Ni mi jasno, zakaj ima zunajparlamentarna stranka NSi tako veliko podporo medijev? Najsi bo še tako majhen dogodek v njihovih vrstah, oni bodo vedno medijsko pokriti, kar seveda ni prav, če gledamo z vidika ostalih parlamentarnih strank, ki si prav tako želijo priti v medije, pa jim ne uspe – zaradi čudne uredniške politike. To vsekakor ni pošteno in demokratično do ostalih zunajparlamentarnih strank, ki imajo tudi veliko za povedati in sporočiti javnosti, pa jim to ni omogočeno, pravzaprav mediji sploh nočejo objavljati njihovih sporočil. Če se že mediji gredo takšno igro, naj potem velja za vse, ali pa za nobenega! Tako pa ima NSi, in neznanih razlogov, verjetno zaradi premočnega desničarskega lobija v medijih, veliko podporo ter s tem lahko praktično štiri leta brezplačno objavljajo svojo propagando po novicah in medijih, ostale stranke pa tega luksuza nimajo. NSi večkrat zasledim v medijih, celo večkrat kot Desus, SNS in tudi SLS. To je očitna polarizacija medijev oziroma nekaterih določenih ljudi, ki hočejo NSi dobro promovirati pred naslednjimi volitvami. Meni osebno se to nikakor ne zdi pošteno. Še posebej, ker so volivci jasno izrazili nezadovoljstvo s NSi in njihovim načinom dela, to se še posebej vidi sedaj, ko lahko NSi kot tudi njen podmladek MSi praktično brez problemov objavljajo sporočila v medijih, pa čeprav so večina – če ne celo vsa – razdvajajoča za slovenski narod, neumna ali celo izmišljena, slednje predvsem velja na račun polpretekle zgodovine, ko se je velikokrat zgodilo, da so v NSi in MSi navajali izmišljene, zgodovinsko neutemeljene podatke! Nekomu je zelo v interesu, da stranka, ki je neodomobranska in s tem skrajno-desničarska, vedno znova razdvaja narod – to se danes bere, verjetno.

 • Share/Bookmark

Komentarji3 komentarjev

 1. angel, dne 13.07.2009 09:03

  Je že tako, da pisec največ pove o sebi, s tem, ko nekaj napiše.
  Razumem, da piesec zgornjega prispevka, ni ravno pristaš katoliške omike in vere, ne razumem pa, da čuti za potrebo pisati neumnosti, ki jih nikakor ne more dokazati z resnimi argumenti.
  Kakor koli si slovenska levica prizadeva izbrisati pečat katolicizma v Sloveniji, ji to popolnoma ne uspeva. Vedno se mora vračati h koreninam, ki pa so katoliške.
  Poizkus, da prikazujejo Primoža Trubarja kot prvega člana Komunistične partije Slovenije, ki je pričel z edino ateistično resnico zadajati usodne udarce pokvarjeni katoliški duhovščini in bil začetnik komunističnega gibanja je prav smešna.
  Vrhovni slovenski intelektualci se namreč trudijo dokazati, da je z Reformacijo nastopil duh razsvetljenstva, ki je začasno pregnal inkvizicijo iz slovenske dežele.Protireformacija pa je vrnila mračnjaštvo, katere kali so še sedaj prisotne in jih je potrebno kot nadležni plevel nenehno zatirati.
  Iz teh korenin se pletejo potem vsa grozodejstva, ki jih danes počne Rimokatoliška cerkev z njeno duhovščino in pri katerih nečednostnih početjih sodleujejo tudi civilni profeti v obliki politikov NSi.
  Edina pravilna demokracija po mišljenju pisca in njegovih številnih privržencev, ki ne poznajo ne zgodovine ne dejanske demokracije, pa je enoumje, ki ga tako lepo ponazarja naše novinarstvo.
  Da se pisec lahko preizkusi v svojih trditvah, ga pozivam, naj nam sporoči imena deset izven parlamentarnih strank v Sloveniji!
  Naj nam sporoči, kaj pomembnejšega so te stranke v zadnejm mesecu naredile dobrega za Slovenijo?
  Zanima me, ali je katera od izven parlamentarnih strank formirala kandidata, ki je presegel prag evropskega parlamenta?
  Zanima me, ali Zmago Jelinčič, in Bogdan Barovič nista čalana SNS?
  Radovan Žerjav ni član SLS?
  Karel Erjavec ni član DeSUS?
  Vsi ti mnogo pogosteje nastopajo v občilih kot npr. Lojze Petrele ali Ljudmila Novak?
  O zgodovini pa toliko: šele preboj Sremske fronte pri Šidu, je omogočil Sovjetsko – Jugoslovanskim armadam prodor proti Zahodu in tako so bili podani pogoji, da so partizani prišli iz gozdov v Ljubljano, Maribor in druga Slovenska mesta.
  V Kolikor ne bi bilo preboja pri Šidu, se vojna v Sloveniji ne bi končala tako kot se je.
  O tem, pa naša zgodovina skoraj molči ali pa šepeče.
  Armade, ki so prebile nemški obrambni zid, so omogočile Slovenskim partizanom izvedbo revolucije in uvesti teror, ki se je vrhunsko izrazil s poboji, nacionalizacijo, pregoni, zapiranji in množičnim begom prebivalstva iz Slovenije.
  Dediči teh zmagovitih dejanj pa danes brez osnovnih znanj, za kater jih je prikarjšal režim, ki o temnih straneh zgodovine noče govoriti, gojijo sovraštvo do vsega, kar je katoliškega, čeravno je to temelj Slovenstva.
  Niso Brežinski spomeniki razprava o marksizmu, temveč izpis pridig.

