Desničarski stranki vedno obtožujeta levico, da oni razdvajajo narod, toda to zagotovo ni res, to pa se lahko z lahkoto oceni z njihovo vsakotedensko kampanjo proti levičarskim strankam, vrednotam NOB ter nenormalnemu poveličevanju domobrancev, ki so zgodovinsko dokazano bili sodelavci okupatorja – nacistov in fašistov, ter podložniki in lutke v rokah RKC.

V zgodovini so vedno obstajali zmagovalci in poraženci, teh dveh stvareh ne moreš enačiti, prav tako, kot ne moreš enačiti domobrance in partizane, prav tako danes ne moreš enačiti levice in desnice. Logično. Zato pa je demokracija, če ne bi bilo, potem bi bilo vse enako in vse bi lahko enačili z isto oblastjo ali strankami, to pa ne gre!

Slovenska politika še danes, skoraj 65 let po koncem 2. SV pogrevajo nezaceljene rane z raznimi zakoni, ki bi izdajalcem naroda, morilcem in pionirjem bratomorne vojne priznali enako, oziroma celo več pravic, kot partizanom. Tako ne gre, ne moreš ti izenačiti sodelavcev okupatorja in partizanov. Ne. Eni so se borili proti narodu, drugi (partizani) pa so se borili proti okupaciji domačega naroda ter proti okupiranem slovenske zemlje s strani nacistov in fašistov. Nikjer ne svetu ne poznajo tega, da se klanjajo poražencem, izdajalcem in sodelavcem zločinskega fašizma. Nikjer! Pravijo, da je Nemčija opravila s svojo preteklostjo, seveda je, vendar da so oni priznali grehe in zločine nacistom, medtem ko domobranci niso nikoli priznali in obžalovali svojih grehov – veleizdaje naroda, pobijanje nedolžnih civilistov, kolaboracija…! Dokler tega ne bodo storili, potem tudi ni pričakovati, da bodo to storili komunisti. Kajti, ne moreš ti dve stvari enačiti in vedno se bo narod delil na vaše in naše. Druga stvar pa je, če kdo to vseskozi pogreva, če te venomer opominja na to, tistemu pravimo razdvajalcu naroda. Preden je Janez Janša prišel v SDS tega razdvajanja ni bilo zaznati, vendar Janša je v SDS in NSi (satelitsko stranki SDS) prinesel svojo miselnost in revanšizem, ki temelji na maševanju komunistom, ker so ga izključili iz Zveze komunistov Slovenije ter mu z aretacijo onemogočili kandidature za predsednika ZSMS (Zveza Socialistične mladine Slovenije). Zato je v Janša skoval odličen načrt – Rehabilitacija in zagovarjanje domobrancev, ki bi zagotovo odprla stare rane in začela slovensko javnost deliti na leve in desne. To sta hitro uvidela tudi pokojni Pučnik in g. Hvalica, ki sta prav zaradi domobranskega vzdušja zapustila SDS, pa čeprav veljata za protikomunista. To je zadosten indikator, da je načrt JJ zelo čuden, lahko pa bi za to vpisat uporabil veliko različnih besed.

Torej SDS si prizadeva, da bi bile za vojne žrtve priznan vsi, ki so bili pobiti s strani partije oziroma v imenu revolucije, pa čeprav bi bili te žrtve domobranci, četniki ali ustaši, izdajalci naroda, morilci civilnega prebivalstva, domobranci imajo na vesti tudi veliko povojnih pobojev – ni le jugoslovanska armada to prakticirala! Prav tako bi status žrtve omogočili vsem potomcem izdajalcev, pa čeprav ti dobijo nekajkrat višjo odškodnino (10.000 € odškodnine + dodatek k penziji) kot pa potomci partizanov (800 €). Pa v kateri državi je to normalno? Da je potomec izdajalca, vreden več kot potomec partizana – osvoboditelja Slovenke dežele? To je skregano z vsako logiko!

