Nova Slovenija (N.Si), sicer satelitska stranka SDS ter podložnica slovenske cerkve, znova provocira in v medije pošilja lažne podatke z namenom zavajanja javnosti ter diskriminiranja predsednika države dr. Danila Türka. Potem pa, ko sledenj zahteva za opravičili za izrečene laži oziroma namigovanja, pa v NSi pravijo, da je to zelo zaskrbljujoče za demokracijo in svobodo govora, ker ga očitno ne morejo vprašati o resničnostih teh namigovanj. Vendar, obtožiti nekoga ali pa namigovati je v obeh primerih žaljivo, sploh pa če nimaš za to nobenih trdnih dokazov, temveč le nekakšne govorice oziroma namige. To je preprosto nemoralno, toda o moralnosti govoriti s krščanskimi ljudmi je tudi poglavje zase. [O moralah in krščanskih vrednotah v politiki bom pisal nekdaj drugič] Takšna svoboda govora ni pol dreka vredna, da lahko vsak bedak v medije pošilja neke izmišljene govorice! Takšen zagotovo ne pozna svobode govora. S takšnimi izjavami oziroma dejanji si v NSI iščejo le medijsko pozornost, četudi z neresnicami. Sicer, da v NSi v medijih velikokrat govorijo neresnice in neutemeljene stvari, se je že večkrat pokazalo. NSi je šla pač stopničko višje, med tem ko SDS bombardira po vladi, pa so si v NSi očitno zbrali predsednika države. Razlog je jasen, saj je dr. Danilo Türk na predsedniških volitvah premagal njihovega kandidata Lojzeta Peterleta. To je v srcih članov NSi pustilo bolečo rano.

Torej, NSi se v medijih že odkar so zunajparlamentarna stranka poizkušajo pojavljati na vse mogočne načine, večinoma na podlagi laži, polresnic ali govoric, ki jih slednje obrnejo v svojo korist. Tako so zadnje časa večinoma počeli z njihovim podmladkom MSi, ki so se med drugimi oglasili pri predsedniku države in mu podarili napis šalabajzar. Kaj takšnega je otročje, žaljivo, idiotsko, primitivno, neprofesionalno, da ne govorim kako kvari ugled državi. Vendar od desničarskih strankah ni kaj drugega pričakovati kot kvarjenje ugleda države, konec koncev so oni ponosni na domobrance, sodelavce nacističnega okupatorja, medtem ko se zgodovinskega dejstva, da smo bili Slovenci zmagovalci druge svetovne vojne na strani zaveznikov (ZDA, VB, SZ,…), sramujejo! V glavnem, MSi ima na spletu, konkretneje na Facebooku kar nekaj skupin ustvarjenih, seveda večinoma so samo zato, da privabljajo ljudi z hitrimi lažmi. Ena od teh je recimo, »Janković se je spravil nad študente«, kjer pišejo, da se bodo mesečne vozovnice za študente, dijake in upokojence podražile iz 17 € na 34€, ta skupina je bila ustvarjena pred enim letom, mesečne vozovnice pa so še vedno 17 €. S takšno politiko si pač v NSi nabirajo politične točke – z dezinformacijami ali z namernim zavajanjem javnosti. V vsak način hočejo ljudem vplivati na mišljenje, pa ni važno ali gre za laž ali resnico. Takih ali podobnih skupin imajo še kar nekaj. Tudi njihovi obiski pri županu Jankoviču, še posebej takrat ko so prišli skupinsko s SDM, SLM k županu se narediti navadne budale. Šlo se je za nek avto ter zadolževanje MOL, vendar si je predstavnik NSi pljunil v lastno skledo, saj je njihov občinski svetnik celo podpisal proračun, ki naj bi zadolževal Ljubljano. Več o tem sem tudi že pisal na mojem blogu.

Pa da razložim, zakaj predsednik zahteval opravičilu. Kjub temu, da ga niso »obtožili« ničesar, vendar so vprašanje vprašali na podlagi govoric. Kam bi pa prišli, če bi vsi samo govoricam govorili in vse povprek spraševali. Včasih je potrebno imeti tudi kakšen dokaz, ali pa vsaj delni dokaz. Kar pa v NSi niso imeli ne eno ne drugo. Zato se takšnega vprašanja ne bi smelo zastaviti, ker ne sloni na ničemer. To je bilo namenjeno 30% desničarski raji, ki brez dvomov verjamejo svojim pastirjem, pa četudi je sama laž! Ker je NSi baje krščanska stranka, torej v ozadju jo vodi slovenska cerkev, poleg SDS seveda, bom v ta namen dal primer, ki jim bo mogoče kot vernikom rimskokatoliške vere blizu. Pedofilija. Če bi mene nekdo vprašal, če sem pedofil, na podlagi izmišljenih govoric, pa da bi ta oseba vedela, da so izmišljenr, potem bi zahteval takojšne opravičilo, pa še v tožbo bi šel zaradi razžalitve. To sem dal za primer. Ni važno, ali ga je vprašala ali obtožila, namen in učinek je v obeh primerih enak, in sicer javnosti posredovanje dezinformacij. Namreč so ljudje, ki jim nekatere stvari ostanejo v glavi, in potem okoli propagirajo te nebuloze. Važno je, da ljudje slišijo to teorijo, ker nekateri tako ali tako brez razmišljanja to vzamejo za sveto resnico, kaj hočeš, 2000-letne navade se ne pozabijo tako lahko.

Preberite še:
:: Brezigarjeva misli, da je tožilstvo država v državi
:: Postavimo spomenike izdajalcem in operimo njihovo ime!
:: Operacija: Rehabilitacija domobrancev

 • Share/Bookmark

Komentarji3 komentarjev

 1. polonika, dne 10.02.2010 14:47
  polonika

  Sej te razumem, samo Janeza Janšo se lahko obtožuje brez dokazov.

  Druge se pa ne sme, tudi z dokazi ne.

 2. intelektualec, dne 10.02.2010 15:31

  Mogoče tako ti vidiš, vendar jaz kot nasprtonik pa vidim drugače. Ti si pozorna na Ivana, jaz sem pozoren nanj v drugačnem smislu. Vedno, ko se Ivana obtoži, odgovori, da so to domneve, špekulacije, politične in ideologške gonje, da nimajo dokazov oziroma, če imajo kakšne dokaze proti njim pa pravijo, da so ponarejeni – bodi pozorna na to kdaj Medtem ko, on on obtožuje druge, pa se ponavadi ne sme podvomiti o izvoru dokazov, vedno imajo kakšen papir pokazati, če ne Ivan, pa Grafko Grims.

  Vendar pustimo Ivana, jaz sem pisal o NSi. Nova Slovenija se je brez potrebe oglasila medijem, samo za publiciteto se gre. Samo zato, ker je se že en teden ta zadeva Baričevič vleče, so se v NSi pač spomnili še na predsednik, da ne bi izostal v temu popmpu.Zato so kar nekaj bleknili.

 3. mk, dne 2.03.2010 12:58

  Razumljivo je, da dokaj zlahka lahko človek zaide med samo “naše” in “vaše”, a kljub jasni opredelitvi pisca teh blogov ne morem oporekati njegovi širini, jasnosti in (zame) resničnosti. Popolnoma se strinjam z njegovim komentarjem na mnenje Polonike.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Februar 2010
  P T S Č P S N
  « Jan   Mar »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728