Ravno danes sem bral na spletni strani Nove slovenske zaveze kdo so ter njihovo zgodovino. Če bi nekdo, ki nima blage veze o polpretekli zgodovini, bral njihovo poslanstvo v letih 1942-1945 ter nato še pozneje, bi lično in propagandnemu napisanemu tekstu kaj hitro verjel tem besedam ter bi avtomatično obsodil NOB in partizane ter vse narodno ozaveščene ljudi, ki so se s skupnimi močmi borili proti nacistični in fašistični okupaciji Slovenije oziroma Jugoslavije.

Namensko so izpustili, da so se vaške straže, ter nato kasneje tudi slovensko domobranstvo, formirali izključno proti protikomunistični revoluciji – ne pa kot borbo proti okupatorju. Tako lahko sklepamo, da domobranstvo ni imelo problemov proti nacistični okupaciji slovenske zemlje, za njih je bilo važno le boj proti komunizmu. Prav tako ne omenjajo, da je bil glavni iniciator domobrnacev škof Rožman, ki je po vojni usrano pobegnil v ZDA ter pusti njegove faroške vojake v rokaz Angležev, ki so jih nato izročili Jugoslovanskim oblastem, medtem ko je njegov kolega, hrvaški nadškof Alojzij Stepinac, ustal v Jugoslaviji ter se soočil z obtožbami ZKJ o sodelovanju z hrvaškimi nacisti (sutaši) v NDH.

Nekaj piše tudi o paktu med Hitlerjem in Stalinom, več o tem bom razlagal kdaj drugič, ker to je ena izmed treh stvari s katerimi dmobrnaci napadajo NOB ter s tem poizkušajo čim bolj zmanjšati svojo krivdo v kolaboraciji. V glavnem komunisti v Jugoslaviji v času 1939 niso bili na oblasti, zato se jih ta pakt tudi nič ne tiče, so pa bili na oblsti profašisti, ki so leta 1941 pristopili k silam trojnega pakta (Namečija, Italija, Japonska). Ljudstvo se je uprlo, Namci so napadli Jugoslavijo, nekaj tednov za tem je vojska v Jugoslaviji kapitulirala, ljudje so se hoteli predati in prepustiti usodi, vendar nekaj tedno za tem pa se je začela OF, se narodno zavedni ljudje niso hoteli brez boja predati okupatorjevim krempljem!

Prav tako ne omenjajo kolaboracijo z nacisti ter s tem izdajo slovenskega naroda, kot sem že dejal, šlo jim je le boj proti komunizmu, bili pa so na strani vsakega, ki je imel isti namen. Zato so se tudi pridružili nacistom in zaprisegli Hitlerju ter Tretjemu Rajhu. Prav tako ne omenjajo njihovo vodjo, generala Rupnika, ki je bil odkrit privrženec nacistične ideologije ter okupacije in je delil enako poglede kot sam Hitler, zato tudi večini domobrancem ni bil všeč. Vseeno, bil je njihov vodja – vsaj navidezni – saj so Rupniku dirigirali iz Berlina. Prav tako nikjer ne omenjajo, da so tudi sami izvajali masakre nad civilnemu SLOVENSKEMU narodu, ubili so vsakega, ki je bil partizan ali pa njihov sorodnik. Tudi po vojni so bili dejavni in so tudi kar precej ljudi pobili (izjave prič in sorodnikov). Edino kar piše, je to, da so bili verni in nedolžni, da so se le branili proti revolucionarnemu nasilju. Občutek sem imel, ko sem bral besedilo na njihovi strani, kot da so nekaj najbolj svetega, brez greha in madeža – od Boga poslani.

Zakaj zagovorniki domobrancev izpuščajo stvari, ki bi jih obremenile, saj po njihovem mnenju so delali vse prav, česa se sramujejo? Zakaj skrivajo določene stvar? Komunisti so skrivali povojne poboje, jasno, bilo jih je sram in zavedali so zločina, ki so ga storili, pa čeprav so bili pobiti izdajalci, kolaboratorji in morilci – predvsem to velja za ustaše, ki so bili v NDH odgovorni za okoli 700.000 ljudi, od tega je bilo kar 75.000 otrok!!. Torej, jasno je, da tudi oni skrivajo oziroma ne priznajo določenih stvari, ki so sicer zgodovinsko dejstvo, ker se zavedajo, da niso bile pravilne in moralne. Vendar tako ne gre. Potem pa pričakujejo spravo, če še oni samo imajo toliko stvari za priznati!

Mogoče zgleda, da zagovarjam komunizem, ne, nikakor ne, tudi jaz ne maram komunizma vzhodnega bloka! Edino kar spoštujem je NOB in partizane, zato nočem, da bi se zgodovina potvarjala ali manipulirala. Prav tako ni bilo pošteno od ZKJ, da so NOB izkoristili za prevzem oblasti, toda kdo v tistem času pa je imel dovolj financ in podpore za realizacijo borbe proti nacistom? Kraljeva vojska Jugoslaviji (četniki)? Mogoče. Vendar so nato slednji kmalu prestopili na drugo stran, ker je hotel biti Mihailović glavni. Domobranci pa so itak orožje in denar dobili od nacistov (zgodovinsko dejstvo), tako da… Res bi prosil, da mi kdo odgovori na to vprašanje.

Vsak ima pravico se boriti za revolucijo, vsak se ima pravico boriti proti revoluciji, toda nobeden nima pravice izdati naroda ter se pridružiti agresorju ter takratnemu največjemu sovražniku na svetu. Vendar prav to so nekateri naredili, vseeno pa je bila večina proti okupaciji. Na srečo.

 • Share/Bookmark

Komentarji1 komentar

 1. Edina prava opozicija norcem! » Blog Archive » Operacija: Rehabilitacija domobrancev, dne 4.08.2010 13:20

  [...] Preberite še: :: Postavimo spomenike izdajalcem in operimo njihovo ime :: Desne stranke še niso obsodile kolaboracije :: Predsednik države ima prav -  to je drugorazredna tema :: Sprave ne bo, vsaj dokler… :: Farsa Nove slovenske zaveze [...]

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Julij 2009
  P T S Č P S N
  « Jun   Avg »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031