Janševa SDS se gre čudne igre, hočejo doseči to, da bi bile vse žrtve revolucionarnega boja priznane kot nedolžne žrtve, pa vsi vemo da to ni res in ne sme biti res! Zakaj pa nikjer ne omenjajo žrtve, ki so jih pobili domobranci, tudi oni imajo na vesti veliko ljudi – predvsem civilnega! Tudi po vojno so bili aktivni, saj če so mogli, so pobili vse kar je bilo v sorodu partizanov ali na strani svobode. In takšni nemoralni ljudje, hočejo danes voditi politiko. Tako ne gre! Za vse napake krivijo druge, za vse krivice krivijo levico, za vse grozote krivijo komuniste, pa ne rečem da ni bil zločinski, vendar pa, potrebno je tudi pogledati, kaj desnica zagovarja, in koliko so tudi oni krivi… Niso le eni krivi, obstjajajo dve strani – vedno!

 • Share/Bookmark

Komentarji7 komentarjev

 1. kinky tone, dne 19.06.2009 07:28

  Jaz sem za naše.

 2. I feel Mafia in Slovenia, dne 19.06.2009 08:38

  Ja pa ja de.

  Samo desni so krivi. Ja seveda so, še bolj pa levi, ker so bili veliko več let na oblasti. Še ena ovca.

 3. I feel Mafia in Slovenia, dne 19.06.2009 08:38

  klikni na link, imaš v nekaj stavkih razloženo, kakšna zgodbo o uspehu so pridelali tvoji sposobni voditelji.

 4. Brane, dne 28.06.2009 19:45

  Veliko stvari je posledic recesije, še posebej pri nezaposlenosti. Pahor ja na oblasti šele polleta, veliko stvai je podeloval od Janše, ki pa prav tako ni nič naredil, ne v zdravstvu, ne za pokojnine. Ti niti malo ne razumeš stvari, gledaš le določene stvari, tako kot je Janša po svoji metadologiji izračunal vse izmišljene uspehe!

 5. intelektualec, dne 9.02.2010 19:17

  Jaz ne hodim na volitve, briga me za današnjo politiko, oziroma leve in desne! Današnje politke se le toliko dotikam, če kaj v zvezi s polpreteklo zgodovino! S čimer pa imam veliko dela, saj desničarji živijo v preteklosti!

 6. bine bone, dne 9.03.2010 20:40

  Intelektualec! Zakaj živijo desničar v preteklosti? Zato vendar, ker tvoji levičar ne znajo
  ničesar s prihodnostjo.

 7. Edina prava opozicija norcem! » Blog Archive » Operacija: Rehabilitacija domobrancev, dne 4.08.2010 14:51

  [...] Sicer pa razdvajanje naroda v Sloveniji počneta le SDS in NSi, ki neprestano gledata samo v preteklost in ob vsaki priliki omenjata komuniste in partijo. Ljudje, ki živijo v preteklosti ne bodo uspešni in dobro voditelji. Potem pa razdvajanje naroda očitata levici in Titovi cesti, proti kateri več kot 2/3  Slovencev nima nobenih problemov ali zadržkov! Zame je razdvajanje naroda vsakoletne komemoracije v Kočevskem rogu, zame je razdvajanje vsakotedensko govoričenje SDS in NSi, zame je razdvajanje to, da desničarske stranke in cerkev odkrito in brez sramu govorijo o domobrancih kot nedolžnih žrtvah, zame je razdvajanje naroda poklon izdajalcem in zločincem, zame je razdvajanje naroda poklon ustašem v Barbara rovu, vse kar desnica zna delati je RAZDVAJATI NAROD, pa se tega očitno sploh ne zavedajo. Sprava je bila leta 1990, razdvananje se je ponovno okrepilo leta 1993, ko je v Socaildemokratsko strnako prišel Ivan Janša, razdvajanje se je okrepilo še s knjigo Rožmanov proces, ki sta jo po naročilu nekdanjega generane državnega tožilca in domobranca Antona Drobniča, ki se je boril za rehabilitiranje šofa Rožaman, napisala Tamara Pečar Griesser in pa direktor škofovih zavodov Dolinar! To so ljudje, ki so začeli znova odpirati občutljive teme in nezaceljenje rane! Brez potrebe! Slovenci bi lahko danes živeli brez nepotrenih kreganj, ki se nanašajo na polpreteklo zgodoivno! [...]

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Junij 2009
  P T S Č P S N
  « Maj   Jul »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930