1. Pred pričetkom branja mojega prispevka, si najprej preberite PRAVNO OBVESTILO in POGOJE UPORABE mojega bloga http://intelektualec.blog.siol.net

Zanimivo, kako SDS, sedaj ko ni več na oblasti ter njeni poslanci, imajo sedaj en kup takšnih ali drugačnih zamisli, idej – razumljivo, vse so populistične. Ivan Janša ustvarja Četrti Rajh!

Najbolj bi me motila dopolnitev 63. člena Ustave, ki postavlja zunaj ustavnega reda vsako Spodbujanje k neeenakopravnosti, nasilju in vojni, dopolni s prepovedjo javnega poveličevanja vseh totalitarnih režimov, njihovih nosilcev in simbolov. Torej, to pomeni, da v Sloveniji ne bi več smeli javno nositi majice Josipa Broza Tita, rdeče zvezde, srpa in kladiva, Che Geuvare itd. To pomeni, da bi naš nekdanji režim – socializem, izenačili z nacizmom in fašizmom. Kar pa v nobenem primeru ni možno ali logično. Tito je vodil upor proti okupatorju, domačimi izdajalci, na strani zaveznikov (ZDA, Velika Britanija, SZ) so premagali zlo.

Jansa.jpg

J (vir: dz-rs.si)

Nekdanji komunist Janez Janša – ki je bil nekdaj zagrizen partijec in ki je v Jajcu imel mogočne govore o socializmu in vrednotah NOB - in njegova stranka (v ozadju deluje tudi slovenska cerkev), se na vse pretege trudijo, da bi v Sloveniji odpravili vse sledove junaškega boja proti okupatorju, brez katerega tudi danes Slovenije mogoče ne bi bilo – vsaj v takšni obliki ne (brez morja bi zagotovo bili), s tem pa bi nekako očistili domobrance ter jih naredili čisto nedolžne, kot le žrtve krutega Tita. Kar pa kdo, ki vsaj malo pozna zgodovino, ve, da to ni res.

JJ zagotovo ne bo uspelo spremeniti ustave, vsaj v nekaterih členih ne, in prav je tako, ustava se mora spremeniti ob podpori ljudstva, če se to dela enostransko potem smo znova v diktaturi.

ZKS je Janšo kmalu pogruntala, jasno so videli, za kakšnega človeka gre, izključili so ga iz partije in kjub pisnim prošnjam JJ po vnovičnem sprejetju, ga niso upoštevali, JJ kot revanšist, pa je socializem zasovražil do konca ter se postavil na desni breg. V stranski SDS je Janšo tudi Pučnik kmalu pogruntal, JJ vsekakor ni spadal v Pučnikovo vizijo dobrega voditelja, zato je Pučnik stranko zapustil. Zato je JJ preimenoval letališče Brnik v letališče Jožeta Pučnika, kot primer navidezne sprave med njima. Prav tako se mi ne zdi demokratično to, da je Janša, ko so bile volitve za predsednika SDS, že dolgo časa nazaj, izjavil na kongresu stranke, da če bo še kdo kandidiral za predsednika stranke, bo odstopil in zapustil stranko. Ja, demokracija na vrhuncu.

Za konec pa še, na 24ur.com je bilo objavljen odgovor Janeza Janše na očitke za njegove predloge. J je rekel: ”Gotovo nas boste omalovaževali, nas zasmehovali, a na koncu vam bo žal, da niste bili zraven,’. Ob tem se sprašujem, ali gre morebiti za grožnjo? Ker podobno so govorili v starih režimih, če ne boš z nami boste najeb****. Po mojem mnenju Janša dela isto, JJ hoče biti sodobni diktator, zametke le-tega smo lahko že videli v njegovi kratki 4-letni vladavini. Najprej si je hotel podrediti medije (prodaja Mercatorja Laškemu, v zameno za Delo, dombevni skrivni sestanek v pisarni Janeza Janše), ko mu to ni uspelo je ustvaril svoje medije (Slovenski tednik – ki gapo volitvah skoraj nikje več ni, Reporter, Ekspres itd., ustvaril je tajkune, kot grožnjo slovenskemu narodu (tudi temelj diktature – ustvariti nekaj, kar se bodo ljudje bali), začel je aktivno propagando proti socializmu, po želji, da bi ljudje dobili strah pred komunizmom in da ne bi vodili levih stank. Več kot očitno, pa v njegovi stranki SDS uporavljajo osnovno metoda “pranja možganov” (mind control), in to je: neprestalno ponavljanje grozot bivšega režima ter laži, ki jih večkrat ponoviš in ljudje bodo ščasoma začeli verjeti.

OPOZORILO: Vse, kar je zgoraj napisano je zgolj moje osebno mnenje in mišljenje, v zgoraj zapisanih besedah ni nujno, da so vsi podatki verodostojni ali pravilni. Konec koncev gre le za moje mnenje in nočem nobenega nič prepričevati. [beri: Pravno obvestilo]

 • Share/Bookmark

KomentarjiIme(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Obvestilo: NOV BLOG!


  Blog Opozicija Norcem se je preselil na nov naslov in novo platformo!

  Nov blog se nahaja na naslovu:

  opozicijanorcem.blogspot.com

  ali

  opozicijanorcem.tk


  Blog (in prispevki) na SiOL-u bo ostal dostopen za javnost!

  Lep pozdrav,
  Opozicija Norcem


 • Spletna strateška igra eRepublik

 • Spremljajte me na Twitterju

 • zadnji komentarji

 • Koledar

  Maj 2009
  P T S Č P S N
  « Mar   Jun »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031