 2. sofron, dne 13.07.2009 10:57

  @Angel: se podpišem pod tvoj post. odlično napisano :)

 3. intelektualec, dne 14.07.2009 21:06

  Same nebuloze – očitno verskega fanatika ali slepega človeka na nitkah RKC in Vatikana – oziroma irelavantnih stvaru, sicer sem vedel, da brez vere ne bose mogli iti. Bil sem katolik, pa sedaj nisem več, ne da ne bi verjel v boga, temveč sit sem obnašanja današnje cerke, ki po eni strani poudarja skromno življenje, po drugi strani pa ima sama na desetine oziroma celo stotine milijonov evrov – tako v nepremičninah, kot tudi zemnju, na rabi plačevati davkov, vozijo se v dragih avtomobilih, Rode pa si je za rezidenco omisli kar cel grad. Žal, tako ne gre, to je daleč od krščanskih vrednost, ki pa že dolgo časa niso kredibilne. Konec koncev je RKC s Sveto inkvizicijo naredilo dovolj gorja ljudem, da ne govorim koliko nasprotnikov je pobila ali pa nasilno pokristjanila – takšne omike in vere jaz ne rabim. Sicer pa mi ni jasno, zakaj si sploh napisal toliko o veri in teh stvari, nikjer nisem jaz napisal ničesar o veri ali RKC, razen če misliš, kot pravi Ljudmila Novak, Slovenija potrebuje krščansko usmerjeno stranko. Jaz pa se s tem ne strinjam, tako kot se ni strinjal Napoleon, ki je bil odločno za to, da se država in cerkev ločita. To je sedaj v večini uspelo le komunizmu, v demokraciji pa ima na žalost sve preveč besede vera, kot na primer pri Bushu, ki je začel dve nepotrebni vojni, prav tako, kot je Hitler začel vojno. Žal, vera in norci = vojna. Jaz dobro poznam demorkacijo, poznam pa veliko temnih stvari demokracije. Demokracija še zdaleč ni najboljša politična ureditev, je pa na žalost tista, ki se jo najbolje hočejo oklepati – seveda bogatejši sloj in ljudje ki hrepenijo po oblasti. Pa ne mešaj Lojzeta Peterleta, on medijsko podporo dobiva, ker je evropski poslanec.

  Če je po tvoje demokracija to, da od zunanjihparlamentarnih strank podporo medijev dobi samo NSi, potem to ni nobena demokracija, če bi tukaj demokracija delovala, potem bi podporo dobila celotna zunajparlamentarna garnitura. Mediji očitno ignorirajo zunajparlamentarne stranke, tudi same stranke se pritožujejo, zanima me zakaj ne ignorirajo NSI? Proprosto vprašanje, ki pa mi ga nisi odkritno odgovoril, pa prosim, tokrat ne govori o kakšni veri.

  Zunajparlamentarne stranke: Lipa, SSN, NSi, SMS, ZS, KSS, KDS, LČPV, Zelena Koalicija, LPR, NDL, Slovenija je naša, DSS, MZZD, SEG, Glas žensk Slovenije, Združeni zeleni, Neodvisna lista za pravice bolnikov, itd.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Julij 2009
  P T S Č P S N
  « Jun   Avg »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031