Danes so na Siol.net (kako neobičajn za ta medij) znova objavili novico iz tabora SDS (kmalu pričakujem še kakšno s strani NSi, ki ni parlamentarna stranka, ima pa največjo medijsko pokritost celo od kakšne parlamentarne stranke), katere avtor oziroma propagandist je nekdanji predsednik državnega zbora Cukjati. Tudi tokrat, po kakšnem tednu premora, zaradi dneva državnosti, so začeli z razdvajanjem naroda, ki se je postopoma začel že daljnega leta 1993, ko je Janez Janša prišel na čelo Socialdemokratske stranke (pozneje se je preimenovala v Slovensko demokratsko stranko, čeprav je Pučnik zasnoval demokratično levo usmerjeno stranko, in ne kot skrajno desničarsko, kar pač danes je). Od leta 1993 je JJ evolucijsko v stranko vrival zagovarjanje domobranstva, pa s tem ne mislim razkrivanje in razčiščevanje povojnih pobojev, pač pa domobrance zagovarjajo po vseh točkah obtožnicah: veleizdaje slovenskega in jugoslovanskega naroda – (kar je daleč največji zločin, in ni čudno, da je marsikatera država (konec koncev tudi nacisti), gledala na domobrance, ustaše in četnike kot nekaj na najbolj nemoralnega in gnusnega. Zato tudi Angleži niso hoteli imeti opravka s takimi ljudmi, ko so jih po 2. SV vojni zajeli, in so jih raje vrnili nazaj v Jugoslavijo, vedoč kaj se jim bo zgodilo) – sodelovanjem z okupatorjem, pobijanjem civilnega prebivalstva, bratomorne vojne itd. To so eni izmed zločinov domobrancev, v SDS pa zagovarjajo in opravičujejo prav vse izmed teh, njihov glavni cilj pa je, kot sem že večkrat napisal, rehabilitacija domobrancev. Potem pa si oni drznejo obtoževati druge stranke in ljudi, da oni zagovarjajo komunizem oziroma v Jugoslaviji smo imelo Socializem oziroma še milejši Titoizem, čeprav oni zagovarjajo pripadnike ljudi skrajno desne strani – domobrance ter zaradi tega tudi posredno tudi nacizem in fašizem. Politiko na podrobno spremljam in analiziram že dobrih 7 let, in v tem času nisem še nikoli slišal kakšnega politika oziroma pripadnika desne opcije (SDS, NSi ter včasih tudi SLS), ki bi javno obsodil zločine domobrancev, pravzaprav ne vem, če sem sploh kdaj že slišal, da bi kdo od njih obsodil nacizem in fašizem… Kar pa sem velikokrat slišal, pa je, kako so levičarske stranke in njihove pripadniki obsodili povojne poboje ter jih označili za zločinske! Kako se potem v SDS upajo soliti pamet ljudem, ki so že obsodili nekatere zločine komunizma, če pa sami slovenski desničarji niso obsodili sodelavce okupatorja? Še več, celo s svečami in solzami v očeh se gredo pokloniti ustašem (hrvaškim nacistom), ki so zagrebeni v Barbara rovu, ki so v NDH zakrivili smrt več kot 700.000 ljudi, od tega je bilo kar 75.000 otrok.

Kdo lahko tukaj komu očita kaj? Naj desničarske stranke obsodijo domobrnasko kolaboracijo z nacisti in izdajo naroda, medvojnemu in tudi povojniemu (izjave prič) pobijanju civilistov, potem pa se lahko naprej pogovarjamo – o spravi, seveda! Tudi RKC na slovenskem se ni opravilila za kolaboracija in izdajo, predvsem pa se ni opravičila za iniciacijo domobranske legije, še prej pa vaških straž in protikomunistične milice, nise opravičila za zločine nad civilnim prebivalstvom ter predvsem o začetku bratomorbne vojne, za katero je popolnoma odgovorna Cerkev in škof Gregorij Rožman!

 • Share/Bookmark

Komentarji3 komentarjev

 1. mk, dne 2.03.2010 12:52

  Vse, kar lahko rečem, je, da se z vsem popolnoma strinjam. Hvala za ta blog in širokomiselnost! Z veseljem bom še naprej prebirala Vaša mnenja, pomisleke in razprave.

 2. Edina prava opozicija norcem! » Blog Archive » Operacija: Rehabilitacija domobrancev, dne 4.08.2010 13:20

  [...] še: :: Postavimo spomenike izdajalcem in operimo njihovo ime :: Desne stranke še niso obsodile kolaboracije :: Predsednik države ima prav -  to je drugorazredna tema :: Sprave ne bo, vsaj dokler… :: [...]

 3. Rado, dne 4.08.2010 15:18
  Rado

  Če koga zanima: Tu pravkar poteka polemika na temo: http://www.politikis.si/?p=8545

  Sicer pa drži, desnica neke refleksije ni sposobna. Njihova poanta se zgosti na eno samo trditev: “Rdeči so začeli” in s tem opravičijo – poskušajo rešiti vsa vprašanja.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Julij 2009
  P T S Č P S N
  « Jun   Avg »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031