Eva Irlg iz poslanske skupine SDS je napisala javno pismo predsedniku združenju borcev g. Janezu Stanovniku, da naj svoje člane odveže molčečnosti o povojnih pobojih.

Irglp.jpg

Eva Irgl [SDS] (vir: dr-rs.si)

Vse lepo in prav, naj se enkrat dokončno razčisti te stvari, ker jih ne mislim do konca življenja poslušati – ponavadi pred kakšnimi volitvami. Zagotovo bodo eno grobišče odkrili pred parlamentarnimi volitvami. Ja, na žalost, je to le predvolilna tema, in bo ostala, vse dokler se bosta na političnem prostoru gibala SDS in NSi, ki vsakodnevno razdvajata narod. Nobenemu se ne gre za rešitev, glavni cilj je le rehabilitacija domobrancev.

Kaj pa mene pa zanima, kdaj bodo vprašali domobranske veljake, koliko ljudi (partizanov, rojakov/bratov, žensk, otrok…) so pobili in kje so zagrebeni? Vsi desničarji so navidezno za spravo, vendar dokler ne bodo domobranci priznali svoje grehe (sodelovanja z okupatorjem, pobijanje civilistov – samo zato ker so bili njihovi sorodniki pri partizanih-, prisega Hitlerju v imenu Boga itd.), jih obsodili in opravičili za veleizdajo, ki je vodila do bratomorne vojne, ki jo je na žalost podpirala tudi RKC – z darovanjem maše nacistom. Borci so že nekajkrat javno obsodili povojne poboje, jih označili kot zločinske, vendar še nikdar nisem slišal nobenega domobranca priznati, obsoditi in se opravičiti kolaboracije z nacisti in fašisti. Vsem je jasno, da so bili povojni poboji velik zločin proti človeštvu, v katerem je precej nedolžnih civilistov umrlo – in teh je bilo najbolj škoda, ker so morali plačati s smrtjo zaradi grehov svojih sorodnikov. Slovenija je ena rednih državah, ki poveličujejo poražence in zločince. Tako kot so bili zločinci nekateri komunisti, tako so bili tudi zločinci nekateri domobranci. Drži kot pribito! Dovolj imam tega, da se hoče prikazati domobrance kot nedolžne žrtve komunistične oblasti, ker še zdaleč niso bili nedolžni, vsaj večina ne. To je dejstvo. Tudi 63. člen ustave se ne sme spreminjati, ker nekdo, ki je sodeloval z nacisti (bil vojaško aktiven), ne more biti označen za žrtev komunistične revolucije, lahko je le vojaška žrtev – to je sprejel takrat, ko je prestopil v nacistično četo. Vojna je zločin, vojno so začeli nacisti in ne komunisti, in tisti domobranci, ki so izgubili življenje v vojni, zagotovo, po vsej logiki – tisti iz ZDA – ne more biti obronavan kot nedolžna žrtev. V vojni je dovoljeno vse, po koncu pa zmagovalec odloča usodo poražencev, tako je bilo, in tako bo tudi ostalo. Status žrtve povojnih pobojev bi morale dobiti le civilne osebe, ne pa vojaško aktivni domobranci. Kjub temu, da danes nekateri hočejo domobrance prikazati kot popolnoma nedolžne žrtve, to velja le za tiste, ki so bili prisiljeni oditi v domobransko legijo (če ne greš, te čaka smrt), tisti, ki pa prostovoljno prestopili, pa ne! Bili so zločinci in izdajalci. Pa če vam je všeč ali pa ne!

 • Share/Bookmark

Komentarji4 komentarjev

 1. kinkitone, dne 14.05.2009 08:24
  kinkitone

  Jaz sem za naše.

 2. gaga, dne 14.05.2009 09:05

  My point exactly

 3. mk, dne 3.03.2010 12:50

  Pohvalno jasno mnenje pisca. Se strinjam z vsem povedanim.

 4. NoMercy, dne 3.03.2010 13:16

  a gremo po repete iz maja ‘41 … zgleda, da je bilo premalo :)

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Maj 2009
  P T S Č P S N
  « Mar   Jun »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031