Sloveniji. S tem premoženjem upravlja samo en človek, to je papež. Čeprav gre za nepredstavljivo bogato cerkev, pa je le-ta direktno ali preko svojih organizacij deležna še veliko raznih finančnih nakazil s strani raznih držav (v Nemčiji okoli 10 milijard evrov letno), tako tudi Slovenije. Republika Slovenija letno da cerkvi več kot 10 milijonov evrov raznih denarnih sredstev, v letu 2008 jih je bilo verjetno okoli 20 milijnov. To so sredstva vseh davkloplačevalcev, tudi tistih, ki niso katoliki. Po drugi strani pa je v Sloveniji vedno večja kriza, vedno več je brezposelnih, vedno več je revežev. Tudi zato je financiranje katoliške cerkve nemoralno in nedopustno. Pošteno, zakonito in pravično je, da se vsaka cerkev oz. verska skupnost financira s svojimi sredstvi.

Mnogi ljudje ne poznajo podatkov o bogastvu katoliške cerkve. Zato želimo novo številko Razmisli izdati tudi v tiskani verziji in to v nakladi vsaj 10.000 izvodov, kar bi nas stalo približno 1.000 evrov. Nekaj denarja smo že zbrali. Prosimo vse zainteresirane, da nam s finačnimi sredstvi pomagajo pri tiskanju oz. razširjanju nove številke Razmisli.

Novo številko si lahko ogledate tukaj.

Društvo za zaščito ustave in žrtev cerkve

http://www.zrtve-cerkeve.org

http://razmisli.blog.siol.net

_____________________________________________________________

V času gospodarske-finančne krize je potrebno obdavčiti cerkev, ki živijo na račun davkoplačevalskega denarja, tudi na račun tistih, ki jih cerkev zaničuje, zavrača, obtožuje itd. Tako kot so to storili v Grčiji, kjer so uvedli 20% davek za cerkvene nepremičnine, in prav je tako.

Namreč, Cerkev ne rabi plačevati nobenih davkov za uporabo zemljišč in stavbnih zemljišč, duhovniki imajo s strani države plačanao zdravstvene in pokojninske prispevke, poleg tega dobijo povračilo za porabljeno elektriko, npr. za nepotrebno osvetljevanje cerkve, itd. Janševa vlada je vrnila ogromno zemlje Cerkve, ki si jih je nakrala in polastila še v fevdalnih časih, z odpustki, če kakšen kmet ni mogel plačati odpistka za grehe, so mu zasegli živali, hrano, zemljo ali kaj drugega… Vso to krvavo zemlje si je cerkev prilastila protipravno in na nemoralen način, Janševa vlada pa jim je vrnila to zemlje, ki je bila prej v državni last ter jim izplačala ogromne odškodnine! Dovolj je bilo, v 21. stoletju smo še vedno podložniki in uboge ovce močno bogate Cerkve, ki tako lahko manipulira z boga boječimi verniki.

 • Share/Bookmark

Komentarji1 komentar

 1. kinkitone, dne 19.03.2010 18:51
  kinkitone

  Jaz sem za naše.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Marec 2010
  P T S Č P S N
  « Feb   Jun »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031